Vakantiehuis in Savinjska

Wil je graag op vakantie naar Slovenië, maar weet je niet zo goed naar welk gebied? Wellicht is de regio Savinjska dan wat voor jou! Hier vind je verfrissende revatiliserende meren en prachtige steden boordevol cultuur. Daarnaast kom je al tot rust als je door het prachtige landschap loopt met groene valleien en vele wijngaarden. Savinjska biedt dan ook diverse bijzondere en interessante plekken die je vanuit je vakantiehuis eenvoudig kunt bezoeken! Ontdek alles over deze regio en vind jouw favoriete vakantiehuis in Savinjska.

Vakantiehuis in Savinjska

Populaire vakantiehuizen - Savinjska

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Savinjska

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Savinjska

Loading...

Waarom een vakantiehuis in Savinjska?

Het oostelijk deel van Slovenië is onderverdeeld in de regio Savinjska en Pomurska. Savinjska wordt gedomineerd door wijngaarden, glooiende heuvels en nationale parken. Daarnaast trekt  de regio bezoekers die naar Slovenië reizen vanwege de uitstekende spa en thermale baden. Verschillende rivieren dienen het landschap, zoals rivier de Mura, een rustige rivier die bekend staat om zijn traditionele drijvende watermolens. Vroeger werden deze gebruikt voor het vermalen van tarwe, mais, boekweit en spelt. Tijdens het bezoeken van deze watermolens kan er ook op verschillende soorten vis worden gevist. Bereidt de vers gevangen vis ´s avonds in je eigen vakantiehuis in Savinjska.

Ontdek Savinjska met de fiets of boot

De omgeving van Oost-Slovenië kan het best verkent worden met de fiets. Een fietstocht langs de rivier de Krka en tussen de glooiende heuvels en wijngaarden tussen de Drava en Mura. Tijdens het najaar kan je genieten van de speciale kleuren van de bossen en de wijngaarden die in bloei staan. De steden langs de rivier de Mur en haar zijrivieren zijn verbonden door goed ontworpen fietspaden. Maak een fietstocht vanuit je vakantiehuis in Slovenië. Ter inspiratie staat hieronder vast een fietsroute voor je beschreven:

Maak een prachtige tocht door Savinjska:

  • Stop 1: Mozirje - het Folklore Park in Mozirje is de eerste stop. Het combineert prachtige bloemen en planten met een verhaal. Op de paden door het park waan je je even terug in de tijd van het oorspronkelijke Sloveense leven door de boerderijen, graanschuur, molen, smederij en andere attracties.

  • Stop 2: Höhle Pekel - 20 km ten zuiden ligt de grot Pekel, die door middel van verschillende stalactieten, rotswanden en twee ondergrondse stromen een uitzonderlijke ervaring brengt. Hoogtepunt van de grot is de 4 meter hoge waterval, de hoogste ondergrondse waterval van Slovenië.

  • Stop 3: Celje - verderop in het landschap zie je het oude kasteel van Celje, het grootste kasteel in Slovenië, dat is gelegen op een heuvel ten zuidoosten van de oude stad. Het uitgestrekte kasteel stamt uit de 13e eeuw.  Stap in de voetsporen van de geschiedenis en geniet van het prachtige uitzicht.

  • Stop 4: Olimje - het zuiden is Olimje, een kuuroord met het grote Paulinerkloster. Dit staat op een heuvel aan het eind van de vallei en is uitgerust met barok, decoratieve elementen en ook vanwege de sierlijke façade een bijzonder aangezicht

Ontdek de revitaliserende meren in Savinjska

De meren in Slovenië zijn van uitstekende kwaliteit en een welkome afkoeling in de zomer. Speciaal aanbevolen is het Bukovniško Jezero Meer waar natuurlijke krachten een kalmerende en revitaliserende effect  op ons mensen kan hebben. Op een kleine 50 meter van het meer zijn er andere plekken gelegen die je gezondheid bevorderen en die je krachten geven uit de natuur.  Naast de revitaliserende krachten van de meren en rivieren bieden ze ook genoeg mogelijkheden tot recreatie en ontspanning en verschillende watersportactiviteiten. Met een verblijf in een vakantiehuis in Savinjska dus genoeg mogelijkheden om weer op krachten te komen.

Proef cultuur in de stad Celje

Celje is de derde grootste stad van het land en heeft daarom om een verscheidenheid aan culturele hoogtepunten te bieden. Het stadsbeeld van de middeleeuwen is bewaard gebleven en presenteert zich met historische bezienswaardigheden, zoals het museumplein aan de linkeroever van de Savinja, de gedomineerde Oude Grafei en een paleis uit de Renaissance van 1580 met een collectie van het Regionaal Museum. Wandel in de voetsporen van de geschiedenis en bezoek het oude kasteel, gelegen op een heuvel boven de stad en geniet van historische sfeer en uitzichten van de Alpen. Het middeleeuwse kasteel herbergt de graven van familie Celje en dit wordt tentoongesteld door deels moderne kunst. Na een dag vol historie in de stad Celje kan je heerlijk bijkomen in je vakantiehuis in Slovenië.

Vind jouw vakantiehuis in Savinjska!

Zoals je leest beschikt Savinjska over prachtige plekken en leuke dingen om te zien of doen. Dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuizen in Savinjska beschikbaar zijn en boek jouw favoriete vakantiehuis in deze bijzondere vakantiebestemming, zonder boekingskosten. Wil je nog meer tips voor een vakantie in Slovenië? Bekijk dan eens onze pagina’s over Gorensjka of Zuid-Oost Slovenië.