Visvakantie in Denemarken

Denemarken laat vissenharten sneller slaan, het hele jaar door. Wat is er fijner dan je vishengel uit te kunnen gooien op vakantie? Voor liefhebbers van visserij hebben wij een divers aanbod aan vissershuizen in Denemarken. We hebben speciale vissershuizen aan de zee, in verschillende natuurgebieden en zelfs in het binnenland.  Of het nu kust, rivier of "Put & Take" meer is, hier vindt iedereen het geschikte water. Het grootste voordeel van de lokale visgebieden is hun veelzijdigheid.

visvakantie in denemarken

Beleef een visvakantie aan het water

Ben je een liefhebber van vissen of zeevissen, dan zit je in een vissershuis in Denemarken helemaal goed. Je hebt hier een aantal van de betere viswateren in Europa. De Deense kust heeft een totale lengte van meer dan 7000 kilometer en in het hele land zit je nooit verder dan 50 kilometer van de kust. Ook een meer of rivier zal nooit ver weg zijn van je vakantiehuis. Bijna nergens vind je zo’n variatie aan vis binnen een relatief klein geografisch gebied. Zowel voor doorgewinterde vissers als nog jonge onervaren vissers biedt dit Noord Europese land een perfect decor voor een fantastische visvakantie in Denemarken aan de kust of vanuit het binnenland.

Je visvergunning in Denemarken

Een visvergunning is altijd verplicht bij het vissen in natuurlijke wateren in Denemarken. Ga je vaak in Denemarken vissen, dan is een jaarvergunning handig. Deze vergunning is een jaar geldig en kost ongeveer €25. Die vergunning is verkrijgbaar bij de Deense postkantoren. Voor toeristen zijn er vergunningen beschikbaar voor een dag (€5) of een week (€15). Een deel van de opbrengst van deze vergunningen gaat naar het uitzetten van (zee)forel. Win-win dus.

In Denemarken kun je overal goed vissen

Denemarken is zo'n uniek land wat betreft vissen en ideaal voor een visvakantie. Het is best ongelooflijk hoe het land een enorme variatie heeft in zo'n beperkt gebied. Denemarken heeft rivieren, meren, kust en zee: voor iedere visser zit er wel iets tussen. Wist u dat het eiland Samso beroemd is om nachtvissen op zeeforellen in de zomer? Of dat Langeland een van de beste all-round gebieden in het land is? Ook de drie grote eilanden in het zuiden van Seeland, Lolland, Falster en Mon hebben fantastische en gevarieerde visgebieden. Het verkennen van de Deense archipel is daarom een absolute must als visser. Het maakt niet uit in welke regio u uw vakantie doorbrengt in Denemarken, want er zijn overal spannende visgebieden waar de kans op een goede vangst groot is.

Visvakantie op Funen

Natuurlijk vind je aan de Westkust van Jutland talrijke plaatsen waar je je hengel uit kunt werpen, maar ook de wateren rondom het eiland Funen, in het midden van Denemarken, zijn de mogelijkheden voor vissers optimaal, zeker in het voorjaar en het najaar. Zeeforel, snoek, voorn en baars zijn de voornaamste vissoorten die je hier naar boven haalt. In de winter wordt hier veel aan vliegvissen gedaan. Onze vakantiehuizen op Funen bieden een perfecte basis voor een visvakantie in Denemarken met het hele gezin. Veel van onze huizen zijn ook huisdiervriendelijk en daarmee is je hond ook van harte welkom.

Vissen op Langeland

Vanaf Langeland heb je de keuze om te gaan kustvissen of diepzeevissen. Dit laatste doe je vanaf een boot en de ideale plaats hiervoor is de Langelandbelt. Je kunt hier het hele jaar door vissen op kabeljauw en platvis aan de kust. Vissen vanaf de kant is dan ook vrij populair tijdens een visvakantie in Langeland! Op Langeland vind je bovendien ook nog meren en rivieren waar onder andere forel gevangen kan worden. Langeland is bij veel fervente vissers een geliefd eiland voor een visvakantie in Denemarken.

Visvakantie in Langeland

Vissen in Jutland

Jutland neemt het grootste deel van Denemarken in beslag, waardoor je veel meren en rivieren vind in deze regio. Deze prachtige wateren liggen naast heuvels en bossen zodat je tijdens het vissen geniet van de natuur. Jutland zit vol met forel en zalm. Het hangt af waar je gaat vissen in Jutland wat voor vis je tegen komt. 

Visvakantie in Jutland

Wat zijn de voordelen van een vissershuis in Denemarken?

Wanneer je een visvakantie wilt beleven, is een vissershuis in Denemarken een echte aanrader! Je vind er alles die je als visser de voorbereidingen voor een visvakantie gemakkelijker maken. Zo zijn er bijvoorbeeld huisje aan het water om te vissen met speciale schoonmaakruimtes en om kleding te drogen en zit er vaak een boot inbegrepen in de huurprijs. In dat geval stap je in de ochtend  gelijk uit bed zo op de boot en kun je in alle vroegte je hengel uitwerpen op één van de wateren van Denemarken.

  1. De vissershuizen zijn verspreid over het hele land.

  2. Voorzien van diverse extra’s en benodigdheden.

  3. Vaak inclusief boot.