Vakantiehuis aan de Opatija Riviera

Opatija Riviera is een van de mooiste en meest populaire vakantiegebieden in Kroatië. Aan de voet van de Ucka-bergen en direct aan de kristalheldere zee, vind je de elegante stad Opatija. Vanuit je vakantiehuis kun je Opatija ervaren, een van de oudste toeristische bestemmingen van Kroatië en tegelijkertijd een historisch kuuroord. Sinds de stad in 1889 werd uitgeroepen tot kurby, hebben talloze rijke, beroemde en nobele vakantie doorgebracht in de prachtige omgeving met het milde klimaat in een vakantiewoning bij de baai van Kvarner.

Vakantiehuis in Opaija

Populaire vakantiehuizen - Opatija

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Opatija

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Opatija

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Opatija

Loading...

Mooie steden aan de Rivièra van Opatija

De Rivièra van Opatija wordt de Parel van de Adriatische Zee genoemd. Een groot deel van het gebied is bedekt met prachtige parken waar je exotische vegetatie kunt zien ontstaan ​​uit Afrika en Azië. Als je een vakantie doorbrengt in de stad Opatija, zou je het volgende moeten zien:

  • Lungo Mare - een 12 km lange promenade waarlangs prachtige villa's uit de Oostenrijks-Hongaarse monarchie te vinden zijn.

  • De stad Lowran - een stad omringd door muren, waar smalle straatjes met aaneengesloten gebouwen, trappen en kleine ramen bijzondere aandacht verdienen.

  • Park van St. Jakuba - er is een kerk en klooster, een binnenplaats met een waterput en een belfort. Je kunt hier ook 160 soorten planten bewonderen.

  • Parken van Opatija en Lovran - de naam Lovran komt van het woord lovor, dat in het Kroatisch lauweren betekent. Tijdens de spsaceru zul je blij zijn met zowel de verschillende planten als de luchtgeur van de laurier en de mirte.

  • Park Angiolina -  Villa Angiolina werd aan het eind van de negentiende eeuw aangelegd en werd een model voor latere villa's. Momenteel zijn sommige villa's uit deze periode gerenoveerd en kunnen worden gehuurd.

Amateurs van actieve recreatie kunnen tennissen, zeilen tussen de eilanden aan de Adriatische kust, vliegen paraglider in de Ucka bergen, duiken, fietsen of wandelen.

Standbeeld aan de Opatija riviera

Dagexcursies vanuit je vakantiehuis aan de Opatija Riviera

Opatija is de juiste stad om te kiezen als je zowel Istrië als de Kvarner Baai wilt ervaren. Vanuit je eigen vakantiehuis aan de Opatija Riviera kun je de prachtige omgeving verkennen, zowel over land als over water. Een unieke combinatie van natuur - stad en strandvakantie.

  1. De centrale locatie van Opatija is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan enkele van de beroemde kustplaatsen van Istrië, zoals Rovinj, Porec of Pula. Je moet ook een dag uit de kalender nemen en een ritje maken door de bergen, waar de vele kleine middeleeuwse stadjes tussen de olijfgaarden en wijngaarden liggen.

  2. Er zijn verschillende prachtige nationale parken op rijafstand van Opatija, onder andere. Ucka, dat zowel wandel- als fietsroutes biedt. Risnjak en Brijuni zijn te bereiken op dagtochten, en tot slot kunt u een uitstapje naar Plitvice maken als u heel vroeg rijdt. De Plitvicemeren zijn een van de mooiste nationale parken in Kroatië en zeker de moeite waard om een ​​beetje lang te rijden.

  3. Postojnagrotta in Slovenië kan ook worden bereikt tijdens een daguitstap, waarbij je zaterdag en zondag niet kunt rijden waar het verkeer enorm kan zijn.

  4. Geniet van een dag aan de oceaan. Maak een boottocht naar de eilanden Krk of Crek. Als je geluk hebt, wordt je misschien gevolgd door een groep dolfijnen.

Opatija - culinaire en entertainmentaanbieding

Elk vakantiehuis aan de Opatije Riviera heeft een volledig uitgeruste keuken, waar u kunt proberen geweldige maaltijden te bereiden. Als je liever uit eten gaat, raden wij je aan om lokale restaurants te bezoeken, waar je zeker visgerechten en verse vis moet proberen . Maaltijden worden hier bereid op basis van verse groenten en fruit en olijfolie. Voor een geweldige maaltijd moet je zeker heerlijke regionale wijn proberen. Een interessant feit is dat sommige restaurants gerechten bereiden op basis van recepten uit de 19e eeuw!

In de zomer vinden er veel muziekevenementen plaats aan de Rivièra van Opatija. Daarnaast vindt in Opatija het Bloemenfestival plaats in juni, het Liburnia Jazz Festival in juli of de Brugweek of het Bocanjentoernooi in oktober. Op de Opatija Riviera vind je vele disco's, nachtclubs en loungebars.

Visvakantie aan de Opatija Riviera

In Scandinavië zijn er een groot aantal vakantiehuizen speciaal uitgerust voor vissers. Deze vakantiehuizen hebben over het algemeen een grote vrieskist en soms ook een afgesloten schoonmaakruimte voor de gevangen vis en om de kledij te kunnen drogen. Soms zit er bij de huurprijs een vissersboot inbegrepen of kan deze apart bij de eigenaar van het vakantiehuis ter plaatse nog worden bij gehuurd. In Kroatië zijn ook voldoende mogelijkheden om te vissen en ook in het nabijgelegen Slovenië, een favoriete bestemming voor vissers. Leuk om met je visvrienden eens te gaan proberen. Maar ook met je familie kun je hier prima terecht. Terwijl vader de hengel uitwerpt gaat de rest van het gezin er op uit om de dorpjes en steden te ontdekken aan de Kvarner baai of heerlijk te relaxen aan het strand en optimaal te genieten van de vakantie.