Vakantiehuizen op het eiland Cres

Het eiland Cres, het tweede eiland van het Adriatische en grootste Kroatische eiland van de 1200 langs de kust van het land, is een must. Het verblijven in een vakantiehuis in de Kvarner Baai is een unieke gelegenheid om dit kleine paradijsje te ontdekken. Dit pittoreske eiland, ongerepte en onbewoond, heeft alles te bieden, of het nu gaat om geschiedenis, geografie, gastronomie en klimaat. Met zijn kristalheldere water tot de puurste ter wereld om de zeebodem tot 24 meter diep te verzamelen, heeft dit paradijselijke eiland iets om je duizelig te maken. Een vakantiehuis op het eiland Cres zal iedereen verrassen, wat je wensen ook zijn.

vakantiehuis op het eiland cres

Populaire vakantiehuizen - Cres

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Cres

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Cres

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Cres

Loading...

Het nog onbekende eiland Cres

Het eiland Cres is het meest afwisselende maar ook onderschatte eiland van Kroatië. Het strekt zich lang en smal uit door de Kvarner baai richting het Zuiden. De natuur omarmt het eiland met zee en bergkammen. Het eiland Cres (zeg Tsres), is het twee na grootste eiland in de Adriatische zee. In het zuiden van het eiland ligt de stad Osor die verbonden is met het eiland Losinj door middel van een schraagbrug. De omgeving in het zuiden bestaat uit olijfbomen en wijngaarden en heeft een milder klimaat dan het noorden. 

Het toerisme focust zich op enkele dorpen namelijk Cres, Osor, Martinscica en Valun. De kustlijn kent vele inhammen. Het zuiden en westen bestaan uit baaien en kiezelstrandjes, terwijl het noorden gekenmerkt wordt door steile scherpe rotsen. De hoogste punten van het eiland - Gorice (648m) en Sis (638m) - bieden je een fantastisch panorama zicht op de Baai van Kvarner en zal niemand onberoerd laten.

Door de continue aanwezigheid van mensen is er een rijke culturele en historische erfenis ontstaan. Deze bestaat onder andere uit Liburniaanse ruines, overblijfselen van oude steden, kloosters en katholieke kerken. Dit maakt het eiland meer dan de moeite waard om te bezoeken met een vakantiehuis op het eiland Cres.

Natuurlandschap ontdekken vanuit je vakantiewoning

Het eiland Cres is in zijn geheel een pracht en praal aan onaangetast natuurgebied. Het eiland is grotendeels bebost met slechts één grote plaats, namelijk het stadje Cres met ongeveer 2.250 inwoners. 

Het zoete Vranameer is een waar paradijs voor veel verschillende planten en dieren, en is met meer dan 1.300 soorten een droomwereld voor iedere natuurliefhebber. Cres is ook één van de laatste standplaatsen van de vale witkoppige gier. Dit is een zeldzaam, en daardoor beschermde vogelsoort. Deze gier nestelt zich op een door de koude bora-wind geteisterd plateau. Wanneer je een echte natuurliefhebber bent raden wij je aan één van onze vakantiewoningen op het eiland te proberen. In het kleine historische plaatsje Beli, bevindt zich het Eco-centrum Caput Insulae waar men deze mooie, grote vogelsoorten observeren en bestuderen.

Het feit dat de eilanden Cres en Losinj bekend zijn door de vele dolfijnen, zegt veel over de schoonheid van de zee rondom het eiland. Deze prachtige dieren kunnen ook alleen maar overleven in een volledig schone omgeving. Ook dolfijnen worden geobserveerd door wetenschappers en er wordt veel gedaan om deze dieren te beschermen. Een prachtig natuurverschijnsel is het beroemde zoetwatermeer van het eiland Cres - het Vranameer, dat 5,5 km lang en 1,5 km breed is. Beleef met een vakantiehuis op het eiland Cres een onvergetelijke vakantie.

Jouw vakantiehuis op het eiland Cres

Ervaar in één van de vakantiehuizen aan de kust één van de wonderen op het eiland, met haar talrijke stranden die zich tussen de stad Cres en de baai van Ustrinc uitstrekken. Om dicht bij al deze bezienswaardigheden te zijn, volstaat het om een ​​van onze vakantiehuizen op het eiland Cres te boeken. Van eenvoudig en functioneel ingerichte appartementen tot echte villa's, vaak met een privézwembad of andere voorzieningen: we hebben het allemaal. Al onze vakantiehuizen in Kvarner Baai zijn ingericht volgens de smaak en mogelijkheden van de eigenaren - hierdoor kunnen ze er zeker van zijn dat een je verblijft in een unieke woning.