Vakantiehuis in Chersonissos

Chersonissos is een iconische plek op het eiland Kreta in Griekenland. De plek dient al eeuwen als haven, van Griekenland en daarvoor van het Romeinse Rijk. Na de val van het Romeinse rijk was de plek jarenlang een klein vissersdorp, tot de jaren zestig van de 20ste eeuw. Vandaag de dag staat bekend om haar lange winkelstraat waar u ongelooflijk veel bars, restaurants, discotheken en souvenirwinkeltjes vindt. Daarnaast biedt Chersonissos ook nog veel van haar oude architectuur. Het hogere gedeelte van Chersonissos is ook toeristisch, vanwege de oude kern die daar nog te vinden is. Zo kunt u hier een echte Griekse maaltijd eten. Chersonissos biedt ook veel op het gebied van architectuur: Zo zijn er meerdere badplaatsen en het Lychnostatis museum. Chersonissos kent u ook van haar stranden. In het centrum kunt u plaatsnemen op bedden en wordt u voorzien van een parasol, maar de grootste en breedste zandstranden vindt u in Malia. Met een vakantiehuis in Chersonissos kiest u voor volop zon, heerlijk eten en prachtige stranden!

Vakantiehuis in Vianden

Authentiek Griekenland ervaren met een vakantiehuis in Chersonissos

Oud-Chersonissos is een stukje authentiek Griekenland. Het dorpje bestaat voornamelijk uit smalle straatjes. Hier is soms ook zelfs uitzicht op de zee. In de straatjes vindt u kleine winkeltjes waar handgemaakte producten te koop zijn. Het plein in het midden van het dorp is echt authentiek Grieks en leent zich dan ook prima voor een echte Griekse maaltijd. Een ander mooi en echt Grieks dorp is Piskopiao. De Panagia kerk is echt het bezoeken waard voor cultuurliefhebbers net als het Agrarisch Museum. Dit stukje authentiek Griekenland mag u eigenlijk niet overslaan, want er valt zo veel te leren over de geschiedenis van het eiland. Een dagje uit naar dit oude deel van Chersonissos zal niet misstaan, daarna kunt u namelijk heerlijk op het strand zitten. De stranden van Chersonissos zijn overal bekend. Op deze stranden kunt u genieten van de zee en het strand zelf. Heerlijk zonnen aan de kust is een van de mogelijkheden wanneer u in een vakantiehuis Griekenland verblijft!

De eilanden ontdekken

Met een vakantiehuis in Chersonissos kunt u de stranden bezoeken en van de zee genieten. Wat ook ontzettend mooi en leuk is, zijn de boottochten. Hiermee gaat u naar een klein eiland voor de kust van Chersonissos waar u kunt snorkelen, picknicken of gewoon in alle rust kunt genieten. De zee zelf is ook prachtig, en het geluid van het klotsende water zal zeker voor ontspanning zorgen. Op dit eiland kunt u uiteraard ook van de natuur genieten en het onbewoonde eiland ontdekken. Als u weer terug bent op Chersonissos dan kunt u plaats nemen bij een van de geweldige restaurants. De vele restaurantjes en heerlijke klimaat zorgen ervoor dat u van mei tot september helemaal tot rust kunt komen. Of natuurlijk helemaal los kan gaan. Want Chersonissos biedt u ontzettend veel uitgaansgelegenheden om tot laat in de avond van te genieten.