Vakantiehuis in Sintra

Beleef Portugal op zijn mooist met een vakantiehuis in Sintra. Dit plaatsje heeft een van de rijkste historie van Portugal. Sintra heeft namelijk verschillende paleizen, forten en prachtige tuinen. Niet voor niks is Sintra een Unesco Werelderfgoed. Om elke hoek vind je rijkelijk versierde huizen met geglazuurde tegels in de mooiste kleuren. Ook buiten Sintra vind je genoeg bezienswaardigheden om te genieten van je vakantievilla in Lissabon.

Ferienhaus in Sintra

Bezienswaardigheden bij je vakantiehuis in Sintra

Sintra staat vol met historische, kleurrijke gebouwen. De paleizen, forten, en tuinen zijn over heel de stad verspreid. Het historisch centrum, maar ook het gebied net buiten Sintra, moet je daaromvooral bezoeken. Vermijdt alle lange wachtrijen bij de kassa's en de massa's toeristen met je eigen vakantiehuis in Sintra. Hierdoor ben je de drukte voor en geniet je pas echt optimaal van deze stad.

Pena-paleis

Het Pena-paleis is een van de meest bekende en bezochte gebouwen in heel Portugal. Het is een ongelooflijk paleis gebouwd in 1842 vol met felle kleuren. Het is samengesteld uit verschillende stijlen en invloed van ontwerpen. Het wordt omringd door ongelooflijke bossen waar je door verschillende paden kunt lopen en kunt stoppen bij de uitzichtpunten.

Quinta de Regaleira

Dit is een pittoresk herenhuis, omringd door prachtige en goed onderhouden tuinen. Het ligt op slechts 5 minuten lopen van het centrum van Sintra en is een leuke hoek waar je geniet van het landhuis en de tuinen eromheen.

Castelo dos Mouros

Het Castelo dos Mouros is een oud fort, waar je kunt wandelen over de oude verdedigingsmuren. Het biedt je een grandioos uitzicht over het Sintra gebergte.

Cabo de la Roca

Het ligt op 140 meter van de zeespiegel in de klif, vanwaar je een spectaculair uitzicht op de omgeving hebt. Daarnaast kun je de oude vuurtoren zien die zich op de klif bevindt en waar je ook een winkel en een café kunt vinden voor een drankje terwijl je geniet van de prachtige plek waar deze kaap zich bevindt.

Paleis van Sintra

Het Nationale Paleis van Sintra is een groot, gotisch gebouw omgeven door geplaveide straatjes vol met winkels, mooie cafés met terras en traditionele huizen.

Culinair genieten in het kleine stadje

In Sintra geniet je van vele typische gerechten bereid met kabeljauw, zoals pasteis de bacalhau, een opgezette kroketten versnipperd kabeljauw of bacalhau à Brás, gebakken kabeljauw gemengd met aardappelen, uien, olijven en peterselie.

Overnacht in het prachtige Sintra

Sintra kan best druk zijn in de zomer. Dan doe je er goed aan om te verblijven in een vakantiehuis in Sintra. Op deze manier heb jij alle tijd en ruimte om van deze geweldige stad te genieten. 's Ochtends kun je vroeg op pad om de drukte te vermijden. s' Avonds geniet je in alle rust van de zomeravonden.