Vakantiehuis in Gorenjska

Gorenjska (Duits: Oberkrain of Overkrainburg) is een historische regio. Gorenjska was ooit onderdeel van het Oostenrijkse kroonland Krain. Tijdens de Tweede Wereldoorlog (voor Joegoslavië: 1941-1945) werd dit Sloveense gebied, waar een grote Duitstalige minderheid woonde en dat ooit ook deel uitmaakte van het rijk van Karel de Grote, door nazi-Duitsland geannexeerd en verduitst. Na 1945 werden vele Duitstalige bewoners van het gebied verdreven naar Oostenrijk en Duitsland. Op dit moment komen er nog wel Duitse familienamen voor, maar iedereen spreekt er Sloveens.

Gorenjska ligt in het noorden van Slovenië, aan de grens met Oostenrijk en Italië. Kranj is het historische centrum van deze Sloveense regio. Andere steden waar u een historisch centrum vindt zijn: Jesenice, Tržiè, Škofja Loka en Domžale. De Gorenjska regio is één van de meest oogverblindende streken van Slovenië. Het gebied ligt temidden van bergen en bevat schitterende meren rond Bohinj en Bled. Groene valleien en uitgestrekte weilanden wisselen elkaar af, waardoor de vergezichten u nooit zullen vervelen. Gorenjska is ook bekend als wintersportgebied. In Planica vindt u talrijke skicentra. In de regio treft u vele vakantiehuizen in Planica, aan diverse pistes, maar ook door het gehele gebied gelegen.

Ferien in der Region Gorenjska Bleder See

Vakantie vieren in alle rust

Spendeer u welverdiende vakantiedagen in een vakantiehuis in de Sloveense regio Gorenjska en geniet van het uitzicht over de weidse meren van Bled en Bohinj en de piek van de Juliaanse en Kamnik (Savinja) Alpen. Ontdek de Gorenjska-regio vanuit een van de volledig ingerichte vakantiehuizen in Slovenië. Alle huizen zijn door de huiseigenaren zelf ingericht, waardoor ze een persoonlijke tint hebben die iedere vakantie tot een bijzondere ervaring maakt. Vakantiehuizen in Slovenië, met in het bijzonder de regio Gorenjska zijn ideaal voor het vieren van een vakantie in privésfeer. Start uw ontdekkingsreis vanuit een vakantiehuis in Gorenjska, maak een leuke planning voor het maken van dagtrips geniet ten volle van uw vakantiedagen in dit bijzondere land.

Musea

In Kranj vindt u het regiomuseum van Gorenjska. Het museum verdeelt haar collectie over het stadhuis en het Prešeren Huis. In het stadhuis treft u sculpturen van Lojze Dolinar. Het Prešeren Huis brengt een ode aan de bekendste dichter van Slovenië: France Prešeren. Het huis werd gebouwd in 1749 en is een toonbeeld van barokke architectuur. Kropa and Kamna Gorica staan bekend als centra voor ijzerbewerking. U vindt er nog vele ambachtslieden als bijvoorbeeld hoefsmids en nagelmakers. Beleef Slovenië in alle vrijheid en rust vanuit een vakantiehuis in Gorenjska.