Vakantiehuis in Sudetenland

De gebieden in het zuidwesten van Polen zijn een leuke vakantiebestemming. Elke toerist vindt hier zijn favoriete plek en velen ontdekten Sudetenland vanuit een vakantiehuis. Er zijn bergen en bossen, meren en vol van grote monumenten. Het is ook een zeer warme regio. Dit betekent echter niet dat het in de winter saai is in de bergen. Niets is minder waar, Sudetenland is ideaal voor alle wintersporten. Daarom zijn vakantiehuizen in Polen een vakantie-optie voor iedereen.

Ferienwohnung Sudetenland - Polen

Populaire vakantiehuizen - Sudetenland

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Sudetenland

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Sudetenland

Loading...

Vakantiehuisje in Sudetenland in de natuur

Zuid-Polen is een regio met veel reservaten en landschapsparken. In de afgelopen jaren, met name in Silezië werden is er veel natuurbescherming, waar speciale aandacht voor onze bossen, die nu het doelwit zijn van tal van excursies. Neder-Silezië heeft ook twee nationale parken:

  • Krkonose National Park - werd opgericht in 1959 en behoort tot de UNESCO werelderfgoedlijst. U vindt hier zowel berg- en veenmoerassen als hooglandbossen. Het reservaat heeft ook interessante rotsformaties, watervallen, grotten en smalle bekkens.

  • Tabel Mountains National Park - een zeer interessante geologische natuurpark, vol met rotsen en rots labyrinten. Het park is ook een natuurlijke habitat voor vele soorten vogels en dieren.

Een interessante plaats is ook Błędowska Desert, de enige woestijn in het land, die langzaam aan het veranderen is in de steppe. Het is de moeite waard om deze plek te verkennen omdat het uitzicht een geweldige indruk maakt. Verken tijdens je vakantie in Polen de natuur en geologie. Wees goed voorbereid, wandel lange toeristische routes, ga hardlopen in de bossen en ga hiken in de bergen!

Bezienswaardigheden in Sudetenland

Bij je vakantie in Polen moet je de vele monumenten bewonderen. Bezoek de zuidelijke plaatsen van het land; de historische steden Wroclaw, Czestochowa, Walbrzych, Opole of Legnica. In deze steden zijn er veel historische mijnen, brouwerijen en grote fabrieken.

Je zult ook veel, maar niettemin interessante, bezienswaardigheden in Sudetenland vinden buiten de grote steden. In het zuiden van Polen zijn er meer dan honderd kastelen en paleizen. Hier vind je ook talrijke kastelen en forten, zowel uit de Middeleeuwen en de Tweede Wereldoorlog. Bekijk ook de Piast kastelen Trail of ontdek de Cisterciënzer Route.

4 redenen om een vakantiehuis in Sudetenland te huren

  1. Ideaal voor wintersporters

  2. Heleboel nationale parken (UNESCO werelderfgoed)

  3. Bezoek Błędowska Desert: de enige woestijn in het land

  4. Dichtbij Wroclaw, Czestochowa, Walbrzych, Opole of Legnica