Vakantiehuis in Athene

Athene is een van de oudste steden ter wereld. Tegenwoordig is de stad is een charmante mix van oude bezienswaardigheden, mooie, kleine oases en goede mogelijkheden om te winkelen De vele attracties, in combinatie met de nabijgelegen stranden en het warme klimaat trekt elk jaar talloze bezoekers naar Athene. Met een vakantiehuis in Athene of in de omgeving ontdek jij deze stad het beste. Gezellige vakantiehuizen op het Griekse vasteland zijn te vinden in de stad Athene of in de omliggende buitenwijken.

Athene

Bezienswaardigheden

Athene is de hoofdstad van Griekenland en een prachtige regio met veel kleine voorsteden. Cultureel gezien biedt deze stad niet alleen oude architectuur, maar ook attracties zoals de beroemde Akropolis, de Tempel van Zeus en de Athene-trilogie. De Akropolis is de bekendste attractie van Athene en trok meer dan 2000 jaar geleden ontelbare reizigers uit Egypte , Mesopotamië en het Romeinse Rijk. Tot op heden heeft de berg hoog boven de stad, die een groot aantal oude tempels herbergt, niets van zijn fascinatie verloren. Niet minder interessant vanuit een architectonisch oogpunt is het odeum van Herodes Attucis. Dit oude theater werd oorspronkelijk gebouwd in 162 AD. Als je echt het authentieke Athene wilt ervaren, moet je een paar meter lopen van je appartement in het centrum naar het district Plaka.

Als je een appartement in de stad huurt, moet je het goed ontwikkelde openbaar vervoer gebruiken om naar de vele attracties van de metropool te gaan. Als je echter voor een huisje buiten het stadscentrum hebt gekozen, is een huurauto ideaal, maar deze moet op een veilige parkeerplaats buiten het centrum worden geparkeerd. Als je Athene vooral wilt bezoeken vanwege de talloze musea en culturele bezienswaardigheden, zou je dat beter moeten doen in de lente en de herfst, want op dat moment zijn de temperaturen veel aangenamer.

Appartement of vakantiehuis in Athene huren

Afhankelijk van waar je vakantiehuis of appartement zich in Athene bevindt, geniet je van de aanblik van de Akropolis of het panorama van bergen en zee. Je beslist zelf of je een appartement met een terras in de idyllische buitenwijken wilt reserveren of liever een stijlvolle villa  huurt midden in het levendige stadscentrum.