Vakantiehuis in Lublin-Upland

Wil je graag op vakantie naar Polen, maar weet je niet zo goed naar welk gebied? Wellicht is de regio Lublin-Upland dan wat voor jou! Dit gebied beschikt over een rijke historie, dit is terug te zien in de vele eeuwenoude gebouwen. Lublin-Upland biedt dan ook vele bijzondere en interessante plekken die je vanuit jouw vakantiehuis eenvoudig kunt bezoeken! Ontdek alles over deze regio en boek jouw vakantiehuis in Lublin-Upland!

Vakantiehuis in Lublin-Upland

Populaire vakantiehuizen - Lublin

Loading...

Vakantie in Lublin-Upland: Laat je verrassen door Polen

In deze dynamische regio in het zuidoosten van Polen kun je genieten van geniet van een enorme diversiteit. Van de dynamiek in de steden tot het genieten in de nationale parken. Ideaal voor een vakantie in vakantiehuis Lublin-Upland. De grote steden in deze regio zijn Lublin, Chełm, Zamość, Puławy en Kraśnik, met elk hun eigen karakter en historie. Deze regio heeft veel te bieden op het gebied van historie, cultuur, natuur maar ook op culinair gebied. Want als je een bezoek brengt aan Polen moet je om zijn minst ook een Makowiec hebben geproefd. Dit is een cake met maanzaad, een ware delicatesse in deze regio.

Waar ligt Lublin-Upland in Polen?

Lublin Upland is gelegen in het zuidoosten van Polen. Het gebied is ongeveer 7.200 km² groot en het hoogste punt ligt ongeveer op 314 m boven het zeeniveau. Het is gevestigd in Lublin Voivodeship.  Dit is een van de meest ontwikkelde landbouwgebieden van het land dankzij de vruchtbare bodem van deze regio. Er zijn drie prachtige parken gelegen in Lublin Upland, namelijk Kazimierz Dolny Landschap Park, Wieprz River Park en het Krzczonow park. Alle drie bieden ze veel diversiteit in natuurschoon en zeker de moeite waard om te bezoeken. Vanuit jouw vakantiehuis in Lublin-Upland kun je allerlei kanten van deze regio ontdekken.

Ontdek de rijke historie van Lublin-Upland

Tijdens je verblijf in een vakantiehuis in het Hoge Tatra gebied kun je heerlijk terug gaan in de tijd. Er zijn genoeg steden in deze regio met een zeer rijke geschiedenis. Neem de stad Lubin, Tijdens de 2e wereldoorlog. werd de joodse bevolking in de getto van Lublin geplaatst. In totaal woonden er hierin ongeveer 34.000 mensen. Of wist je dat sinds 1992 het historische centrum van de stad Zamosc op de lijst van UNESCO werelderfgoed staat. Er valt genoeg te ontdekken in deze regio als het gaat om geschiedenis!

Tips voor activiteiten in Lublin-Upland:

  • Tijdens een vakantie in Lublin-Upland, mag een bezoek aan het oude centrum zeker niet ontbreken. In dit oude centrum loop je door oude smalle straatjes en kun je genieten van een Poolse maaltijd op één van de gezellige pleintjes.

  • Ook de keurig aangelegde botanische tuinen in de stad moetje gezien hebben.

  • Voor de sportieve vakantieganger is een wandeling in het hoge Tatra gebeid een echteaanrader. Vanaf medio juni zijn alle paden geopend en kun je genieten van de prachtigeuitzichten tijdens je wandeltocht!

Bezoek de bezienswaardigheden in Lublin-Upland

  • Een bezoek aan het historische centrum van de stad Zamość mag niet ontbreken tijdens je vakantie

  • De hoofdstad van de regio Lublin - deze stad  heeft zo veel te bieden dus ook daar moet een dagje voor in plannen.

  • Het hoge Tratra gebergte, want vanaf hier heb je de meeste prachtige uitzichten.

  • Maar ga ook zeker een maaltijd buiten de deur eten en ontdek en ervaar de Poolse keuken!

  • In deze regio ontdek je de  echte Poolse cultuur, keuken en natuur!

Vind jouw favoriete vakantiehuis in Lublin-Upland!

Zoals je leest beschikt Lublin-Upland over prachtige plekken en leuke dingen om te zien of doen. Dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuizen in de Lublin-Upland beschikbaar zijn en boek jouw favoriete vakantiehuis in Polen.