search

Vakantiehuizen in Nicosia

Nicosia of Lefkosia in het Grieks is de hoofdstad van Cyprus en ligt in het midden van het eiland. Het is nu het levendige, moderne en zakelijke centrum van het eiland. Het is opgedeeld in twee delen doordat het noorden van Cyprus en de hoofdstad bezet is door Turkije. De lijn, de Green Line, wordt bewaakt door de Verenigde Naties. Het historische stadscentrum wordt omsloten dor een vestingmuur en een gracht. Het centrum van de stad krijgt een oriëntaalse sfeer door de smalle straatjes met overhangende balkons en het mooi gerestaureerde voetgangersgebied met verschillende winkels, cafés, taverna´s, kerken, moskeeën en palmbomen. Ervaar deze sfeer vanuit uw vakantiehuis op Cyprus.

Olijfbomen, boomgaarden en heuvels karakteriseren het landschap. In het Marchairas Forest groeien veelal pijnbomen. Geniet van een prachtig uitzicht wanneer u in het eeuwenoude klooster bent. Dit klooster torent hoog boven de vallei uit. U krijgt een idee van het plattelandsleven van Cyprus wanneer u door de pittoreske dorpjes met verharde steegjes wandelt ziet hoe grondig de stenen huizen zijn gerestaureerd. In het dorp Fikardou bevindt zich een museum dat in 1987 een Europa Nostra Award won in 1987. Deze award staat voor erkenning van de beste Europese culturele erfgoed prestaties. Dit museum is zeker een bezoek waard vanuit uw vakantiewoning op Cyprus.

Ervaar het authentieke Cyprus in Nicosia!

Rondom uw vakantiewoning in Nicosia vindt u een fantastische natuurlijk landschap. In het noorden ligt het Kyrenia-gebergte en in het zuidwesten het Troodos-gebergte. De bergtoppen zijn duidelijk zichtbaar vanuit de stad en het is de moeite waard om een wandeling in de bergen te maken. De vruchtbare vlakte rond Nicosia zorgt voor een rijke flora en maakt een actieve landbouw mogelijk.

Culturele hoogtepunten in Nicosia

De hoofdstad, Nicosia, die ook in het centrum van het eiland ligt, is aantrekkelijk door de vele historische gebouwen en het culturele leven. Wanneer u verblijft in een vakantiehuis op Cyprus is deze stad zeker de moeite waard om te bezoeken. Vooral de oude stad trekt veel bezoekers door zijn traditionele winkels en restaurants. Andere bezienswaardigheden zijn de bijna 5 km lange Venetiaanse vestingsmuur die de oude stad omringd, het Atatürk plein met Venetiaanse zuilen, de Selimiye Moskee en de Johannes Cathedral. In Nicosia ervaar je het authentieke Cyprus, omdat het toerisme een vrij kleine rol heeft. Bovendien blijft Nicosia ook na de EU-toetreding van Zuid-Cyprus, de laatste verdeelde hoofdstad in de wereld, die wordt gescheiden door de scheidslijn.