Vakantiehuis in Brussel

Brussel is de hoofdstad van België en van de Europese Unie, hoofdkwartier van de NAVO en woonplaats van de Belgische koning Albert II. De stad staat bekend als levendig met haar circa 1 miljoen inwoners, waar op het midden van de Grote Markt de taalgrens lijkt te lopen. In de Middeleeuwen was de stad al hoofdstad van Brabant en bleek een belangrijk bolwerk voor de Belgische revolutie. In Brussel is veel terug te zien van de barokstijl op de Grote markt, toen na totaal verval, de stad een groots stedenbouwkundig project werd. Vanuit een vakantiehuis in de buurt van Brussel kun je een dagtrip maken naar deze bruisende stad. Ontdek deze stad helemaal op je eigen manier vanuit een vakantiehuis in België!

Atomium in Brussel

Waarom een vakantiehuis in Brussel huren?

België is ook een ideale vakantiebestemming als je een historische vakantie wilt hebben. De hoofdstad Brussel is niet alleen de hoofdstad van de Europese Unie, maar ook een culturele stad, met een schat aan bezienswaardigheden, grote winkels en veel culinaire hoogstandjes. Bekijk bijvoorbeeld de wereld beroemde attractie Automium - een 102 meter lange structuur bestaande uit 9 ballen en 20 aansluitleiding - die voor de wereldtentoonstelling werd gebouwd in Expo 1958, of neem een ​​snel bezoek aan Manneken Pis in de oude stad. Op het centrale plein ontmoet je het ene mooie gebouw na het andere. Mooie beelden en goud bekleden de gevels en de hoge torens. Hier ligt het voor de hand om een ​​kop koffie te drinken in een van de cafés en gewoon te genieten van de indrukwekkende gebouwen.

Bezoek de hoofdstad vanuit je vakantiehuis in Brussel

Wat te doen in de hoofdstad van België?

Het was de verblijfplaats voor beroemde bannelingen als Victor Hugo en Karl Marx en onderging een grootschalige renovatie met indrukwekkende architectuur, brede lanen, paleizen en parken. Rond 1900 ontstond in Brussel de Art Nouveau-stroming en is de vorige eeuw uitgegroeid tot een internationale stad met musea, kerken, het Atomium en gezellige pleintjes waar je niet kunt ontkomen aan aan de Bourgondische sfeer. Het is een vrolijke, bruisende stad die gered is volgens de legende, door een kleine jongenman die een beginnend vuurtje bluste door erover te plassen; nu is hij wereldberoemd als Manneken Pis.

Tip! Laat je verrassen door de veelzijdige keuze aan overheerlijke bonbons die je op elke hoek van iedere straat kunt verkrijgen. Je kunt door middel van rondleidingen en stadswandelingen op kaart de stad prima ontdekken. Je vindt deze informatie bij het toeristisch kantoor in het centrum van de stad. Ontdek de hoofdstad van België in één van onze luxueuze vakantieappartementen in Brussel. Brussel heeft talrijke musea op haar grondgebied waaronder eigen musea. Bovendien loont het de moeite om tijdens je vakantie in een vakantiewoning in Brussel diverse culturele plaatsen te bezoeken.

Evenementen in Brussel

Bovendien worden er tal van activiteiten georganiseerd, het gehele jaar door. Zowel in de zomer als in de winter trekken belangrijke historische, folkloristische of culturele evenementen en gewone vrijetijdsactiviteiten veel mensen aan. De zomer is de tijd van Brussel Bad, het Brussels Summer Festival en de Zuidfoor. Het Bloementapijt kleurt de Grote Markt tijdens de zomermaanden. Bij het begin van de herfst vindt Nuit Blanche plaats. In de winterperiode volgt dan Winterpret met een grote kerstmarkt in het centrum van de hoofdstad. Je zal je dus niet vervelen en verrast zijn tijdens een verblijf in een vakantiehuis in de regio Vlaams Brabant. Zowel op cultureel, gastronomisch als op het gebied van natuur.