Vakantiehuis op het eiland Als

Verblijf in een vakantiehuis op Als, ee Deense eiland in de Oostzee, en geniet van Denemarken in zijn volle glorie. Als is een eiland in het Zuiden van de Kleine Belt en is gelegen tussen Jutland en Fünen. Het wordt van Jutland gescheiden door de Als Sund en ermee verbonden door een tweetal bruggen, waaronder de Grote Beltbrug. Door de realisatie van deze brugverbinding, en sinds de opening van de Sontbrug, kan het verkeer uit West-Europa over de weg heel Scandinavië bereiken. Het eiland Als heeft een lengte van 34 km, uitgestrekt van Købingsmark in het Noorden tot Kegnæs in het Zuiden. Dit Deense eiland bestaat uit met name ongerepte natuur met 165 km kust.

vakantiehuis op Als

Populaire vakantiehuizen - Als

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Als

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Als

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Als

Loading...

Sønderborg

De grootste plaats op het eiland Als is Sønderborg, dat gedeeltelijk op Als en gedeeltelijk op Jutland ligt. Als heeft een oppervlakte van ruim 300 km² en telt ongeveer 60.000 inwoners. Behalve de beide bruggen bij Sønderborg, heeft Als veerbootverbindingen met Jutland, Funen en Ærø. Het zuiden van Als wordt gevormd door het schiereiland Kegnæs, dat door een smalle natuurlijke dam, Kegnæs Drej, met de rest van Als verbonden is. In Sønderborg, het nabijgelegen Augustenborg en het noordelijke Nordborg bevinden zich kastelen die een bezichtiging waard zijn.

Stranden op het eiland Als

De kusten op het eiland Als verschillen behoorlijk van elkaar. De Oostkust kenmerkt zich door veel duinen en inkepingen. De Westkust echter biedt bijvoorbeeld fjorden en baaien en eindigt in Alssund. De stranden zijn ontzettend schoon en zuiver.

Kegnæs

Dit is één van de mooiste stranden van de Oostkust met zeer goede zwemmogelijkheden. Kegnæs is een klein schiereiland op het eiland Als met daaromheen goede stranden en fantastische vismogelijkheden. Verder kan men hier uitstekend windsurfen en paragliden.

Skovmose

Het 5 km lange strand is naar verluid één van de mooiste stranden van de Oostkust. Ca. 7 km ten zuiden van Mommark ligt dit 5 km lange zandstrand van Skovmose. Het water is hier bijzonder rustig aangezien het strand in de luwte van Funen, Ærø en de Duitse kust ligt. Op het brede zandstrand geniet je van de zon. Of neem een frisse duik in het zeewater. Er is ook een volleybalnet op het strand. Het strand leent zich tevens uitstekend voor vliegeren. In de omgeving van Skovmose zijn geen fjorden of inhammen, dus het strand is ideaal voor lange wandelingen.

Mommark

Het strand van Mommark ligt naast de haven. Het brede zandstrand met kleine kiezel nodigt uit tot zwemmen, zonnebaden en spelletjes doen op het strand. Het water is rustig en het strand is landinwaarts gedeeltelijk afgeschermd door hagen en begroeiing.

Kettingskov / Asserballeskov

Zuid-Als heeft over het algemeen goede stranden met duinen en zandbodem, maar de bodem wordt op de meeste plaatsen snel dieper. Het strand van Nørre Kettingskov is een zandstrand met kiezel en rustig water en er is meestal veel ruimte op het strand en in het water.

Lavensby

In een rustig vakantiehuisgebied in de vrije natuur vindt met dit mooie strand met zand en kleine stenen. NOVASOL biedt een behoorlijk aanbod vakantiehuizen in de buurt van dit strand in Als.

Købingsmark

In de noordpunt van Als ligt Købingsmark met een mooi zand- en steenstrand. Het rustige strand bij Købingsmark is het langste en beste badstrand van Noord-Als. Het strand wisselt af tussen zandstrand en fijne kiezel. Het water is ondiep en het strand is daarom erg kindvriendelijk. Je vindt hier tevens een drijvende zwemsteiger voor diegenen die in dieper water willen zwemmen. Deze kust is erg geschikt voor windsurfers.

Natuur op het eiland Als

De enorme bosgebieden en de gemoedelijke sfeer maken het vakantiegebied helemaal compleet om volop te genieten vanuit je vakantiehuis in Denemarken. Als heeft ook veel te bieden op historisch en cultureel gebied. Nergens anders vind je zoveel geschiedenis op zo’n kleine geografische vlakte. Kunst, cultuur en activiteiten, dat wordt het raamwerk voor je vakantie op het eiland Als. Omdat de oppervlakte van het eiland te overzien is, zie je veel in een tijdsbestek van bijvoorbeeld 2 weken. Bekijk rustig het complete aanbod van vakantiehuizen en beslis van waaruit je je vakantie in Denemarken wilt starten.