search

Vakantiehuis in Zabljak

Denk je aan een vakantie in Montenegro, maar weet je niet zo goed naar welk gebied? Wellicht is de regio Zabljak dan wat voor jou! Deze streek beschikt over prachtige bergen en het indruwekkende Zwarte meer. Dit gebied leent zich dan ook uitstekekend voor avontuurlijke wandel- of fietsvakanties. Zabljak biedt vele bijzondere en interessante plekken die je vanuit jouw vakantiehuis eenvoudig kunt bezoeken! Ontdek alles over deze streek en boek jouw vakantiehuis in Zabljak.

Waarom een vakantie boeken naar Zabljak?

Zabljak staat bekend om de imposante natuur en veel cultureel historische monumenten. Het is dé vakantiebestemming voor natuur- en cultuurliefhebbers. Wellicht overbodig maar vergeet je fototoestel niet; je blijft foto’s maken. Ga naar de grafstenen van bijna 8 eeuwen oud bij Bare Zugica, of bezoek de Romeinse brug over de Bukovica, Tito’s grot vlakbij Crno Jezero of bekijk de overblijfselen van Pirlitor boven Lever Tara. Zabljak is omringd door hoge bergtoppen van het Durmitor Nationaal park. Hier kan je heerlijk wandelen en onderweg genieten van de meest mooie uitzichten. Laat je over de moeilijkheidsgraad informeren zodat je aan de juiste wandelroute begint. Verder laten de restaurants je graag kennis maken met de traditionele gerechten uit deze streek. Geniet van een vakantie in Montenegro in de regio Zabljak en laat je verbazen.

Vakantiehuis in Zabljak

Waar ligt Zabljak in Montenegro?

Zabljak is een Montenegrijnse gemeente in het noorden van het land. Zabljak zelf ligt op 1452 meter hoogte en is daarmee de hoogstgelegen regio van Montenegro. Het is omringd door bergtoppenen en wordt ook wel de toegangspoort van het Durmitor Nationaal park genoemd. Naast de vele bergtoppen vind je hier steile kloven, besneeuwde bergkammen, bossen, bergmeren en rijke fauna. Tevens ligt de Tara kloof op steenworp afstand. Dit is de langste en diepste kloof van Europa, een must-See tijdens je vakantie in Montenegro. Door de hoge ligging is de temperatuur hier een stuk lager dan aan de kust en dat is aangenaam om er lekker op uit te gaan. Ontdek deze adembenemende regio vanuit jouw vakantiehuis in Zabljak.

Breng een bezoek aan het Durmitor Nationaal Park

Durmitor Nationaal Park biedt adembenemende natuur met hoge bergtoppen, diepe kloven, rivieren, bossen en meren. Op circa 3 kilometer van Zabljak ligt de ingang van dit park. Vlakbij de ingang ligt het Crno Jezero ofwel het Zwarte meer. Dit meer is tevens het vertrekpunt van een loodzware wandeling naar de hoogste berg, de Bobotov Kuk. Deze wandeling vereist een goede conditie en voorbereiding. Je kunt onderweg geen eten of drinken kopen. Er zijn speciaal beschermde locaties zoals het Crna Poda (oerbos met wel 50 meter hoge bomen) en uiteraard de Tara-kloof met de Tara rivier. Deze kloof is de langste en diepste kloof van Europa. Bezoek het Durmitor Nationaal park gemakkelijk vanuit jouw vakantiehuis in Montenegro.

Vakantiehuis in Zabljak - zoek het avontuur op!

Zabljak is de ideale bestemming voor een actieve vakantie in Montenegro. Door al het natuurschoon zijn hier talrijke wandel- en fietspaden. Ze verschillen in moeilijkheidsgraad. De lokale bevolking zal je hierover graag informeren zodat je aan de juiste wandeling of fietstocht begint. Een gemakkelijke route is langs het Crno Jezero (Zwarte meer) vlakbij de ingang van het Durmitor Nationaal park. Een zeer pittige route is wandelend naar de hoogste top, Bobotov Kuk. Daarnaast kan je raften in de Tara-rivier door de gelijknamige kloof. Raften is goed te doen tijdens een vakantie met kinderen gezien de lage waterstand. Dit avontuur mag je niet missen. Bezienswaardig zijn ook de steden Mojkovac, Kolasin en Niksic. Ook voor een actieve vakantie kies je voor een vakantiewoning in Montenegro.

Vakantiehuis in Zabljak

Vakantie in Zabljak – plezier voor het hele gezin!

In deze regio vind je geen zwembaden en talrijke stranden, daarom kiezen veel van onze gasten voor onze vakantiehuizen met (privé) zwembad in Montenegro. Zabljak een avontuurlijke bestemming voor het hele gezin. Maak met de kinderen een heerlijke wandeling langs het Zwarte meer (Crno Jezero) in het Durmitor Nationaal park. De kinderen kunnen hier de meest interessante flora en fauna ontdekken. Een echt avontuur is ziplinen ofwel tokkelen over de Tara-kloof vanaf de Tara brug. Een leuke manier om deze schitterende natuur echt te ervaren! Ook is raften over de Tara rivier een leuke bezigheid. Wat dacht je van een stedenbezoek aan Niksic? Bezoek hier het Mausoleum van Peter II Petrovic-Njegos (graf) op de top van de berg Lovcen in het Lovcen Nationaal park. Of het Bedem Fort, een ruïne gebouwd door de Romeinen. Beide erg interessant voor kinderen. Ga op vakantie met kinderen naar Montenegro.

 

Vind jouw vakantiehuis in Zabljak

Zoals je leest beschikt Zabljak over prachtige natuurgebieden en leuke dingen om te zien of doen. Dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuizen in Zabljak beschikbaar zijn en boek jouw favoriete vakantiehuis met zwembad in deze bijzondere vakantiebestemming, zonder boekingskosten. Wil je nog meer tips voor een vakantie in Montenegro? Bekijk dan eens onze pagina’s over de Tivat Riviera of Herceg Novi.