Vakantiehuis in Kujavië

Een vakantiehuis in het gebied ten westen van Gdansk en het merengebied Kasjoebisch Zwitserland is het Kasjoeben-gebied (Kaszubi). Het Slavische volk van Kasjoeben heeft in het gebied ten zuidwesten van Gdansk geleefd. Vandaag de dag wonen er nog ongeveer 200.000 mensen die afstammen van dit volk. Zij bezitten een eigen taal en hun eigen cultuur. Aardewerk en ander handwerk wordt nog steeds op traditionele wijze gemaakt en dit wordt hier verkocht. Vanuit uw vakantiehuis in Polen kunt u hier een kijkje nemen.

Het grote bosgebied in deze omgeving spreidt zich uit over 200 tot 300 meter morenheuvels. Grote en kleine meren wisselen elkaar hier af. U heeft hier de mogelijkheid om flinke wandelingen te maken. De wandelpaden die u kunt afleggen zijn uitnodigend doordat ze u door de bossen voeren. In het voorjaar kunt u hier de anemonen zien bloeien en ’s zomers blauwe bosbessen en paddestoelen. Ontdek te mystiek van dit gebied wanneer u verblijft in een vakantiehuisje in Kujavië.

In deze regio wonen weinig mensen. Oude boerderijen en idyllische dorpjes volgen elkaar op. Er heerst hier vooral rust. Geniet van de rust in uw bungalow in Kujavië. De meren zijn helder en hier kan gevist en gezwommen worden. Neem een kijkje in het Kasjoebische leven. De inwoners zijn erg gastvrij en vriendelijk. De typische cultuur kunt u ervaren in het stadje Kartuzy. Bezoek het monnikenklooster. Dit klooster heeft een eigen kerk en het dak is in de vorm van een sarcofaag. Handwerk kunt u bezichtigen in het museum.

Sø i Polen

Populaire vakantiehuizen - Kujavië-Pommeren

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Kujavië-Pommeren

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Kujavië-Pommeren

Loading...