Vakantiehuis in Bork Havn

Aan het einde van de Ringkøbing Fjord en aan drie kanten door land ingesloten, ligt Bork Havn. De kleine vissershaven is tevens een jachthaven. Het is in 1913 ontstaan als vissersplaats en in 1934 uitgegroeid tot exporthaven. Aan de kade ligt een klein winkelcentrum met winkels en restaurants. De regio is met name geschikt voor families die op zoek zijn naar een vakantiehuis in Denemarken in een rustig vakantiehuizengebied met vooral nieuwbouwwoningen. De vakantiehuizen in Bork Havn liggen nabij de Ringkøbing fjord met zijn prachtige zandstranden en door het ondiepe water ideaal geschikt voor gezinnen met kinderen.

Vakantiehuis in Bork Havn

Populaire vakantiehuizen - Bork Havn

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Bork Havn

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Bork Havn

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Bork Havn

Loading...

Wat te doen in Bork Havn?

De Fjord is ook, vooral voor beginners, een waar surfparadijs. Zowel de wind- als de watercondities zijn perfect hier. Maar je kunt natuurlijk ook naar de Noordzee, gelegen op ca. 12 – 15 km afstand. Dit gebied aan het Ringkøbing fjord wordt bij vakantiegasten steeds geliefder. In Bork Havn, Skaven en Stuaning vind je kleine gemoedelijke haventjes waar zowel de lokale bevolking als toeristen graag zeilen. Iets landinwaarts geleden ligt Hemmet, een vakantiehuizengebied in de bossen.

Aan het hele fjord zijn er goede zwemmogelijkheden. De stranden zijn niet zo breed als aan de Westkust, maar omdat het water op de meeste plekken niet zo diep is en de stroming niet zo sterk, is het een zeer kindvriendelijk strand. De hele omgeving biedt meerdere activiteiten en bezienswaardigheden onder andere vissen, zeilen en golf.

Stel je eens voor; overdag lekker met het gezin naar het strand om aan het eind van de dag lekkere vers gerookte paling te kopen bij de haven van Bork Havn om deze ‘s avonds op het terras van je vakantiehuis in West Jutland op te eten bij het kijken naar de ondergaande zon. Wie wilt dit nu niet?

Vergeet tijdens je vakantie niet om een bezoekje te brengen aan Bork Vikingehavn. Dit is een vikingmuseum dat toont hoe de vikingen ca. 1000 jaar geleden leefden aan het fjord. Je vind er een oude smederij, mooie vikingschepen, een vikingboerderij, een bioscoop en een tentoonstelling. In juli en augustus wordt er met de vikingschepen op het fjord gevaren. Het leven van toen wordt heel precies nagespeeld, een bijzondere ervaring om mee te maken. Om de dag af te sluiten ga je naar het naastgelegen Fahl Kro, een oude herberg uit 1856. Hier kun je lekker genieten van een kopje koffie en vaak worden er ook tentoonstellingen gegeven.

De stranden

Bork haven /Hemmet Strand/ Skaven Strand en Stauning. Deze stranden liggen aan het Ringkøbing fjord. Het is mogelijk aan de hele Fjordkust te zwemmen en baden maar de stranden zijn niet altijd even breed als aan de Westkust. Het water loopt langzaam af en de stroming is niet sterk. Daardoor is deze plek ideaal voor gezinnen met kinderen. Het fjord is geschikt om te windsurfen. Auto’s zijn op het strand niet toegestaan.