Vakantiehuis in Epirus

Epirus is een historische en geografische regio, verdeeld tussen Albanië en Griekenland. In de oudheid besloeg Epirus de hele westkust van Griekenland, ten noorden van de Golf van Korinthe, inclusief het zuidelijke deel van het hedendaagse Albanië.  De hele regio van Epirus wordt gekenmerkt door bergen, rivieren, valleien waardoor je een echte actieve vakantie kunt beleven vanaf je vakantiehuis in Epirus. Perfect dus voor liefhebbers van de natuur. Echter is Epirus in Griekenland ook de perfecte bestemming als je van rust houdt. Er zijn adembenemende uitzichten en veel onontdekte plekjes.

Epirusu

Wat te doen?

De stad zelf heeft een aantal attracties te bieden. Bijzonder aantrekkelijk is de Ottomaanse Aslan-Pasha moskee of het pittoreske kleine eiland Nisi Ionninon in het meer Pamvotida, waarop verschillende kloosters te vinden zijn. Ook een bezoek waard is de grot Perama, die op slechts een paar kilometer van de stad ligt. Zelfs degenen die gewoon door de kleine straatjes willen wandelen en indrukken van deze stad weg van de toeristenmassa's willen krijgen, zullen zeker niet teleurgesteld zijn. De bevolking van de regio leeft voornamelijk van landbouw en veeteelt. Epirus wordt beschouwd als een van de armste regio's van Griekenland en is in tegenstelling tot veel andere Griekse gebieden nauwelijks toeristisch ontwikkeld. Dit gegeven maakt kleine steden zoals Konitsa ofIoánnina voor alle vakantiegangers extra interessant.

Het berglandschap is ideaal voor allerlei soorten wandelingen en de vele rivieren bieden ook ruimte om de flora en fauna van de regio aan hun oevers te verkennen. Zelfs een reis naar het kustgebied is interessant. Voorbeeldige steden zoals Párga , Plataria Préveza maken indruk met een typisch Griekse sfeer.

Vakantiehuis in Epirus

2 redenen om een vakantiehuis in Epirus te huren

  1. Kleinschalige en charmante vakantieadresjes

  2. Oogverblindende zonsondergangen

  3. Vakantiehuizen tussen groene bergtoppen en diepe kloven

Vakantiehuis in Epirus huren

De regio biedt alles wat men zou verwachten van een vakantie in Griekenland voor gezinnen , actieve mensen, mensen die rust en cultuur zoeken en natuurliefhebbers. Als je nog steeds een authentieke vakantie in Griekenland wilt beleven, weg van het massatoerisme, dan is een vakantiehuis in Epirus precies wat je zoekt. Epirus biedt prachtige, unieke vakantiehuizen aan. Bij een overnachting in deze vakantiebestemming merk je als snel dat een verblijf op het Griekse vasteland niet eens zo slecht is.