Vakantiehuis in Podravska

Podravska is een van de belangrijkste wijnregio's van Slovenië. Naast het maken van goede wijn, biedt Podravska een interessante geschiedenis en spa-ervaring. Bovendien biedt de regio goede traditionele Sloveense gerechten - wat kan je nog meer wensen bij het huren van een vakantiehuis in Slovenië?

Ferie i Podravska

Populaire vakantiehuizen - Podravska

Loading...

Wijnproductie in Podravska

De regio dankt zijn naam aan de ligging aan de rivier de Drava. De regio omvat ook het Pohorje-gebergte. De Drava-rivier begint aan de grens tussen Italië en Oostenrijk en stroomt door Slovenië en verder in Kroatië. De hele regio Podravska is nauw verbonden met de rivier, daarom is er hier een gunstige wijnproductie.

Voor wijnliefhebbers kan Podravska wijnroutes verleiden, die samen 50 kilometer vertegenwoordigen. Het land heeft vintage tradities, die zich honderden jaren terug in de tijd uitstrekken, maar het vleugelleer leeft nog steeds op vandaag. De beroemde wijn Sauvignon Blanc is afkomstig uit Prlekija en als u de stad bezoekt, moet u van een glas genieten of een flesje terug naar het vakantiehuis kopen.

Wat te doen in Podravska - Maribor

Tijdens een vakantie in Podravska mag u de belangrijkste stad van de regio, Maribor, niet missen. In 2012 werd de stad de Culturele Hoofdstad van Europa. Dit is een stad met een grote historische betekenis - hier kunt u gebouwen ervaren die dateren uit de jaren 1300, iets dat deze stad een heel speciale sfeer geeft. Een bezoek waard is de kathedraal van Maribor, gebouwd in gotische stijl, evenals Maribor Synagogen. De stad kan worden omschreven als charmant en ontspannen met een levendige studieomgeving die bijdraagt ​​aan een prachtige sfeer. Hier wonen aanzienlijk minder mensen in de hoofdstad Ljubljana, wat bijdraagt ​​aan de ontspannen sfeer.

Maribor is ook een beroemde wintersportlocatie en er worden hier regelmatig kampioenschappen georganiseerd. Mariborsko Pohorje is het grootste skigebied van Slovenië en voor skiliefhebbers is het een voor de hand liggende activiteit bij het huren van een vakantiehuis in Slovenië.

Wilt u liever ontkoppelen, bezoek dan een van de thermale baden in het gebied. Terme Maribor is een van de meest populaire en je kunt ook verschillende behandelingen krijgen.

In Maribor kunt u een wandeling maken door de historische steden, Lent, waar u 's werelds oudste wijnstok, Stara Trta, kunt zien. Gedurende 400 jaar heeft deze wijnstok druiven vervoerd en heeft daarom een ​​eigen museum verworven. Elk jaar zijn er ook verschillende evenementen om de wijndrank te vieren, zelfs met een eigen liedje. Bovendien zijn veel van de gebouwen van de stad van historisch belang en de moeite waard om te bekijken. De ligging van Maribor, tussen wijnlandschappen en het Pohorje-gebergte, geeft de stad een idyllische locatie.

Als je in de zomer naar Podravska reist en naar Maribor gaat, mis dan het grootste openluchtfestival van Slovenië niet. Hier kunt u genieten van goede muziek, dans, straattheater en ander entertainment.

Jouw vakantiehuis in Podravska

Als u een vakantiehuis in Slovenië huurt, bent u verzekerd van een afwisselende vakantie in een prachtige natuurlijke omgeving. Of u nu wijnliefhebbers bent of niet, deze regio heeft veel te bieden. Bekijk de vakantiehuizen en vakantieappartementen van NOVASOL op onze website en vind het vakantiehuis dat bij u en uw vakantie past