Vakantiehuis in Peloponnesos

Peloponnesos is een schiereiland van Griekenland, gelegen in het zuiden van het land, onder de Golf van Korinthe. Het wordt ook omringd door de Egeïsche en Ionische zeeën. De hand met drie vingers behoort tot de meest opwindende landschappen van Griekenland: bergketens en mediterrane vegetatie richting de kust betoveren de bezoeker. Vanuit de talrijke historische steden die je kunt bezichtigen vanaf je vakantiehuis in Peloponnesos ben je heel snel weer aan zee om heerlijk te zonnen op het strand en simpelweg van de rust te genieten.

Peloponnisos

Populaire vakantiehuizen - Peloponnesos

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Peloponnesos

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Peloponnesos

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Peloponnesos

Loading...

Waar komt de naam Peloponnesos vandaan?

Eiland of schiereiland? Deze vraag wordt vaak gesteld wanneer het gaat over de geografie van Peloponnesos. Hoewel onderbroken met de bouw van het Kanaal van Korinthe in 1893, is de Peloponnesos tegenwoordig via een brug te bereiken over een smalle landengte. Naar verluidt komt de naam Peloponnesos voort uit een combinatie van de naam van het mythologische figuur Pelops en het Griekse woord voor eiland ā€Nisosā€. Hier valt echter over te twisten.

Vakantiehuis in Peloponnesos

De geschiedenis van Peloponnesos

De geschiedkundig voornaamste plaatsen zijn Kalavrita en Nauplion. In Kalvrita, in het nabijgelegen klooster Ag­a Lvra, zegende de Germaanse bisschop van Patras op 25 maart 1821 de vlag van de vrijheidsstrijders. Sindsdien is 25 maart een nationale feestdag. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde deze plaats een rol, toen Griekse partizanen tachtig Duitse soldaten gevangen namen; een actie die niet zonder gevolgen was. Nauplion was van 1823 tot 1832, voor Athene, de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland na de onafhankelijkheid van het Ottomaanse Rijk. Peloponnesos is zonder veel moeite bereikbaar: zowel per auto via Italië naar Patras als per vliegtuig naar Athene en Kalamata.

Jouw vakantiehuis in Peloponnesos

Onze vakantiehuizen in Peloponnesos bevinden zich in het oosten in Korfos en Ermioni, aan de westkust tussen Pirgos en Pylos en tevens op het zuidelijk schiereiland Mani, in de dorpen Stoupa, Aghios Dimitris en Limeni. Met een vakantiewoning in Griekenland beleef je Peloponnesos op zijn best.