Vakantiehuis op het Griekse vasteland

Griekenland valt eigenlijk te onderscheiden in het vasteland en eilanden. NOVASOL biedt vele leuke accommodaties aan verspreid door het heel land. Zo kunt u dus ook verblijven in een vakantiehuis in Griekenland in het binnenland. Het binnenland van Griekenland bestaat uit Traki (Thracië) in het noordoosten, Macedonië in het noorden, Epirus, Thessalië en Sterea Ellada in het midden van het land, Attika in het westen en in het zuiden ligt Peloponnisos.

Vakantiehuis op het Griekse vasteland

Populaire vakantiehuizen - Grieks Vasteland

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Grieks Vasteland

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Grieks Vasteland

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Grieks Vasteland

Loading...

Ontdek het binnenland

Het Griekse landschap is zeer divers. U zult hier misschien niet zo snel aan denken, want de meeste mensen associëren bij een vakantie in een vakantiehuis in Griekenland als snel aan zon, zee en strand. U kunt Griekenland echter ook als een berg land zien. Het binnenland van Griekenland bestaat namelijk met 78% uit berglandschap. NOVASOL heeft verschillende leuke vakantiehuizen in Griekenland ter beschikking, midden in de bergen. Enkele grote en bekende bergketens van het vasteland zijn de ketens van Pindos en Olympus. In het landschap vindt u ongeveer 40 bergketens boven de 2.000 meter uitkomen.

Naast het feit dat u zich met een zonvakantie in Griekenland midden in een berglandschap bevindt, bestaat bijna de helft van het land uit bosgebied. Een groot deel van deze bosgebieden vallen onder beschermd natuurgebied, waardoor het land zo’n 19 natuurparken telt. In Griekenland zijn er ook maar liefst meer dan 8.500 grotten te vinden. Dit komt doordat het land voor een grote kwantiteit uit kalksteen bestaat. Dat deze grotten vroeger bewoond werden is wel duidelijk. Onderzoekers vinden namelijk vele menselijk sporen terug in deze grotten, waaronder beenderen, sieraden, vuurplaatsen en rotstekeningen. De grotten vindt u overal in Griekenland, en sommige zijn zelfs nog niet onderzocht of gevonden. Huur een vakantiehuis in Griekenland en ga op ontdekkingstocht naar de grotten van het land. Iets waar u misschien niet te snel bij stil staat, maar het is ook op veel plekken in Griekenland mogelijk om een heerlijke winstersportvakantie in een vakantiehuis in Griekenland te houden. In de vele bergketens op het vasteland zijn er maar liefst 19 verschillende skigebieden, waardoor onvervalste winterpret in Griekland toch echt een feit wordt.

Vakantiehuis op het Griekse vasteland huren?

Ongeacht het seizoen en of je nu voor een zon- en strandvakantie een vakantiehuis in Griekenland boekt, of voor een wintersport een vakantiehuis in het binnenland van Griekenland boekt, een vakantiehuis van NOVASOL biedt altijd het ideale uitgangspunt.