Vakantiehuis in Spodnjeposavska

Wil je graag op vakantie naar Slovenië, maar weet je niet zo goed naar welke regio? Wellicht is de regio Spodnjeposavska dan wat voor jou! Deze regio wordt geroemd om haar wijngaarden, ontspannende kuuroorden en culturele bezienswaardigheden. Spodnjeposavska biedt dan ook vele bijzondere en interessante plekken om te ontdekken vanuit jouw vakantiehuis. Kortom: Tijdens een vakantie in Spodnjeposavska kom je helemaal tot rust en valt van alles te beleven. Ontdek deze regio en vind je favoriete vakantiehuis met zwembad in Spodnjeposavska.

Vakantiehuis in Spodnjeposavska

Waarom op vakantie naar Spodnjeposavska?

In de regio Spodnjeposavska vind je groene heuvellandschappen met talrijke wijngaarden, thermale spa’s en vele culturele bezienswaardigheden. Zo kun je een route langs een van de vele wijngaarden maken. Lokale boeren informeren je graag over het wijnproces en laten met trots hun wijn proeven. Ook erg bekend in Spodnjeposavska zijn de vele thermale spa’s met als bekendste Terme Čatež, het grootste en meest bezochte kuuroord in Slovenië. Deze thermale bronnen zijn ontdekt waar de rivieren Sava en Krka samenstromen. Tijdens je vakantie in Slovenië bezoek je ook Brežice met zijn gelijknamige kasteel en Posavje museum. Ontdek Spodnjeposavska vanuit jouw vakantiehuis in Zuid-Oost Slovenië.

Waar ligt Spodnjeposavska in Slovenië?

De streek Spodnjeposavska is een van de 12 regio’s in Slovenië. Spodnjeposavska ligt in het zuidoosten van Slovenië, grenzend aan Kroatië en aan de regio’s Savinjska, Osrednjeslovenska en Jugovzhodna Slovenija. Spodnjeposavska ofwel het gebied onder de Sava, dankt haar naam aan de langste rivier van Slovenië, de Sava. Maar dit is niet de enige belangrijke rivier. Ook de Krka en de Sotla rivier stromen door deze streek. Het landschap kenmerkt zich door groene heuvels met wijngaarden, uitgestrekte bossen en sprookjesachtige steden. Wijnliefhebbers brengen hier uiteraard een bezoek aan de Posavje wijn regio. Verblijf in een vakantiehuis met zwembad in Spodnjeposavska en geniet van je vakantie in Slovenië.

Huur een vakantiehuis in Spodnjeposavska en plan een wijntour

Spodnjeposavska is bekend om zijn glooiende heuvellandschap met wijnranken en vele wijngaarden. De Sloveense wijn is relatief nog onbekend en dat is vreemd want je proeft het heerlijke Sloveense klimaat, terug in de wijn. In de regio Spodnjeposavska vind je veel wijnboeren die heerlijke wijnen produceren. Op lokaal verkrijgbare kaarten kun je zien bij welke boeren je terecht kunt voor een proeverij. De wijnregio Posavje is vooral bekend om haar cuvee wijnen. Ontdek een van de vele wijnen tijdens je vakantie in Slovenië en proost op de vakantie vanuit jouw vakantiehuis in Spodnjeposavska.

Toe aan ontspanning? Bezoek de beste kuuroorden

Na een jaar hard werken en alle dagelijkse bezigheden kijk je uit naar je vakantie in Slovenië. Vooral de regio Spodnjepovaska is rijk aan thermale spa’s en kuuroorden. Hier kun je heerlijk relaxen en even tot rust komen. Zo’n 200 jaar geleden werden in deze streek de eerste thermale bronnen ontdekt. Vlakbij de grens met Kroatië ligt een van de grootste en meest bezochte kuuroorden van Slovenië, namelijk Terme Catez. Dit omvangrijke kuuroord ligt in Čatež ob Savi. Je kunt hier relaxen, genieten van het warme water of wat dacht je van een massage? Slovenië heeft verschillende bronnen en relatief veel kwalitatieve kuuroorden. Zo kun je heerlijk ontspannen tijdens je vakantie in Slovenië. Geen zin om naar een kuuroord te gaan? Huur dan een van onze vakantiehuizen met sauna of verblijf in een vakantiehuis met jacuzzi, voor optimale ontspanning in Slovenië of Spodnjeposavska.

Vakantiehuis in Spodnjeposavska - bezoek de mooiste bezienswaardigheden

Er valt van alles te ontdekken tijdens jouw vakantie in Slovenië. Breng eens een bezoek aan Kostanjevica, dat het Venetië van Neder-Kranj, wordt genoemd. De enige manier om hier te komen is per boot. Je vindt hier veel kastelen, parken en grotten. Ook is een dagtrip naar de Sloveense hoofdstad Ljubljana een aanrader. Gezien de centrale ligging is Zagreb in Kroatië ook leuk om een dag te vertoeven of te combineren met de watervallen van Plitvice. In de directe omgeving bezoek je Brežice met o.a. de burcht van Brežice. Een wandeling over de ijzeren brug over de Sava en Krka rivier, een bezoek aan de wijngaarden van Bizeljsko of een bezoek aan kuuroord Terme Catez? Je bezoekt dit alles gemakkelijk vanuit jouw vakantiehuis in Spodnjeposavska.