Vakantiehuis in Rijeka

Rijeka is een van de grootste steden en havens in Kroatië. Het ligt in het noorden van het land, aan het water van de Adriatische Zee en aan de voet van het Risnjak-gebergte. Het is ook een van de meest populaire toeristische bestemmingen. Dit geldt voor zowel de stad zelf als haar omgeving. Hierdoor kun je een stadsvakantie, een vakantie in de bergen of een typische vakantie in een badplaats hier doorbrengen. Als je verblijft in een vakantiehuis in Rijeka, heb je de beschikking over een groot aantal verschillende stranden, monumenten, een rijk gastronomisch aanbod, landschapsparken en vele andere attracties. Het voordeel van de stad is ook het mediterrane klimaat, dat het hier van mei tot eind september heet maakt. Daarnaast is Rijeka een grote badplaats die gemakkelijk te bereiken is vanuit je vakantiehuis in Kvarner Baai en je kunt op pad gaan.

Vakantiehuis in Rijeka stad

Populaire vakantiehuizen - Rijeka

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Rijeka

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Rijeka

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Rijeka

Loading...

Geschiedenis van Rijeka

Als je vakantie wilt vieren in Kroatië en een vakantiehuis in Rijeka gaat betrekken, dan is het aardig om van te voren al iets over de geschiedenis te weten van de regio waar je op vakantie gaat. De betekenis van de naam Rijeka is rivier. De stad stond lange tijd bekend onder de naam Fiume, stammend uit het Italiaans. De stad maakte een enorme ontwikkeling door toen het Hongaarse deel in 1873 op het spoorwegnet werd aangesloten. Na de val van de Dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije werd de stad door met name Italianen bewoond. In 1920 werd tussen de Italianen en Joegoslaven een verdrag gesloten waarna de stad onafhankelijk werd. De Italianen wilden de stad echter niet loslaten. Pas na de Tweede Wereldoorlog kwam het volledig in Joegoslavische handen en werd het de deelrepubliek Kroatië.

De mooiste stranden in Rijeka - perfect voor een strandvakantie

Verschillende tientallen verschillende stranden wachten op je in Rijeka en haar omgeving. Als je de voorkeur geeft aan een intieme en rustige sfeer, moet je zeker buiten de resorts gaan. Als je van stranden houdt waar je verschillende faciliteiten kunt gebruiken zijn er tal van aantrekkelijke badzones in de steden. Bij het kiezen van vakantiehuizen en appartementen in Kvarner baai, moet je voorbereid zijn op de lokale kiezelstranden en rotsachtige zeebodum. Het is de moeite waard om veiligheidsschoenen bij je te hebben, wat praktisch noodzakelijk is in dit deel van Europa. De zon, de uitgebreide infrastructuur en het kristalheldere zeewater belonen het echter volledig.

De populairste badstranden in Rijeka

  • Ploce - het strand bekroond met de blauwe vlag. Het is ideaal voor gezinnen en mensen met een handicap. Je vindt hier tal van gastronomische punten, attracties en zelfs zwembaden.

  • Kostanj - een strand omgeven door bomen en rotsen. Het wordt ook bekroond met de blauwe vlag.

  • Preluk - aanbevolen voor mensen die watersport beoefenen, vanwege sterke ochtendwinden.

  • Skalete - rotsachtig strand, toegewijd aan jongeren en actief watersporten beoefenen.

Attracties vanuit je vakantiehuis in Rijeka

Het de moeite waard om te controleren welke attracties en bezienswaardigheden door de lokale bevolking worden aangeprezen. Rijeka is een stad met een rijke geschiedenis en juist het feit dat in de twintigste eeuw de nationaliteit tot acht keer veranderde. Dit zorgt ervoor dat je hier veel fascinerende plaatsen en monumenten aantreft. Trsat Castle , Municipal Tower, Marian Shrine en St.Vitus zijn slechts een klein deel van de prachtige historische gebouwen die op je wachten. Toegevoegd aan deze zijn tentoonstellingen en musea, Astronomisch Centrum, theaters, restaurants, parken, promenades, cafés, tavernes en vele andere attracties.

Vakantie in Kroatië, het is ook mogelijk om de omliggende eilanden (Nr. Krk), steden ( Opatija of Crikvenica ) en het Ucka Natuurpark en het Risnjak Nationaal Park te bezoeken.

Jouw vakantiehuis in Rijeka

Vandaag de dag zijn er ook in deze omgeving veel vakantiehuizen te boeken en is Rijeka de derde stad van de onafhankelijke staat Kroatië met een kleine 150.000 inwoners. Tevens is het de belangrijkste havenstad van het land, gelegen aan de Adriatische Zee. Op het eiland Krk, gelegen tegenover de stad, bevindt zich het vliegveld. Als je er dus voor kiest om met het vliegtuig op vakantie te gaan, dan land je vlakbij Rijeka. Is jouw vakantiehuis hier dichtbij, dan is de reistijd vanaf de luchthaven dus gering.

Het klimaat in Rijeka is er bijzonder aangenaam. Met een gemiddelde temperatuur van 23 graden zorgt het voor heerlijke zomerdagen en zwoele avonden van terrassen en witte wijnen. Met een vakantiehuis in Rijeka geniet je van een vakantie zonder dat je je zorgen hoeft te maken of de kwaliteit van het huisje wel overeenkomt met je verwachtingen. Alle woningen hebben we gecontroleerd en voldoen aan onze hoogste eisen.