Vakantiehuis aan zee in Zweden

Zweden, het land van de Scandinavische cuisine, knusse huisjes en prachtige kustgebieden. Beleef een heerlijke strandvakantie in Zweden. In de buurt van welke kust kun je het beste een vakantiehuis boeken? Dat hebben wij voor je uitgezocht! Zo biedt Västervik een rijk aanbod aan gezellige restaurants en cafés  en is Halland zeer geliefd bij surfers. Om je te helpen bij je zoektocht hebben we hieronder een top 5 van mooie kustgebieden in Zweden voor je opgesteld. Ontdek zo waar je een heerlijke strandvakantie kunt beleven vanuit je vakantiehuis in Zweden! Voor de ultieme strandvakantie boek je uiteraard een vakantiehuis aan de zee.

Vakantiehuis in Vianden

Wat zijn de mooiste kustgebieden van Zweden?

Zweden heeft een divers aanbod aan prachtige kustgebieden. Kies daarom een vakantiehuis aan zee in Zweden om heerlijk om vakantie te houden. Het land heeft zo veel water dat je van een ontelbaar aantal strand- en kustplekken kunt spreken. Zweden is ook heel geschikt voor vissers. Vanuit een vakantiehuis aan het water of vlakbij het water zit je zo op de boot en kun je naar hartenlust je hengel uitwerpen. Maar in de zomer kun je er ook volop genieten van een strandvakantie. Ofschoon Zweden populair is bij toeristen is het door de grote van het land en de beperkte bevolkingsdichtheid nooit zo massaal druk aan de stranden zoals je dat in aan de kust in Zuid- Europa tegenkomt. Voor een relaxte strandvakantie zit je in Zweden dus goed. 

  1. Geniet van Skåne vanuit een vakantiehuis

Met pittoreske kustplaatsen en hagelwitte stranden waan je je vanuit je vakantiehuis in Skåne aan de Rivièra van Zweden. Je hebt hier voor Scandinavische begrippen een warm en mild klimaat en de stranden worden hier dan ook volop bezocht.  Het Riber Kasteel Strand ligt in het centrum van Malmö en heeft een lengte van 2,5 kilometer.  Je ziet dit al als je vanaf de Öresundsbrug Skåne binnenrijdt. In het zuidwesten van Skåne heb je bij Ystad de Sanhammaren Beach met een lang zandstrand. Dit strand vormt het decor in diverse films.

  1. Wat dacht je van een vakantie in Halland?

Aan de kust in de regio Halland, ten noorden van Malmö heb je de zandstranden van Simrishamn. De hoge golven bieden een mooi decor voor surfers, dus een prima plek om hier een actieve strandvakantie aan de kust te houden. Populaire vakantieplaatsen zijn  Appelviken en Varberg. Karlshamn en Karlskrona zijn mooie eilandengroepen in deze regio. Zweden kent enkele duizenden kilometers aan de kustlijn met de ontelbare eilandjes die er zijn. Ook huisdieren kunnen hier een aangename tijd beleven en de regio is dan ook zeer geschikt voor een  vakantie met de hond.

  1. Verblijf in een vakantiewoning in de omgeving van Fria Bad

Bij Fria Bad waan je je op een heerlijk tropisch strand. Met parasols en palmbomen en een uitzicht over de ferry naar Helsingborg. Aan de kust vind je verder ook diverse kliffen en rotsen waar je kunt vissen, zwemmen en zonnen. Met talloze kleine eilandjes krijgt iedere kustplaats een andere dynamiek. Alleen al in deze regio is er een dertigtal rivieren en meer dan veertig meren te vinden. Hoe optimaal wil je het hebben voor een vakantie in een vakantiehuis aan het water. Zeker ook liefhebbers van de vissport kunnen hier hun hart ophalen voor een visvakantie.

  1. Ontdek Öland - beleef een veelzijdige vakantie

Het eiland Öland is zonder meer een erg bijzondere bestemming.  Het ligt dicht bij het vasteland maar zoals op zo veel eilanden voelt het echt anders en ben je er even helemaal tussenuit. Het landschap en de natuur op het eiland maken het ideaal voor een gezinsvakantie aan het strand. De natuur van het eiland is heel divers en zo bijzonder dat het sinds het begin van deze eeuw zelfs op de UNESCO-Werelderfgoed lijst voorkomt. Je hebt hier droge haast onvruchtbare klifgebieden, kleine meren en ook prachtige orchideeën. Vanuit één van onze vakantiehuizen op Öland beleef je een heerlijke vakantie met het gezin.

  1. Boek een vakantiewoning in Västervik

In het landschap van Smaland ligt de gemeente Västervik met gelijknamige hoofdplaats. Het staat ook wel bekend als parel van de Oostkust. In de zomer is het er druk met toeristen maar door de vele ruimte op het land en op het water merk je hier niet zo veel van. Als je wel van levendigheid houdt dan is de haven met winkels, restaurants en diverse terrasjes wel de juiste plek om naar toe te gaan. Vanaf half juni tot midden augustus worden er wekelijks ook diverse festiviteiten georganiseerd. De MC-dagen in Västervik zijn zelfs bij motorrijders uit heel Europa bekend.

Weet je al waar je in Zweden een vakantie aan de kust gaat boeken? Bekijk direct welke vakantiehuizen in Zweden beschikbaar zijn en boek jouw favoriete vakantiehuis nabij één van deze mooie kustgebieden zonder boekingskosten.

Nog meer tips voor een vakantiehuis aan zee

Lees ook eens deze pagina over vakantiehuizen aan de kust in Noorwegen of kom meer te weten over een vakantie aan de kust in Denemarken.