Vakantiehuis in Salzburgerland

De provincie Salzburg ligt in het westen van Oostenrijk en wordt gekenmerkt door de prachtige natuur en buitengewoon culturele steden. Hiermee is het een van de mooiste regio's van Oostenrijk te noemen. Deze regio wordt gekenmerkt door een adembenemend uitzicht dankzij de bergen, watervallen en de kristalheldere meren. 

De provincie Salzburg is verdeeld in vijf districten: Flachgau en Tennegau in het noordelijke deel van de deelstaat, Pinzgau, Pongau en Lungau in het zuidelijke deel. De drie zuidelijke districten hebben een aandeel in het nationale park Hohe Tauern, en de Lungau op de Niedere Tauern. De hoogste top is de Großvenediger met 3.657 meter, de belangrijkste top van de Venediger-groep in de Hohe Tauern aan de grens met Oost-Tirol. Het is de op drie na hoogste berg van Oostenrijk.

Salzburgerland

Populaire vakantiehuizen - Salzburgerland

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Salzburgerland

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Salzburgerland

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Salzburgerland

Loading...

Wat te zien in Salzburgerland?

Als voormalige koninklijke residentie van het Vorstendom heeft Salzburgland bijzondere bezienswaardigheden. Het historische stadscentrum met zijn prachtige gebouwen werd uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO met het fort Hohensalzburg. Het kasteel Hohenwerfen lokt met ridderzalen, theatervoorstellingen en sprookjesachtige wandelingen. 

Laat je betoveren door de unieke flora en fauna tijdens het wandelen, mountainbiken, het verkennen van de kloven, klimmen of zwemmen. Fuschlsee, Wallersee, Wolfgangsee, St. Gilgen zijn enkele van de meest populaire bestemmingen in de provincie Salzburg.

Op ontdekking in de hoofdstad Salzburg

De stad Salzburg is een cultureel centrum, kunstmetropool en centrum van klassieke muziek. Leuke plekken, oude gebouwen, leuke restaurants wisselen elkaar af. Ontdek de geboorteplaats van Mozart, Hohensalzburg, Residenzgalerie, het Domquartierviertel, de dierentuin van Salzburg en de vele bars tijdens je bezoek.

Vakantiehuis in Salzburgerland

Salzburg - de stad van Mozart- ervaar je het best in een vakantiehuis in Salzburgerland. Vanaf je vakantiewoning bezoek je al snel een van de vele evenementen en festivals. Een fascinerende bergwereld met rivieren, kliffen, watervallen, de zuiverste meren en ijsgrotten nodigen je uit om het hele jaar door Salzburgerland te ontdekken. Ontdek de geneugten van de Oostenrijkse keuken vanuit je vakantiehuis in Oostenrijk, hetzij door een bezoek te brengen aan de vele restaurants die worden aangeboden, of door zelf een hapje te serveren in de privacy van je eigen vakantiehuisje.