Vakantiehuis in Karinthië

Karyntia słoweńska na wakacje

Vakantiehuis in Karinthië

Het is jammer dat Karinthië geen bekendere vakantiebestemming is, want de regio is een favoriete vakantiebestemming voor zowel natuurliefhebbers als culturele liefhebbers. Met een vakantiehuis in Slovenië, krijg je een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de prachtige regio Karinthië.

De geschiedenis van Karinthië

Karinthië is een traditionele regio in het noorden van Slovenië. Historisch gezien was Karinthië, een deel van het hertogdom Karinthië, in Slovenië sinds de 14e eeuw een van de monarchieplaatsen van de Donau. Na het verval van Oostenrijk-Hongarije in 1918, werd de huidige staatsgrens opgelegd door het Saint-Duitse Verdrag in 1919. Het is het minst toegankelijk van de Sloveense regio's en heeft zeer slechte verbindingen met Midden-Slovenië. De wegen die de Drava-vallei Maribor en de Oostenrijkse staat Karinthië met elkaar verbinden, verbeteren. Sinds Slovenië lid van de EU is, zijn aanzienlijke inspanningen geleverd om het Karinthië van Slovenië te erkennen.

Wijnervaringen in Slovenië

Slovenië is een traditioneel wijnland en bezoekt, indien je dit wenst, 's werelds oudste wijngaard, gelegen in de prachtige stad Maribor, tijdens uw verblijf in een van onze vakantiehuizen in Slovenië. Het zal misschien verbaast zijn dat een aantal van de meest prestigieuze wijnen uit Slovenië worden vergezeld door een georganiseerde wijnproeverij begeleid door de Sloveense keuken. Er is geen betere manier om een ​​zonnige middag door te brengen dan met een bezoek aan een wijngaard, zoals die in Brda. Je kunt er ook voor kiezen een souvenir mee naar huis te nemen van je vakantie in Slovenië in de vorm van een schilferige wijn - of twee!

Bezienswaardigheden en activiteiten in Karinthië

Slovenië biedt veel meer dan alleen een kort stukje kust - hier zijn: grotten, bergen, watervallen, rivieren en meren, om maar iets van de schoonheid van de natuur te noemen. Bovendien is er geen gebrek aan culturele bezienswaardigheden: kastelen, kastelen en barokke steden zoals Ljubljana en Maribor - er wachten gewoon kunstliefhebbers. Een bezoek aan Lipica - de geboorteplaats van de Lipizzaner-paarden - staat op een echt familieprogramma: een museum, paarden, paardenshows en verjaardagsfeestjes en zelfs paardenrassen. Zorg ervoor dat je het Triglav Nationaal Park bezoekt, waar je de bijna 3000 voet hoge bergtop kunt ervaren, het hoogste punt in de Sloveense Alpen.

Wintersport vanuit een vakantiehuis in Karinthië

Wintersportfans zullen in Slovenië met open armen wachten - van december tot februari zijn er tal van prachtige en moderne skigebieden in gebruik. De prijzen zijn laag, maar dit betekent niet dat de skiërs de luxe zullen opgeven. Wat is beter na een vermoeiende dag skiën dan ontspannen voor de open haard in de woonkamer in uw privéwoning? NOVASOL heeft vakantiehuizen in Slovenië, in de buurt van verschillende skigebieden. Boek vandaag uw vakantiehuis in de buurt van de Sloveense bergen met vakantiewoningen van NOVASOL!