Vakantiehuis op Pelion

Pelion

Vakantiehuis op Pelion

Het prachtige schiereiland Pelion is eigenlijk een grote berg, waar de kleine pittoreske dorpjes verspreid liggen over groene heuvels. Het schiereiland, gelegen tussen de Pagasitikos Golf en de Egeïsche Zee, is in de zomer een geliefde vakantiebestemming, vooral vanwege de prachtige stranden. In de winter zijn het echter de skigebieden in de bergen die gasten aantrekken. De grootste stad in de omgeving is de levendige havenstad Volos, met een schat aan winkels, restaurants en trottoirs.De vakantiehuizen op Pelion liggen voornamelijk in het charmante stadje Portaria en het kleine vissersdorpje Afissos. Vanaf je vakantiehuis op Pelion verken je gemakkelijk de rest van het schiereiland.

Waarom een vakantiehuis op Pelion huren?

Wanneer je een vakantiehuis op Pilion het kader van je vakantie in Griekenland laat vormen, heb je gegarandeerd een verblijf in een authentieke Griekse sfeer.

De charmante dorpjes van Pilion

Het kleine bergdorpje Portaria is rustig gelegen op een weelderige heuvel en wordt gekenmerkt door het traditionele leven. De met stenen bedekte, smalle steegjes zijn vol met bloemen en op de kleine pleinen en plaatsen ontspan je met een kopje koffie of een glas wijn, terwijl je naar het lokale leven om je heen kijkt. Er is ook een groot, mooi paleis en een prachtige basiliek van de stad. In het gebied rond Portaria zijn er tal van waterlopen en watervallen, die bijdragen aan de idyllische sfeer.

Affisos ligt direct aan de kust en het gezellige vissersdorpje heeft een ontspannen sfeer en een heel bijzondere charme. In de tuin Lokale tavernes als parels aan een snoer, en de straten vind je diverse speciaalzaken met lokale goederen te vinden. De stad wordt omgeven door een weelderige natuur en er zijn een aantal fantastische stranden in de omgeving, zowel officiële stranden en kleine baaien, waar je helemaal jezelf kunt zijn.

Populaire stranden bij Pelion

De beste stranden liggen aan de noord- en oostkust van Pelion, maar er zijn stranden langs de kust.

Agios Ioannis

Misschien wel het populairste strand van Pelion. Omgeven door kliffen met fijn wit zand en kristalhelder water, is dit strand buitengewoon mooi gelegen. U kunt snorkelen in het heldere water en het onderwaterleven bestuderen aan de kleine kliffen die op de zanderige bodem oprijzen.

Mylopotamos

Mooi strand met witte ral en zeer helder water. Hier kunt u schaduw zoeken onder de dennenbomen of genieten van een koud drankje in een van de kleine tavernes of strandbars. Het strand is door een rots in tweeën verdeeld, waar een klein pad je van het ene naar het andere stuk kan leiden.

Papa Nero

Wit zand en turquoise water wachten op je op dit prachtige strand, dat in de zomer erg populair is. Hier kunt u badmeesters en strandliefhebbers overwegen, die het nieuwste badpak ruiken.