search

Vakantie in een vakantiehuis of vakantieappartement in Wenen

Boekt u een vakantieappartement in de stad Wenen of een vakantiehuis in de nabije omgeving, dan gaat u ongetwijfeld tijd te kort komen. In Wenen is zoveel te zien. Als u echt voor de stad zelf komt, dan raden wij u aan om één van onze vakantieappartementen in de stad in Oostenrijk te kiezen. U verliest dan in de ochtend weinig tijd aan reizen en kunt zich bovendien voor een korte periode één voelen met de Wenenaren.

Het historische centrum van de stad behoort tot de mooiste stadsmonumenten van Europa, waarvan het beeld wordt bepaald door drie periodes van respectievelijk de Habsburgerse keizers, de Middeleeuwen en de Barokperiode. De keizerlijke sfeer van de stad wordt mede bepaald door de talrijke kerken, paleizen en parken. Ook de muzikale traditie, van Mozarts klassieke muziek, tot de walsen van Strauss dragen hieraan bij. Hierbij een, zeker niet uitputtende opsomming van wat er in de stad nog meer te beleven valt, beleef en proef Wenen!

Wiener Prater

Het Prater bestaat uit twee delen. Aan de ene zijde is er het leuke en opwindende van attracties, met nostalgische draaimolens tot hypermoderne achtbanen. De andere zijde wordt ook wel groene Prater genoemd, en hier treft u uitgestrekte ligweiden, schaduwrijke bomen en stille paden.

Winkelcentra

De Mariahilfer Straße tussen de Altstadt en het Westbahnhof is de hipste winkelstraat van Wenen, met honderden winkels gevuld met mode, make-up en accessoires. Rond de Kärntner Straße, Graben en de Kohlmarkt (Altstad) vindt u de chiquere winkels, juweliers en parfumerieën.

Spaanse Rijschool

In de Spaanse Rijschool komen bezoekers van over de hele wereld om er getuige te zijn van de perfecte rijkunst. Deze Rijschool is het enige instituut ter wereld, die klassieke rijkunst van de Hogeschool van de Renaissance heeft kunnen handhaven en die er tot op heden onveranderd uitgevoerd wordt.

Muziek en theater in Wenen

Wenen mag zich met recht de wereldhoofdstad van de muziek noemen! De stad bracht menig beroemde componist voort en overal in Wenen muziek hangt muziek in de lucht. De wals en opera horen hier thuis, maar ook musicals made in Vienna hebben het internationale faam veroverd. In de Weense Staatsopera, de Weense Volksopera en de Weense Kammeropera kunt u getuige zijn van opzienbarende ensceneringen van bekende stemmen en vertolkers.

Uitvoeringen van onder andere Elisabeth, Romeo en Julia of Mamma Mia ziet u in het Weense musicaltheater Theater an der Wien, het Raimund Theater, of Ronacher en de Volksoper. Virtuose solisten, geniale dirigenten, en bekende orkesten vinden het een eer om in Wenen op te treden. Bent u meer liefhebber van theater, dan bezoekt u bijvoorbeeld het Burgtheater, Akademietheater, Theater in der Josefstadt of het Volkstheater. Geniet van de mooiste muziek in uw vakantiewoning in Wenen, te Oostenrijk.

Musea

Een rondje langs de musea brengt u onder andere langs.

Weense markten

De mooie marken vormen een typisch Weense winkelbelevenis. U treft hier een mix van chique Weens, Oosteuropese charme, Oosterse flair en zuidelijk temperament. Zoekt en gij zult vinden, er is bijna niets dat u op de Weense markten niet tegenkomt. Lekkernijen genoeg om mee te nemen naar uw vakantiehuis in Oostenrijk of appartement in Oostenrijk, van eenvoudig fruit en groente, tot perzische kaviaare en sushi. De Weense markten zijn er het hele jaar en het aanbod past zich aan bij het jaargetijde.

De grootste en bekendste markt van Wenen is de Naschmarkt, met een mix van Weense en internationale specialiteiten. Op zaterdag is er tevens een vlooienmarkt.

Een andere bekende markt is de Rochusmarkt, een markt met levensmiddelen, fruit, groente, bloemen en kazen in een leuke winkelstraat. De markt is leuk om te bezoeken vanuit uw vakantiehuis met het hele gezin in Wenen.

Eten en drinken

De Weense koffiehuiscultuur is alom bekend. Ondanks zijn ouderdom, of juist daarom, is het koffiehuis veelzijdiger en levendiger dan ooit te voren. Betreft het nu een nu riesling, witte bourgondiër of blauwe zweigelt, de Weense wijn is top! Optimaal genieten van het kostbare Weense druivensap doet u waar het hoort: bij de Heurigen, de Weense herbergiers en in hun dranklokaal. Wenen heeft een zelf een eigen wijnbouwregio. Zo´n 700 hectare wijngaard ligt binnen de grenzen van de stad, dit is wereldwijd uniek!

Bent u op vakantie in Wenen en heeft u geen zin om het eten zelf voor te bereiden in de keuken van uw vakantieappartement of vakantiehuis in Oostenrijk, dan trakteert u zich zelf op een Wiener Schnitzel: de dunne, gepaneerde en gebraden kalfsschnitzel, behorend tot de beroemdste specialiteiten van de Weense keuken, die vermoedelijk al in de 15e eeuw als zodanig gegeten werd. Wilt u hiervoor naar een beroemd restaurant dat door de schnitzel groot is geworden, maak dan een keuze uit de in de binnenstad gelegen restaurants Figlmüller, Plachutta, of Steirereck. Andere bekende nationale producten zijn de Manner wafels en de Sacher Torte.

  • Slot Schönbrunn
  • Dierentuin Schönbrunn
  • Kunsthistorisch museum
  • Natuurhistorisch museum
  • Slot Belvedere
  • Hofburg
  • Lipizzaner-museum
  • MAK – museum voor moderne kunst en het
  • Sigmund Freud museum