search

Vakantiehuizen aan de Costa de Prata

De kustlijn tussen Lissabon in het zuiden en Porto in het noorden is zeer divers en wordt gekenmerkt door kliffen, baaien en brede zandstranden. Maar Costa de Prata staat wereldwijd bekend als Europa's surfers-paradijs.

Vakantiehuizen aan de Costa de Prata

Op 2 februari 2014 heeft een 34-jarige Engelsman een golf van 25 meter hoog genomen, en zo het wereldrecord verbroken, dat eerder op naam stond van een jongen uit Hawaii op precies dezelfde plek. Sommige mensen zeggen dat je nergens meer Portugesen vindt dan aan de Costa de Prata.

Het is minder toeristisch dan wanneer u een vakantiehuis in de Algarve huurt, daarom vindt u hier alle authentieke delen van Portugal waarnaar u op zoek bent. Met een vakantiehuis aan de Costa de Prata kunt u alles ervaren van de charmante, historische dorpjes en prachtige natuur, de levendige en bruisende kustplaatsen tot de rustige zandstranden, waar u kunt genieten van de zon en het mediterrane klimaat van dit geweldige deel van Portugal.

 

Surfen langs de Costa de Prata

Costa de Prata is het Portugees voor 'De zilver kust'. De Costa de Prata vormt een mooi geheel van stranden aan de grote Atlantische Oceaan. De surfsport is in de afgelopen tien jaar erg populair geworden. Bij Portugezen is surfen, na voetbal, de populairste sport. De golven zijn ongelooflijk krachtig tijdens de wintermaanden, een opwindende ervaring voor ervaren surfers, maar kalmeren van de lente tot het begin van de herfst, het geeft diegenen onder ons, de niet wereldkampioenen, ook een kans om deel te nemen aan de pret. Boek één van onze vakantiehuizen in Portugal en bezoek dan één van de talloze surfscholen aan de Costa de Prata waar instructeurs beginners helpen bij het vinden van de beste golven en een aantal fundamentele tips over de techniek geven. Vanaf dan is het allemaal de praktijk en doorzettingsvermogen, maar het vangen van de eerste golf is een ervaring die u nooit zult vergeten.

 

Het beste van twee werelden - het strand en de cultuur.

De Costa de Prata brengt je binnen het bereik van de wereldklasse van zee, zon & fun, en een aantal van de meest interessante historische en culturele hotspots in het land. Ontspan een dag op het beroemde beschutte strand in het centrum van Nazare, om vervolgens de fascinerende historische achtergrond van de stad Obidos te ontdekken. Wanneer u een unieke culturele ervaring wilt in de regio, moet u Aviero bezoeken. Dit stadje wordt door sommigen het 'Venetië van Portugal' genoemd. Kortom, een verblijf in een vakantiehuis aan de Costa de Prata is het ingrediënt tot een fantastische vakantie in Portugal.