search

Vakantiehuizen aan de Kvarner baai

De Kvarner baai presenteert zich met hoge bergen, oogstrelende eilandjes, het schitterende kustlandschap en niet in de laatste plaats de vele nationale parken en natuurgebieden. Deze interessante vakantieregio is een bezoek met een vakantiehuis met zwembad meer dan waard. Een zacht klimaat, de stralende zon, het rustig eilandleven, de adembenemende bezienswaardige historische steden, mediterrane lekkernijen en de hoge bergen en nationale parken voor de wandelliefhebbers: het zijn de hoogtepunten van een vakantie in een vakantiehuis in de Kvarner baai.

Bezoek Plitvice meer bij je vakantiehuis in Kvarner baai

Waarom is de Kvarner baai zo populair?

De Kvarner baai is net zo geliefd bij de zeil- en strandliefhebbers als toeristen die hun ontspanning en rust zoeken in de rustige baaien. Bovendien lokken de nationale parken Nordvelebit, Risnjak en het prachtige Plitvice-meer vele natuurliefhebbers en wandelaars naar het gebied toe.

De Kvarner Baai is een reusachtige zeebaai met een eilandengroep, die grenst wordt door het schiereiland Istrien in het noordwesten en het Kroatische kustgebied in het oosten. In het noorden 'thront' het berggebied «Gorski kotar» met zijn toppen in het zuiden en het Velebit-Gebergte. De eilanden van Kvarner oefenen grote aantrekkingskracht uit, vooral het grootste vooraangelegen Krk, het eiland Cres, het eiland Pag of het eiland Rab hebben een van de mooiste havensteden.

 

4 redenen om een vakantiehuis in Kvarner baai te huren

  • Nationale parken Nordvelebit, Risnjak en Plitvice meren
  • Skigebied in het berggebied Gorski Kotar voor wintersport
  • De populairste eilanden zijn Krk en Baška met fijne zandstranden
  • Ontdek verschillende eilanden, bergen of de kust

 

Wintersport

Maar niet alleen in de zomer komen vakantiegangers van her en der hier aan hun trekken. Het uitgebreide skigebied in het berggebied Gorski Kotar, ten noordoosten van Rijeka, biedt de wintersportliefhebbers een onvergetelijke natuurbelevenis. Skiën met een schitterend panorama uitzicht op de zee. Een vakantiehuis in Kroatië aan de kust  biedt hierbij altijd het ideale uitgangspunt voor uw vakantie.

 

De eilanden

Het eiland Krk is de grootste en het meest bezochte eiland van Kroatië. De populairste reisdoelen zijn Krk en Baška, waar zich de mooiste en fijnste zandstranden bevinden. Wat bijzonder is op het eiland Cres is het zoetwatermeer Vransko jezero. Op het eiland Lošinj bevindt zich een kuuroord om helemaal tot ontspanning te komen. Tevens ligt daar het eerste reservaat voor dolfijnen. Rab is een eiland met twee gezichten: met een grauw en kaal landschap in het oosten en het weelderige groene westen. Maar Rab verrast u in grote zin van het woord met veel zon, een zuivere lucht en betoverende geuren van salie en lavendel. Het eiland Pag is bekend van de kaas, gemaakt van schapenmelk, en met de hand gemaakte kanten kleedjes. NOVASOL biedt verschillende soorten vakantiehuizen in Kroatië aan op deze eilanden.

 

De kust, eilanden en bergen!

De kuststreek, waar de dynamische toeristenplaatsjes zich bevinden, wordt meestal onderverdeeld in de Opatija Rivièra, de Crikvenica Rivièra, de stad Rijeka en de kust van Senj. De Opatija Rivièra omvat naast de stad Opatija een hele rits aan toeristische plaatsjes, zoals het prachtige Lovran, het rustige Mošæenièka Draga, het schitterende Ika en het heuvelachtige Matulji. De stad Rijeka is de grootste havenstad van de regio. De 28 kilometer lange Crikvenica Rivière biedt naast de mooie pittoreske stadjes Dramalj, Selce en Jadranovo heerlijke zand- en kiezelstranden, die u uit zullen nodigen tot zonnen en baden. En tot slot liggen de bergen nergens zo dicht aan de kust als bij Senj. Wij raden u dan ook aan hier een vakantie in een Kroatisch vakantiehuis aan de kust te beproeven.