search

Vakantiehuizen in Limassol

In het zuiden van Cyprus ligt de stad Limassol, Lemesos in het Grieks. Deze stad is de op één na grootste stad op het eiland en is erg ontwikkeld voor het toerisme en het is een belangrijk handelscentrum. Het is een congresstad met heel veel handelsbeurzen. Als gast zult u geen last hebben van de handelsactiviteiten. Vanuit uw vakantiehuis in Limassol kunt u deze interessante regio ontdekken. Tegelijkertijd is de stad het centrum van de wijnindustrie. U heeft een schitterend uitzicht, omdat het gelegen is tussen twee erg interessante archeologische bezienswaardigheden op Cyprus, Amathus in het oosten en Kourion in het westen.

Uit vondsten blijkt dat hier 4000 jaar geleden al mensen woonden. Limassol is heel lang deel geweest van het Byzantijnse rijk. De zonnige zuidelijke hellingen van het Troodos-gebergte zijn een mooie groene achtergrond door de wijngaarden. Hier vindt u vele idyllische dorpjes die bekend staan als Krassochoria (de wijndorpjes). Hier wordt de traditionele manier van wijn produceren nog steeds toegepast. U beleeft hier het andere Cyprus, één buiten de gebaande paden. Het hele jaar door kunt u hier genieten van de natuur, afgelegen dorpjes en rust vanuit uw vakantiehuis in Limassol.

Cultuur en ontspanning op hetzelfde moment

Limassol biedt alles voor een gevarieerde vakantie met een vakantiehuis op Cyprus. De op een na grootste stad van het eiland ligt langs 15 km kustlijn. Cultuurliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het kasteel dat gebouwd werd op de resten van een vesting, het Archeologisch Museum, de oude binnenstad en de opgravingen van Kourion. Deze staan bekend om zijn prachtige Grieks-Romeinse theater en villa´s met schitterende mozaïekvloeren. Aan zee ligt de beeldentuin. Ook in de avonduren kunt u zich prima vermaken in één van de vele bars, restaurantjes en clubs.

De natuur beleven vanuit uw vakantiehuis in Limassol

Ontdek vanuit uw vakantiehuis in Limassol de natuur van deze Cypriotische regio, want deze is zeer indrukwekkend en biedt ontspanning. Het Troodos-gebergte bedekt het grootste gedeelte van de westkant van het eiland. Vele kerken die in dit gebied liggen staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de winter kunt u skiën in de bergen en daarna zonnen op het strand. Het gebied rond Limassol is over het algemeen zeer vruchtbaar. Vruchten groeien hier goed en het maken van wijn gaat dan ook uitstekend. Ook worden hier veel vruchtensappen en fruit in blik geproduceerd. Breng een bezoekje aan één van de grote wijnproducenten.