search

Vakantiehuizen in Centraal-Portugal

De sleutelwoorden voor dit prachtige deel van het land zijn `authentiek´ en ´ongerept´. Dit gebied is werkelijk het groene hart van Portugal met een enorme verscheidenheid aan landschappen en prachtige natuur.

Van de majestueuze Serra da Esrela (Star Mountains) met de hoogste toppen van het vasteland van Portugal tot aan de fantastische stranden aan de Costa de Prata (Zilveren kust), deze regio biedt iedere denkbare vakantie.

Vakantiehuizen in Midden Portugal

Boek een vakantiehuis in het binnenland van Portugal en maak mooie wandelingen of fietstochten in de prachtige weelderige bossen, langs kristalheldere rivieren, onverwachte met sneeuw bedekte hellingen en gletsjermeren, prachtige valleien en authentieke gehuchten en dorpjes waar u nog altijd invloed van de Romeinse jaren en Moorse overheersing kunt zien en voelen. Of u kunt genieten van de mooie en tegelijkertijd de indrukwekkende kustlijn van de Costa da Prata, met zijn vele gezellige kustplaatsen, zandstranden en ongelooflijke golven van de zee, waar surfers hun Walhalla vinden. Het centrale deel van Portugal biedt het allemaal.

Een ‘middeleeuwse’ ervaring

Er zijn niet minder dan 16 verschillende wereld erfgoederen in Portugal, dat is bijna ongehoord voor een land van deze omvang. De centrale regio van Portugal is bekend geworden door zijn rijkdom aan kastelen uit de middeleeuwse periode van de 11de tot de 13de eeuw. Het Portuguese Bureau van Toerisme heeft een route uitgezet die langs hun 20 favorieten gaan, iets wat u moet bekijken als u verblijft in een vakantiehuis Centraal Portugal en interesse heeft in de Portugese geschiedenis.

De hoofdstad Lissabon ligt in het meest zuidelijke deel van dit gebied, samen met de beroemde stad Sintra, dat zelf ook een wereld erfgoed is vanwege zijn grote schoonheid en historisch belang.

Absoluut een prachtige natuur

Het binnenland van Portugal vertoont een ongelooflijk gevarieerde en dramatische natuurlijke omgeving, de perfecte plek om een vakantiehuis te boeken voor een natuurlijke schoonheid. Door het bergachtige gebied lopen rivieren en liggen bossen en meren. Het is een zeer populair gebied voor Portugese natuurliefhebbers. Veel van de rivieren en meren worden gebruikt om te zwemmen en om watersporten te beoefenen; dit is waar veel lokale Portugese hun dag-tot-dag leven doorbrengen.

Maak een wandeling op een prachtige berghelling, of ga heerlijk, ontspannen zwemmen langs een schaduwrijke rivieroever, om echt één van de mooiste landen ter wereld te ervaren, met een vakantiehuis in Portugal.

Vakantiehuizen in Centraal Portugal

Boek één van onze prachtige vakantiehuizen in centraal Portugal. Ontspan aan het zwembad of maak een excursie naar het binnenland. Al onze vakantiehuizen in Portugal zijn geselecteerd door onze NOVASOL medewerkers.