Vakantiehuis in Odsherred

Odsherred is een schilderachtig gebied in het noordwesten van Denemarken. Je vindt hier natuur van wereldklasse, een spannende culturele geschiedenis en een breed scala aan attracties! Odsherred is altijd al een populaire bestemming geweest voor recreatie en een vakantie in Denemarken. Het mooie licht in Odsherred wordt vaak vergeleken met wat er in Skagen kan worden ervaren. Verblijf in een vakantiehuis in Odsherred en geniet van de natuur of het strand!

Vakantiehuis in Odsherred

Populaire vakantiehuizen - Odsherred

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Odsherred

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Odsherred

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Odsherred

Loading...

Geopark Odsherred - een unieke natuurbelevenis

Als iets unieks zoek, kun je Denemarken's Geopark Odsherred ervaren. Odsherred heeft deze geweldige natuurpark vanwege het unieke idyllische landschap, dat meer dan 15.000 jaar geleden werd gecreëerd. Er zijn ongeveer 300 km aan wandelpaden in de omgeving, evenals vele mountainbikeroutes. Bij VisitOdsherred in Nykøbing Zealand kun je een kaart van het hele gebied en de vele wandelpaden kopen.

Een andere speciale natuurlijke en culturele ervaring is te vinden in Grevinge Forest, waar zich veel oude monumenten uit het stenen tijdperk bevinden. Hier zie je "het graf van Hamlet". Er wordt gezegd dat een stuk van de prins van Shakespeare hier begraven is. Een ander verhaal vertelt ons dat het een gigantische "Hamlet" is die diep is begraven. Het valt te betwijfelen of een van deze hier moet worden begraven, maar het maakt de park en de rest van het bos niet minder opwindend.

Strand in Odsherred

Stranden in Odsherred

Wanneer je op vakantie gaat in Denemarken, moet je ongetwijfeld een van de prachtige stranden en prachtige kustgebieden bezoeken langs de ongeveer 7.300 km lange kust. Vanuit je vakantiehuis in Odsherred verblijf je nooit ver weg van een mooi strand. De overgrote meerderheid van de stranden in de omgeving zijn geschikt voor kinderen vanwege het lage water. De kustlijn in Odsherred is zeer gevarieerd, maar je kunt gemakkelijk een leuke badplaats vinden met zand of kleinere stenen. 

  • Ordrup Strand - Een prachtig zandstrand met een bootpier, waar kleine rubberboten en motorboten te vinden zijn. Op het strand vind je een goede parkeerplaats. Vanaf het strand zijn er ongeveer 600 meter naar de stad waar u ijs en andere lekkernijen kunt kopen voor uw dag op het strand.

  • Ebbeløkke Strand - Hier vind je een echt kindvriendelijk strand met laag en schoon water. Bij eb worden kleine meren gevormd op het strand waar de kinderen zich kunnen vermaken. Er is veel rots op het strand, maar er is ook ruimte om te liggen op het smalle zandstrand.

  • Gudmindrup Strand - Dit is een van de beste stranden van Denemarken. Het strand ligt naast Sejerø Bay, dat ook een goede plek is om te kite- en windsurfen. Het strand is breed en met fijn zand en mooie duinen om te spelen en onderdak te bieden aan de wind.

  • Rørvig Strand - Nog een van de beste stranden in Denemarken. Het strand kijkt uit op het Kattegat en tegenover de prachtige Sandflugtsplantage. Hier vind je een grote parkeerplaats, een kiosk, toiletten en redders in het zomerseizoen.

Goede attracties en excursies in en rond Odsherred

In de omgeving zijn er veel goede attracties die je kunt bezoeken bij het huren van een vakantiehuis in Odsherred. Een echte familieattractie in Odsherred is Sommerland Sjælland. Het is een pretpark met meer dan 60 spannende, leuke en uitdagende activiteiten voor het hele gezin.

Droomde je ervan brandweerman te worden toen je jong was, maar gebeurde dat alleen in de kindertijd? Ga dan naar het Odsherred Brandweermuseum, waar het hele gezin een dag brandweerman kan spelen. Hier zijn meer dan 20 brandweerauto's, waarvan de oudste uit 1864 bestaat. Veel van de getoonde brandweerwagens willen misschien aanraken en uitproberen.

In Odsherred Zoo Rescue kun je zebra's, struisvogels, lama's, kamelen, beren en nog veel meer dieren zien op het 14 hectare grote dierentuingebied. Door verschillende samenwerkingsverbanden in Europa ontvangt Odsherred Zoo dieren met een handicap, die proberen hen een goed thuis te geven in Odsherred.

Leukste steden bij Odsherred

Het lijkt misschien een beetje vreemd om een ​​reis naar Aarhus voor te stellen als je eenmaal een vakantiehuis in Odsherred hebt gehuurd . Maar in feite is het niet ver van Odsherred naar de hoofdstad Jutland als de veerboot neemt. De veerboottocht duurt ongeveer 1 uur en 20 minuten. Wanneer je door Aarhus reist, bevind je je midden in de opwindende stad, die talloze ervaringen biedt, zoals het Aros Museum, de oude binnenstad, Tivoli Friheden en een schat aan winkels en restaurants.

Er zijn ook verschillende leuke steden in Odsherred, waar je kunt winkelen en deelnemen aan verschillende evenementen en markten die plaatsvinden in het zomerseizoen. Nykøbing Sjælland is de marktstad van Odsherred, met een grote selectie supermarkten, speciaalzaken, cafés en restaurants. Rørvig is een van de kleine vissersdorpen in het gebied - een echte badplaats. Vanuit Rørvig kun je ook naar Hundested varen. In de zomer is er veel leven in de haven, waar de boot vol zit met krabben en een lekker vismaaltijd wordt genoten in de zon.

Culinair Odsherred

Een deel van de vakantie is ook om de lokale producten en lokale gerechten te proeven. In Odsherred is er een grote focus op kwaliteitsproducten, zowel in groenten en fruit, vlees, wijn en nog veel meer, geproduceerd op lokale boerderijen. In het bijzonder staat het Lammefjord-gebied al vele jaren bekend om zijn vele verschillende groenten. De groenten worden gekweekt op de oude bodem van de fjord, die veel mineralen bevat. Veel van de beste restaurants van Denemarken worden geleverd met groenten uit de Lammefjord.