Vakantiehuis op Bornholm

Bornholm

Vakantiehuis op Bornholm

Bornholm is het eiland der contrasten. Ondanks de grootte vind je hier een afwisselende natuur, zoals je dat slechts zelden zult ervaren. De steile, gespleten rotsen aan de noordkust van Bornholm gaan over in een licht glooiend landschap en eindigen in witte duinen en kilometerslange zandstranden, die tot de beste in Europa behoren.

Populaire vakantiehuizen - Bornholm

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Bornholm

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Bornholm

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Bornholm

Loading...

Het mooiste eiland van Denemarken

Voor velen is Bornholm het mooiste eiland van Denemarken. Dat komt door de natuur, bezienswaardigheden, korte afstanden en idyllische kleisteden met de typische haringrokerijen. Bornholm onderscheidt zich vooral door de rotskusten. Die bevinden zich hoofdzakelijk aan de noordzijde van het eiland. Een vakantiehuis op Bornholm biedt avontuur voor groot en klein. Op het eiland lokken onder meer de ruïne Hammershus, de ronde kerk in Christiansø en het pretpark Brændesgårdshaven. Tevens vind je er fraaie zandstranden met veel ruimte voor zwemmen, vliegeren, etc. in de buurt van je vakantiehuis op Bornholm.

Met vier volkomen van elkaar verschillende 18 holes golfbanen binnen een straal van ca. 20 km is Bornholm tevens een paradijs voor de golfliefhebbers. Of je nu een beginner bent of golft op professioneel niveau – het genoegen is immers groot, want de vier banen zijn gelegen in prachtige natuur. De zee, de rotsen, de rust en bovenal het licht op dit eiland zijn belangrijke inspiratiebronnen voor kunstenaars. Bornholm is dan ook zeer bekend vanwege de vele glasblazers, kunstschilders, sieradenontwerpers en pottenbakkers die op het eiland wonen en werken. Het vakantiehuis op Bornholm biedt hierbij een ideaal uitgangspunt voor je vakantie.

Mooiste stranden in Bornholm

In het zuidelijkste puntje van Bornholm ligt het strand van Dueodde, dat tevens het grootste strand van het eiland is. Het strand bij Dueodde, aan de zuidkust van Bornholm, is het misschien wel het mooiste van alle stranden in Denemarken. Het strand ligt verscholen achter een brede duinenrij en strekt het zich kilometers lang uit. Het zand is wit en het is zo fijn, dat het vroeger werd gebruikt voor in zandlopers en om na het schrijven de inkt in te drogen. Bij Balka vind je een kindvriendelijk strand met laag water en ook bij Sandvig is het strand veilig voor de kleintjes. Voor een kindvriendelijke vakantie voor het hele gezin ben je met een vakantiehuis in Denemarken aan het juiste adres.

  • Balka, Dueodde, Boderne: zandstranden, auto’s zijn niet toegestaan.

  • Snogebæk: zandstrand met deels stenen, auto’s zijn niet toegestaan.

  • Sommer odde, Østre Sømark, Vestre Sømark, Arnager, Stampen en Hasle: zandstranden met stenen, auto’s zijn niet toegestaan.

  • Sanvid: baai met zand, auto’s zijn niet toegestaan.

  • Melsted: zandstrand met stenen, auto’s zijn niet toegestaan.

Ultiem ontspannen in een vakantiehuis op Bornholm

Met een vakantiehuis in Bornholm geniet je van het fascinerende landschap op het Deense eiland in de Oostzee met zijn eindeloze zandstranden en opwindende rotsformaties. Veel avonturen wachten op je in de prachtige natuurlijke omgeving en misschien ontmoet je de kleine trol Krølle-Bølle, de mascotte van het eiland.