Beleef een veelzijdige vakantie in Neder-Oostenrijk

Gevarieerde landschappen, tal van toeristische attracties, culturele hoogtepunten, glooiende heuvels, rivieren, bergen, en gevarieerde regionale gerechten zijn de ingrediënten voor een geslaagde vakantie in Neder-Oostenrijk. Je vertrekt vanuit je vakantiehuis in Neder-Oostenrijk en gaat een dag wandelen of fietsen door de prachtige natuur. Met de boot langs de Donau of je brengt een bezoek aan de bijzonder mooie stad Wenen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een appartement of een vakantiehuis in Oostenrijk is de ideale accomodatie voor je vakantie.

Vakantiehuis in Neder-Oostenrijk

Populaire vakantiehuizen - Neder-Oostenrijk

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Neder-Oostenrijk

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Neder-Oostenrijk

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Neder-Oostenrijk

Loading...

Ontdek Neder-Oostenrijk vanuit je vakantiehuis

Neder-Oostenrijk is de grootste staat van Oostenrijk, en het gebied strekt zich aan beide zijden van de Donau van de Boheemse Alpen in het noorden tot aan de Alpen in het zuiden. In het westen zijn bossen, moerassen, vijvers en terrassen. Neder-Oostenrijk is verdeeld in verschillende regio's die heel erg van elkaar verschillen. De klimatologische omstandigheden zijn zeer verschillend. Hierdoor kun je vanuit je vakantiewoning in Neder-Oostenrijk je vakantie vieren in de zomer en in de winter. In beide seizoenen is er voor jong en oud veel te beleven!

Vakantiehuis in Neder-Oostenrijk

Neder-Oostenrijk – rijk aan bruisende steden en cultuur

In Neder-Oostenrijk vind je onder andere de steden St. Pölten, Krems, Waidhofen / Ybbs en Wiener Neustadt's. Daarnaast bevat Neder-Oostenrijk de meeste steden van heel Oostenrijk. Bijvoorbeeld St. Pölten, dit is staatskapitaal en de hoofdstad van Neder-Oostenrijk sinds 1986. St. Pölten, met zijn goed bewaard gebleven gebouwen, is een zeer gevarieerde stad met veel historie. Neem een bezoek aan het stadhuis, de kathedraal, Landestheater, Riemerplatz en de Lowenapotheke. Deze apotheek bestaat  sinds 1545 en is het oudste bedrijf in de stad. Kortom: met haar diversiteit aan steden en bezienswaardigheden is deze vakantiebestemming zeker een aanrader voor het hele gezin! Je beleeft deze regio optimaal vanuit een vakantiehuis in Neder-Oostenrijk.

Vakantiehuis in Neder-Oostenrijk

Ontdek de prachtige natuur van Neder-Oostenrijk

Vanuit je vakantiehuis in Neder-Oostenrijk ben je omgeven door schitterende natuur. Het maakt hier niet uit in welk seizoen je er bent. Ieder seizoen heeft zijn charme. Door de landschappen, bergen, rivieren, meren en grotten is er veel te zien en te ontdekken. Tussen deze natuurgebieden zijn paden en routes aangelegd zodat het toegankelijk is voor iedereen. Er is veel te beleven en diversiteit in sport en ontspanning. Je doet hier sowieso een veelzijdige natuurervaring en er is voor jong en oud van alles te vinden.  Beleef hier een groenrijke gezinsvakantie vanuit je vakantiehuis in Oostenrijk. Ook een vakantie in Burgenland biedt diverse mogelijkheden voor een avontuurlijke vakantie in de natuur.

Neder-Oostenrijk – Beleef een actieve vakantie vanuit je vakantiehuis

Wanneer je in een vakantiewoning in Neder-Oostenrijk verblijft, zijn er genoeg activiteiten in de buurt te vinden.  In de diverse gebieden kun je wandelen, fietsen, golfen, skiën, paard rijden noem maar op. In Neder-Oosterijk is er een groot aanbod aan watersport activiteiten.

Neder-Oostenrijk heeft veel rivieren, meren en grotten waar je diverse watersporten kunt beoefenen. Ga op avontuur in een bootje door de Seegrotte in Hinterbruhl. Zo ga je met een boot door de grotten op avontuur en kijk je je ogen uit. Maar ook een dagje varen over de Donou is natuurlijk erg leuk. Je legt aan voor een wandeling of lunch en zo ben je er heerlijk op uit. Daarnaast is Oostenrijk een ideale vakantiebestemming voor een vakantie met de hond.  Wanneer je verblijft in een vakantiehuis in Neder-Oostenrijk, ben je flexibel in het plannen van deze activiteiten en zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kun je besluiten om de ene dag te gaan wandelen in de omgeving en de volgende dag een fietstocht maken naar het dichtsbijzijnde meer of rivier.

Proef de lokale cuisine van Neder-Oostenrijk

De keuken van Neder-oostenrijk bevat veel lekkernijen zoals de Waldviertel poppy noedels, de Marchfelder asperges, de Wachau abrikoos die typisch van deze streek zijn. Vooral bekend zijn natuurlijk de Wachau wijnen. Wachau is immers een van de beroemdste wijnstreken van de wereld. Maak een trip naar deze wijnstreek om je eigen Wachau wijn te bemachtigen. Natuurlijk ontpop je deze fles vervolgens in je vakantiehuis in Neder-Oostenrijk om hier samen met je reisgezelschap van te genieten. Neder-Oostenrijk heeft een verscheidenheid aan gastronomische gebieden waardoor je er veel regionale gerechten zult vinden. De culinaire keuken is zo divers en tijdens je vakantie in Oostenrijk kun je hier heerlijk van genieten. Er zijn ook veel sterren restaurants voor de culinaire fijnproevers.

Vind jouw favoriete vakantiehuis in Neder-Oostenrijk!

Zoals je leest beschikt Neder-Oostenrijk over prachtige natuurgebieden en dingen om te zien of doen. Dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuizen in Neder-Oostenrijk beschikbaar zijn en boek jouw favoriete vakantiehuis in deze bijzondere vakantiebestemming, zonder boekingskosten.