Vakantiehuis in Møn

Het eiland Møn in Denemarken is vooral uniek door haar ongerepte natuur. Dit kleine eiland, met slechts 50.000 inwoners, ligt in het zuiden van Denemarken. Hoewel het niet een van de bekendste is, valt het op door zijn kustlandschappen vol met de natuur. Verken hier de adembenemende bossen of wandel langs de lange kustlijnen. De belangrijkste bezienswaardigheid  zijn witte krijtrotsen, die vanuit de Oostzee opstijgen. Voor avonturiers betekend dit een stoere klim- en klautertocht tijdens je wandelvakantie. Of trek erop uit in de graslanden en de heidegebieden. Het mag duidelijk zijn: boek je vakantiehuis in Møn en ervaar een onvergetelijke vakantie!

Vakantiehuis in Møn

Populaire vakantiehuizen - Møn

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Møn

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Møn

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Møn

Loading...

Waarom een vakantiehuis boeken in Møn?

Møn heeft een rijke historie met veel culturele bezienswaardigheden. Deze bezienswaardigheden bestaan voornamelijk uit prachtige kerken en oude gebouwen.  Daarnaast zijn er over het gehele eiland prehistorische grafheuvels te vinden die je meenemen naar oudere tijden.Dit is één van de best bewaarde schatten uit de geschiedenis van Scandinavië.

Vakantiehuizen in Møn zijn zeer geschikt voor een actieve vakantie, ga bijvoorbeeld fietsen, paardrijden of mountainbiken. Voor een golfvakantie leent deze regio zich ook uitstekend, vanwege de prachtige golfbanen. Voor een vakantie temidden van de natuur bezoek je in Møn de vele cliffs, lange zandstranden, natuurlijke bossen en beschermde vogelreservaten.

Verken de omgeving van Møn

Laat je kinderen kennis maken met de prachtige natuur van Denemarken. Er is zoveel te ontdekken en te zien dat ze versteld zullen staan. De imposante krijtrotsen van Mon zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland. Voor de avonturiers is een steile klif- en klautertocht naar beneden ook zeker een aanrader, om daarna een wandeltocht over het smalle strand langs de zee te maken. Hier worden vaak eeuwenoude fossielen gevonden. Soms zitten hier bijzondere vondsten tussen, dus wie weet wat je gaat vinden tijdens je vakantie in Møn. Vanuit je vakantiehuis kun je ook een boottocht langs de kust maken, of een kanotocht te maken om zo zelf langs de krijtrotsen te kanoën. Tijdens een zomervakantie is er genoeg te beleven voor de actieve vakantieganger.

Deze activiteiten in Møn moet je zeker gedaan hebben!

  • Zomerverblijf Liselund: dit slot is gebouwd in de 17e eeuw door Antoine de Bose de la Clamette en heeft het verblijf vernoemd naar zijn vrouw Lise. Het is een romantisch lustslot omgeven door prachtige tuinen met in de verte de krijtrotsen wat het erg bijzonder maakt.   

  • Krijtrotsen: dit unieke natuurverschijnsel is echt de moeite waard en zal je niet snel vergeten. Aanschouw of beklim de rotsen en zie de klotsende golven onder je.  

  • Bijzondere kerken:  op het eiland en omliggende eilanden Nyord en Bogø, liggen 8 kerken, vier hiervan hebben de typische Deense kenmerken, witte muren en rode dakpannen.

Ontdek Møn vanuit je favoriete vakantiehuis

Overnachten in een vakantiehuis in Denemarken wordt steeds populairder. De prachtige natuur en bijzondere landschappen dragen hier zeker een steentje aan bij. Een vakantiehuis met zwembad draagt in de zomer natuurlijk bij aan een ontspannende vakantie.  Voor een vakantie met kinderen is een zwembad bij het vakantiehuis geen onnodige luxe. In de wintervakantie is een vakantiehuis met sauna of spa natuurlijk ook erg fijn. Vanuit je vakantiehuis in Møn kan je allerlei dagtochten plannen en ondernemen. De meeste vakantiehuizen zijn omringd door prachtige natuur waardoor je verblijf erg aangenaam wordt.