Appartement in Warschau

Wil je graag op vakantie naar Polen, maar weet je niet zo goed naar welk gebied? Wellicht is de stad Warschau dan wat voor jou! Bezoek deze stad vanuit een vakantiewoning in de omgeving. Maak bijvoorbeeld een citytrip van een paar dagen of maak een dagtrip naar deze bruisende stad. Deze stad beschikt over imposante gebouwen en ligt aan rivier de Wisla. Warschau biedt dan ook vele bijzondere en interessante plekken die je vanuit jouw vakantiehuis in Polen eenvoudig kunt bezoeken! Ontdek alles over deze regio en vind jouw favoriete appartement in Warschau.

Appartement in Warschau

Populaire vakantiehuizen - Warschau

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Warschau

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Warschau

Loading...

Stedentrip Warschau – rijk aan historie én modern

De Poolse hoofdstad Warschau (Warszawa) is zeker niet de oudste stad van Polen. Pas in 1241 werd Warschau voor het eerst genoemd. Aan het einde van de 14e eeuw werd de nieuwe stad (Nieuw Warschau) pas de hoofdstad van het vorstendom. Helaas is tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna de gehele stad verwoest. Gelukkig is de oude stad en het Koninklijke paleis herbouwd aan de hand van overgebleven tekeningen en foto’s. Maar de stad kent ook prachtige moderne invloeden, paleis van justitie is hier een goed voorbeeld van. Duik vanaf je appartement in Warschau de rijke historie van deze stad in en vergeet daarnaast niet de moderne kant van de stad te ontdekken.

Appartement in Warschau

Waar ligt Warschau in Polen?

Warschau ligt in het midden van Polen in het landsdeel Mazovië aan de rivier de Wisla. Het centrum van de stad bevindt zich op de linkeroever en het stadsdeel Praga op het rechtergedeelte. Door de rivier Vistula, (370 kilometer lang) wordt de stad in twee delen gesplitst. De twee delen van Warschau zijn erge verschillend. Aan de linkerzijde van de rivier de Vistula, aan de westelijke kant van de stad, is het moderne stadscentrum en de Oude Stad. Deze kant van de rivier moet je beslist zien als je een dagje vanuit jouw vakantiehuis in Polen naar Warschau gaat.

Huur een appartement in Warschau en bezoek deze imposante gebouwen

Als je tijdens je vakantie in Polen een uitstapje naar Warschau maakt, moet je beslist een aantal indrukwekkende gebouwen zien. We hebben alvast een paar tips voor je op een rijtje gezet. De oudste universiteit van Polen ligt in Warschau en is verspreid met diverse gebouwen over de hele stad. Het is de grootste universiteit van het land met meer dan 110.000 studenten. Het Koninklijke paleis heeft diverse stijlen, van barok tot gotiek. Het is meerdere keren herbouwd. Barbacane is de oudste bastion is de Barbacane en werd gebouwd door Gianbattista van Venetië in 1548.

Tips voor activiteiten in Warschau:

Deze stad biedt veel mogelijkheden voor leuke activiteiten voor jong en oud. We hebben een paar mogelijkheden uitgelicht, maar uiteraard is er nog veel meer te doen!

  • Maak kennis met de 4.000 verschillende soorten dieren hier en vergeet zeker de apen en de olifanten niet.

  • Toe een rust en ontspanning in de natuur? Maak dan een heerlijke wandeling door het prachtige Lazienkipark. Dit park is maar liefst 76 hectare groot.

  • Bezoek Fryderyk Chopin Museum en ga terug in de tijd van de beroemdste Poolse componist en leer over Chopins verleden en luister naar zijn meesterlijke werken.

Na een dag vol inspanning keer je weer heerlijk terug naar jouw appartement in Warschau voor wat uurtjes ontspanning!

Deze typisch Poolse specialiteiten moet je zeker proeven!

Typisch Pools is de melkbar (bar mleczny), waar je goedkope lokale gerechten eet en deze kom je voldoende tegen in een stad als Warschau, maar wil je echte Poolse gerechten proeven, dan hebben we er alvast een paar voor je geselecteerd:

  • Barszcz – rode bietensoep, meestal geserveerd met bonen of Uszka” (dit zijn tortellinies, deegwaren die gevuld zijn met vlees).

  • Kotlet schabowy – gesneden en gepaneerde varkenshaas samen met aardappelen en kool.

  • Als dessert moet je zeker een pączek (donut) proeven. Dit is een bolvormige cake gemaakt van gist, bloem en eieren en gevuld met roze jam. Er zijn natuurlijk nog veel meer typische Poolse gerechten die je prima kunt klaar maken in jouw vakantiehuis in Polen.

Vind jouw favoriete appartement in Warschau

Zoals je leest beschikt Warschau over prachtige plekken en leuke dingen om te zien of doen. Dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuizen in de omgeving van Warschau beschikbaar zijn of boek jouw favoriete appartement in deze bruisende stad zonder boekingskosten. Wil je nog meer tips voor een vakantie in Polen? Bekijk dan eens onze pagina’s over de Beskiden of Wielkopolski.