Vakantiehuis op Kreta

Kreta, de geboorteplaats van de god Zeus, is het grootste eiland in Griekenland. Het staat bekend om de schoonheid van de natuur en de stranden. De overblijfselen van de oude Minoïsche beschaving geven de geschiedenis en de lokale cultuur wordt weerspiegeld in de gastronomie en folklore. Hier worden Oost en West niet alleen verbonden door zomerse temperaturen, maar ook door manier van leven en gewoonten. Met een vakantiehuis op Kreta geniet je optimaal van het eiland tijdens je Griekse vakantie.

Het eiland Kreta in Griekenland

Populaire vakantiehuizen - Kreta

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Kreta

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Kreta

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Kreta

Loading...

Waarom is Kreta zo populair?

Kreta kenmerkt zich door vier berggebieden: de witte bergen in het westen, het Cda-gebergte ten oosten daarvan, het Dkti-gebergte in het middenoosten en in het uiterste oosten het Sit­a-gebergte.

De aantrekkingskracht van de kust zit hem in haar veelzijdigheid: steile kusten, lange stranden, kleine baaien en weidse gebieden wisselen elkaar af. Enkele nabijgelegen eilandjes behoren tevens tot Kreta; deze zijn echter grotendeels onbewoond of vallen onder het beschermd natuurgebied.

Het eiland is ideaal voor zwemfanaten en strandvakantiegangers, voor natuurliefhebbers en wandelvrienden, maar natuurlijk ook voor geinteresseerden in cultuur en geschiedenis. Diverse plekken op Kreta verhalen over de 6.000 jaar oude geschiedenis, antieke overblijfselen en afgravingen brengen de oudheid tot leven.

Vakantiehuis op Kreta

Geschiedenis van Kreta

In de steden vindt men talrijke getuigen van de diverse tijdperken van overheersing op Kreta: de Venetiaanse paleizen zijn even mooi bewaard gebleven als de Turkse moskeeën. Aan de zuidkust is in het stadje Iecpetra de invloed van het Afrikaanse continent duidelijk voelbaar.

De Kretenzers hebben altijd onder de buitenlandse overheersing geleden en zich nooit aan hun lot overgegeven. Zij zijn dan ook zeer trots op hun vechtersmentaliteit en hun succesvolle weerstand. Vele verhalen vertellen hierover.

De Kretenzer staat ook bekend om zijn gastvrijheid. Het leven hier is eenvoudig en men is nog onbekend met het gehaaste leven zoals wij dat tegenwoordig kennen. Mocht je kennismaken met een boer uit de bergen is het heel goed mogelijk dat hij je uitnodigt in het koffiehuis voor een raki, om meer tijd met je door te brengen. Neem de tijd en moeite het eiland en haar bewoners te leren kennen. Je vakantiehuis is ook hiervoor het ideale uitgangspunt: wanneer je boodschappen doet of een wandeling maakt, kom je al snel in gesprek met de plaatselijke bevolking.

Vakantiehuis op Kreta huren

Onze vakantiehuizen op Kreta vind je in het rustige oosten van het eiland, in de buurt van het provinciestadje Sitia met zijn Kretenzer charme of bij Rethimnon nabij de bergdorpjes Adele of Prinos en in het groene westen rondom Chania. Of je tijdens je vakantie nu ongestoord geniet van zon en zee of het land of de mensen leert kennen, Knossos bezichtigt of de Lassithi-hoogte en de Samaria-kloof bewandelt: de mogelijkheden op Kreta zijn grenzeloos. Vanuit een vakantiehuis in Griekenland kun je Kreta perfect verkennen! Je vakantie op Kreta wordt een vakantie vol rust en ontspanning, terwijl je geniet op het strand en van de Griekse zonnestralen.