search

Vakantie in een vakantiehuis in Vejlby Klit en Stadil Fjord

De ongerepte en mooie natuur geeft het gebied van Fjand tot Vejlby Klit en Vrist veel mogelijkheden om een heerlijke vakantie te hebben. Hier vindt u de zee en kilometerslange zandstranden, duin- en bosgebieden, vogelreservaten en kleine plaatsjes en vissersdorpen. De omgeving is een paradijs voor een visvakantie in Denemarken. Afhankelijk van het seizoen kunt u hier op forel, baars, snoek en zalm vissen in de meeste wateren. Samengevat is dit gebied de ideale locatie om een ontspannen en gevarieerde vakantie te beleven in een vakantiehuis in Denemarken.

Tussen Hvide zand in het zuiden en Thyborøn in het noorden liggen prachtige zandstranden. Ook zijn er duingebieden met heuvels die bescherming bieden tegen de wind. Maak een mooie wandeling op het strand, ga op zoek naar mooie stenen en schelpen en geniet van de frisse zeelucht en prachtige zonsondergangen. Boek nu uw vakantiehuis in Vejlby Klit en de voorpret kan alvast beginnen!

De natuur in Vejlby Klit is zowel wild als zacht. U vindt hier een geconcentreerd duingebied met hoge duinen. Net achter de duinen liggen de beschutte vakantiehuizen. Aan de westkant ligt de Noordzee, aan de zuidkant de Ferring Sø (meer) en aan de oost- en noordkant liggen grote moerasgebieden met vogelreservaten. De afstand tussen de Noordzee en Ferring Sø bedraagt ca. 1,5 km.

Tijdens uw vakantie in een vakantiehuis in Vejlby Klit, kunt u eens een bezoekje brengen aan Lemvig Golfklup. Hier vindt u een mooie 18-holes golfbaan en ook een 6-holes par-3 baan. De omgeving waar de banen zijn aangelegd beslaan een prachtige natuur. Tijdens het golven heeft u uitzicht over de beschermde natuurgebieden, Horn Sø, Lem Vig in het Limfjord en de Noordzee (15 km).

Op een afstand van ca. 2 km van Vejlby Klit ligt het Vejlby Sommerpark. Hier kunt u paardrijden, midgetgolfen, een huifkartocht maken, vissen, fietsen huren of een bezoekje brengen aan de kinderboerderij. Er wordt geen entree gevraagd om het park in te mogen, gratis toegang. U leest het, of u nou een ontspannende rustige vakantie zoekt of u wil graag veel ervaringen opdoen tijdens uw vakantie, in Vejlby Klit en omgeving is het allemaal mogelijk. Boek nu uw favoriete vakantiehuis in Vejlby Klit!

De Stranden in Vejlby Klit

  • Søndervig: zandstrand met stenen en duinen. Het is niet toegestaan met de auto op het strand te komen.
  • Nr. Lyngvig: breed zandstrand met weinig stenen en duinen. Het is niet toegestaan met de auto op het strand te komen.
  • Houvig: zanstrand met witte duinen en wat stenen. Het is niet toegestaan met de auto op het strand te komen.
  • Vrist, Vejlby Klit, Husbu en Vedersø Klit: zandstrand met duinen. Het is niet toegestaan met de auto op het strand te komen.