Vakantiehuis in Burgenland

Burgenland

Vakantiehuis in Burgenland

Burgenland biedt een zonnig mild klimaat en een prachtige natuur met groene heuvels. Je vindt hier geen hoge bergtoppen maar deze regio heeft veel te bieden. Het bekendste en tevens ook grootste meer van Oostenrijk ligt in Burgenland, namelijk de Neusiedler See. Watersportliefhebbers maar ook gezinnen met kinderen komen hier graag. Heerlijk zwemmen in het warme meer welke op geen enkele plek dieper is dan 1.80 meter. Uitstekend geschikt voor een vakantie met kinderen. Indien je met je hond op vakantie gaat, maak dan heerlijke wandelingen door de natuur. En wie kent de film Sissi niet? De opname waar Romy Schneider ‘ Sissi’, in Frauenkirchen, de eenwording van Hongarije en Oostenrijk bekend maakte, is hier opgenomen. Bezoek Burcht Forchtenstein, Slot Esterházy of het dorpsmuseum in Mönchhof. Beleef een geweldige vakantie in een vakantiewoning in Oostenrijk in het mooie Burgenland.

Populaire vakantiehuizen - Burgenland

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Burgenland

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Burgenland

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Burgenland

Loading...

Boek een vakantie naar het veelzijdige Burgenland

Burgenland is de meest oostelijk gelegen provincie van Oostenrijk. De echte bergtoppen vind je hier niet maar er is hier veel te zien. Burgenland heeft een zacht klimaat met de meeste zonuren per jaar. De groene heuvels, talrijke wandel- en fietspaden, en het water maakt Burgenland erg geliefd bij natuurliefhebbers en watersporters. Cultuurliefhebber? Bezoek Eisenstadt, de hoofdstad van Burgenland, maar ook bekend door de componist Joseph Haydn.

Je vindt hier o.a. het Haydn huis en Slot Esterházy.  Erg leuk is het volgen van de kastelenroute langs o.a. Burg Lockenhaus, Slot Tabor of Burg Forchtenstein. Met kinderen bezoek je zeker het familiepark Neusiedlersee, een attractiepark in Sankt Margarethen. Na een dag vol indrukken keer je ’s avonds terug naar het terras van je vakantiehuis in Burgenland.

Heuvels in Burgenland

Ontdek de prachtige natuur van Burgenland

Burgenland ligt aan de voet van de Alpen en heeft hierdoor geen hoge bergtoppen. Wel is er een overvloed aan natuurschoon in de verschillende natuurparken allen met een divers landschap en bijzondere flora en fauna. Natuurpark Geschriebenstein-Irottkö is een paradijs voor wandelaars, mountainbikers en nordic walkers. Natuurpark Landseer Berge heeft een divers landschap en één van de grootste kasteelruïnes in Midden-Europa met opgravingen.

Natuurpark Neusiedlersee is een fascinerend steppenpark met water- en rietvlaktes. Het loopt zelfs tot over de grens met Hongarije. Ontdek Burgenland al fietsend, wandelend, vanaf het water of vanuit de lucht. Verblijf te midden van dit landschap in een vakantiewoning in Burgenland.

Vakantiehuis in Burgenland

Beleef een actieve vakantie

Tijdens je vakantie in Oostenrijk wil je zoveel mogelijk uit je verblijf halen. Een actieve vakantie is dé manier om Burgenland te ervaren. Of je nu van natuur houdt of van steden, je kunt hier lekker actief genieten. Fiets eens de Appelfietsroute of de Paradies route, beiden voeren je naast de natuur ook langs culturele highlights. Huur een kano of kajak in het Natuurpark Neusiedler Meer. Of ga op stedenbezoek in Eisenstadt, de hoofdstad van de regio. Je kunt hier winkelen maar ook naar het Haydn Huis of Slot Esterházy.

Indien je met kinderen op vakantie bent dan mag het Attractiepark Neusiedler Meer niet ontbreken. Voor een dagje waterpret ga je naar de Neusiedler Meer. Hier kun je heerlijk zeilen. Wees actief vanuit je vakantiehuis in Burgenland.

Bezienswaardigheden in Burgenland

Burgenland biedt een scala aan bezienswaardigheden welke je zeker gezien moet hebben tijdens je vakantie in Oostenrijk. We beginnen met de hoofdstad, Eisenstadt. Bekend door componist Joseph Hayn. Je vindt hier Slot Esterházy waar de rijke gelijknamige familie woonde. Joseph Haydn componeerde hier veel. Burcht Forchtenstein met de grootste kunstverzameling van de familie Esterházy is een prachtige vesting. Andere bezienswaardige steden zijn Kittsee met twee kastelen en Frauenkirchen met haar basiliek. De Neusiedler Meer is het grootste meer en erg geschikt voor waterrecreatie. Ook het Natuurpark Neusiedler meer is het ontdekken waard. Ervaar het allemaal tijdens je vakantie in Burgenland.