Vakantiehuis in Chalkidiki

Chalkidiki is een uniek en pittoresk schiereiland met een antiek tintje. Het is de perfecte bestemming voor liefhebbers van zwemmen, surfen en zeilen. Een vakantiehuis in Chalkidik in Noord-Griekenland zorgt voor een heerlijke vakantie op het Griekse vasteland voor het hele gezin. De prachtige bijna 500 km lange kustlijn omringt Chalkidiki en hier zijn vele prachtige stranden. Deze zandstranden die geschikt zijn voor kinderen.

Chalkidiki

Ontdek de charme van Chalkidiki

Chalkidiki is een schiereiland dat lijkt op een hand waarvan drie vingers recht naar de Egeïsche Zee lopen: Cassandra, Sithonia en Athos. Alle drie zijn verschillend en hebben hun eigen charme. Maak van de gelegenheid gebruik om een ​​vakantiehuis te huren in Chalkidiki en alle drie de plaatsen te ontdekken.

Kilometers zandstranden nodigen uit voor lange en ontspannende wandelingen. En vanwege het schone en kristalheldere water, is dit deel uitermate populair onder gasten.

Wat te doen?

Bezoekers van de appartementen in Chalkidiki en vakantiehuizen in Halkidiki zullen tijdens een reis naar de bergen inzichten opdoen in de cultuur en traditie. Onderweg kun je genieten van het prachtige landschap met een grote verscheidenheid aan planten en zeker enkele van de wilde schildpadden zien. Een kleine oase vormt het kleine park met het monument van Aristoteles in Stagira. Op kleine wegen, door echte boerendorpjes, kom je in de stad Stavros. Hier moet je de haven met zijn prachtige park bezoeken. Voor een dagje winkelen biedt Arnea, de hoofdstad van de hooglanden, aan. Vooral gezinsvriendelijk zijn de kilometer lange mooie stranden van Kassandra, vooral het zandstrand Sani Beach zal zowel kinderen als volwassenen betoveren.

Bezienswaardigheden

Ten zuidoosten van Olymbiada aan de oostkust van Chalkidiki liggen de opgravingen van de oude stad Stageira. Een andere attractie in de buurt van je vakantiehuis in Chalkidiki is de Tempel van Ammon Zeus in Kallithea. De tempel werd ontdekt in de jaren 1970. Het dateert uit de 4de-3de eeuw v.Chr. In Polígiros is het de moeite waard om een ​​bezoek te brengen aan het Archeologisch Museum van Chalkidiki, waar vondsten uit archeologische vindplaatsen van de hele regio te bewonderen zijn.

Vakantiehuis in Chalkidiki huren

In deze zonovergoten streek in het noorden van Griekenland, zijn veel toeristen uit op een vakantiehuis in Chalkidiki. De Chalkidiki, een schiereiland van Griekenland met een grote verscheidenheid aan flora en fauna, maakt je vakantie in een vakantiehuis of appartement tot een echte ervaring