Vakantiehuis in Wenen

Wenen is een betoverende en levendige historische stad, ook wel bekend als de wereldhoofdstad van de muziek. Wenen biedt talloze attracties: monumenten, musea, muziek en theater. Het historische centrum van de stad behoort tot de mooiste stadsmonumenten van Europa, waarvan het beeld wordt bepaald door drie periodes van respectievelijk de Habsburgerse keizers, de Middeleeuwen en de Barokperiode. De keizerlijke sfeer van de stad wordt mede bepaald door de talrijke kerken, paleizen en parken. Ook de muzikale traditie, van Mozarts klassieke muziek, tot de walsen van Strauss dragen hieraan bij. Beleef, verken en proef de stad met een vakantiehuis in Wenen!

Wenen centrum

Populaire vakantiehuizen - Wenen

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Wenen

Loading...

Historisch centrum

Het historische centrum van Wenen is een van de mooiste stedelijke monumenten van Europa. Een bezoek met een vakantiehuis in Wenen kan worden aangemerkt als een van de beste dingen om te doen in Oostenrijk. Drie tijdperken domineren het gezicht van deze voormalige residentie van het Habsburgse rijk. De talrijke kerken, paleizen en parken dragen ook bij aan de imperiale sfeer van het oude centrum van Wenen. 

  1. De Middeleeuwen met de gotische St. Stephen's Cathedral, een van de bezienswaardigheden van Wenen

  2. De barokperiode, waarvan het belangrijkste erfgoed de Hofburg is met zijn weelderige koepels. 

  3. Het Ringstraße-tijdperk van de late 19e eeuw, waar prachtige gebouwen zoals de Staatsoper en het Kunsthistorisches Museum werden gebouwd in plaats van de stadsmuur.

kerk in Wenen

Muziek en theater

Wenen mag zich met recht de wereldhoofdstad van de muziek noemen! De stad bracht menig beroemde componist voort en overal in Wenen hangt muziek in de lucht. De wals en opera horen hier thuis, maar ook musicals made in Vienna hebben het internationale faam veroverd. In de Weense Staatsopera, de Weense Volksopera en de Weense Kammeropera kun je getuige zijn van opzienbarende ensceneringen van bekende stemmen en vertolkers.

Uitvoeringen van onder andere Elisabeth, Romeo en Julia of Mamma Mia zie je in het Weense musicaltheater Theater an der Wien, het Raimund Theater, of Ronacher en de Volksoper. Virtuose solisten, geniale dirigenten, en bekende orkesten vinden het een eer om in Wenen op te treden. Ben je meer liefhebber van theater, dan bezoek je bijvoorbeeld het Burgtheater, Akademietheater, Theater in der Josefstadt of het Volkstheater. Geniet van de mooiste muziek in je vakantiehuis in Wenen..

natuurmuseum in Wenen

Ontdek de cultuur van Wenen

Wenen is niet alleen een lust voor het oog, maar met zijn opwindende concerten, spannende musicals en unieke operavoorstellingen in de staatsopera is het ook een geweldige ervaring voor de oren. Een stedentrip is een heel bijzondere manier van reizen, want naast de prachtige kunstwerken in de musea, galerijen en kerken, vind je ook een verscheidenheid aan architectonische meesterwerken, gebouwen uit de tijd van de antieke wereld tot de moderne tijd. Het oude centrum van Wenen en andere prachtige oude steden zijn vanuit een uitzonderlijk perspectief te bekijken, vanaf je balkon of terras van je vakantiehuis in Wenen. Je kunt ook genieten van de geneugten van de Weense keuken.

Weense keuken

Wenen is een hotspot voor een aantal fantastische gerechten die je kunt proberen tijdens je verblijf in Oostenrijk. De Weense koffiehuiscultuur is alom bekend. Ondanks zijn ouderdom, of juist daarom, is het koffiehuis veelzijdiger en levendiger dan ooit te voren. Betreft het nu een nu riesling, witte bourgondiër of blauwe zweigelt, de Weense wijn is top! Optimaal genieten van het kostbare Weense druivensap doe je waar het hoort: bij de Heurigen, de Weense herbergiers en in hun dranklokaal. Wenen heeft een zelf een eigen wijnbouwregio. Zo´n 700 hectare wijngaard ligt binnen de grenzen van de stad, dit is wereldwijd uniek!

Heb je geen zin om het eten zelf te bereiden in de keuken van je appartement of vakantiehuis in Wenen, dan trakteer je zich zelf op een Wiener Schnitzel: de dunne, gepaneerde en gebraden kalfsschnitzel, behorend tot de beroemdste specialiteiten van de Weense keuken, die vermoedelijk al in de 15e eeuw als zodanig gegeten werd. Andere bekende nationale producten zijn de Manner wafels en de Sacher Torte.

Weense markten

De mooie marken vormen een typisch Weense winkelbelevenis. Je treft hier een mix van chique Weens, Oost-Europese charme, Oosterse flair en zuidelijk temperament. Zoekt en gij zult vinden, want er is bijna niets dat je op de Weense markten niet tegenkomt. Lekkernijen genoeg om mee te nemen naar je vakantiehuis in Wenen; van eenvoudig fruit en groente, tot perzische kaviaare en sushi. De Weense markten zijn er het hele jaar en het aanbod past zich aan aan het seizoen.

Naschmarkt

De grootste en bekendste markt van Wenen is de Naschmarkt, met een mix van Weense en internationale specialiteiten. Op zaterdag is er tevens een vlooienmarkt.

Rochusmarkt

Een andere bekende markt is de Rochusmarkt, een markt met levensmiddelen, fruit, groente, bloemen en kazen in een leuke winkelstraat. De markt is leuk om te bezoeken vanuit je vakantiehuis in Wenen met het hele gezin.

Jouw vakantiehuis in Wenen

Als je eenmaal bent aangekomen op het vliegveld in Wenen, kun je snel je koffers in het appartement of vakantiehuis in Wenen laten vallen. Zonder tijd te verliezen ga je meteen op avontuur en verken je deze geweldige stad. Er is veel te zien in de elegante en beschaafde hoofdstad van Oostenrijk, waaronder de gotische Stephansdom, de Keizerlijke Hofburg, het prachtige barokke paleis van Schönbrunn en het Kunsthistorisches Museum. Met een vakantiehuis in Wenen ga je ongetwijfeld tijd te kort komen. In Wenen is er namelijk zoveel te zien. Met een vakantiehuis in Oostenrijk in deze stad verlies je in de ochtend weinig tijd aan reizen en kun je je bovendien voor een korte periode één voelen met de Wenenaren.