Vakantiehuizen in Notranjska

Overweeg je om een ​​vakantiehuis in Slovenië te huren? Dan moet je Notranjska de ogen sluiten. Notranjska is een vaak over het hoofd gezien vakantiebestemming, dat is jammer, want de regio is niet alleen ongelooflijk mooi, maar heeft ook veel te bieden in termen van opwindende ervaringen voor zowel natuurliefhebbers als de meer cultureel aangelegde.

Ferie i Notranjska

Natuur in Notranjska

Slovenië is bedekt met een adembenemend landschap - boven, maar ook onder het zeeoppervlak. Notranjska heeft een geheime wereld vol met grotten - in feite is hier een van de beroemdste attracties van Slovenië te vinden: drypstenshulen Postojnagrotten. Hier stappen bezoekers in de avonturengrot op een speciale trein - het is een spectaculaire ervaring gegarandeerd.

Het grootste meer van Slovenië, en een van Europa's grootste "verdwijnende meren", Cerknica, bevindt zich ook in Notranjska. Het meer verandert voortdurend, dus een bezoek aan dit meer zal nooit hetzelfde zijn. Soms kun je hier vissen, andere keren kun je schaatsen en af ​​en toe is er een eindeloos grasveld. Langs het meer is een pad met borden, zodat je meer te weten kunt komen over het leven rond het meer - en maak je geen zorgen, de borden zijn ook in het Engels.

Bovendien heeft Notranjska ook een lange geschiedenis van skiën. Al in de 16e eeuw werd skiën in de hooglanden van Bloke genoemd door de Sloveense edelman Janez Vajkard Valvasor in zijn hoofdwerk uit 1689.

Bezienswaardighedenin Notranjska

Hoewel Notranjska geen bekende vakantiebestemming is, heeft de regio veel te bieden. De stad Postajna is, naast een charmante stad, ook bekend om het kasteel Predjamski. Het kasteel, uitgehouwen in de steen onder een overhangende rots op de helling van Podgora, fascineert nog steeds, bezoekers met de vele verhalen, legendes en mythen. Achter het "nieuwe" Renaissance-gebouw uit de 16e eeuw zijn overblijfselen van het oude kasteel uit de 13e eeuw.

Postojna is ook de thuisbasis van Karst Research Institute, behorende tot de Sloveense Academie van Wetenschap en Kunst, evenals het Notranjska Museum.

In de regio vind je prachtige kerken en kastelen, die ook zeker een bezoek waard zijn. Het witte kasteel Sneznik, met zijn omliggende natuur, biedt onder andere veel fotomogelijkheden. Het wordt ook aanbevolen om de Zelse-kerk te bezoeken, gelegen aan de rand van het gezellige dorp met dezelfde naam.

Jouw vakantiehuis in Notransjska

Met een grote en veelzijdige selectie van vakantiehuizen is NOVASOL de leider in vakantieverhuur in Europa. Als je een luxe vakantiehuis of een meer Spartaans ingericht vakantiehuis wilt, dan hebben wij het droom vakantiehuis in Slovenië voor je.