Vakantiehuis in Oost-Vlaanderen

Maak kennis met één van de mooiste en meest veelzijdige provincies  van België. Welkom in jouw vakantiehuis in Oost-Vlaanderen.  De hoofdstad van de provincie, Gent, is een wondermooie stad met tal van bezienswaardigheden, heerlijke restaurants en een groot aanbod aan winkels. Aalst, Dendermonde en de andere kleine steden van Oost-Vlaanderen zijn ook zeker een bezoekje waard. De groene regio’s Meetjesland, Leiestreek, Waasland, Scheldeland en de Vlaamse Ardennen bieden uren fiets- en wandelplezier. Ontdek de geheime schatten van de provincie zoals het pittoreske Deurle en het verlaten Doel. Bezoek de vele kastelen, begijnhoven en musea van Oost-Vlaanderen. Verblijf in een vakantiehuis in Oost-Vlaanderen en laat je verleiden door de charme van Oost-Vlaanderen.

Vakantiehuis in Vianden

Populaire vakantiehuizen - Oost-Vlaanderen

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Oost-Vlaanderen

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Oost-Vlaanderen

Loading...

Gent, de hoofdstad van Oost-Vlaanderen

De prachtige middeleeuwse kunststad Gent ligt in het hart van de provincie Oost-Vlaanderen en mag  zeker niet ontbreken tijdens jouw  vakantie in een vakantiehuis in België. Maak een boottocht over de Leie en aanschouw de vele oude gebouwen van het historische centrum. Breng een bezoek aan de Sint-Baafskathedraal met het wereldberoemde altaarstuk “Het Lam Gods” van de gebroeders Van Eyck. De imposante burcht Gravensteen brengt je terug naar een lang vervlogen tijd.

De vele musea van de stad, zoals SMAK, het Design museum en het Museum voor Schone Kunsten, wachten op jouw bezoek. Geniet van het uitzicht op de Korenlei en de Graslei vanaf  de Sint-Michielsbrug. Ook het Belfort, de begijnhoven en het Groot Vleeshuis zijn zeker een bezoekje waard. Gent is niet alleen een erg mooie stad, maar ook een bruisende stad. Neem deel aan één van de vele festiviteiten zoals de Gentse Feesten en het Lichtfestival.  Ontdek de unieke charme van Gent vanuit een vakantiewoning in Oost-vlaanderen.

Kleine, maar fijne steden in Oost-vlaanderen

Het wondermooie Gent is niet de enige stad in Oost-Vlaanderen. Kleine steden zoals Aalst, Dendermonde, Sint-Niklaas en Oudenaarde zijn ook een bezoekje waard tijdens  jouw vakantie in een vakantiewoning in Oost-Vlaanderen. Bezoek het pittoreske begijnhof van Dendermonde dat verstopt ligt in het gezellige centrum van deze stad aan de Schelde. In Sint-Niklaas vind je het grootste markplein van België  terug. Het recreatiepark De Ster in Sint-Niklaas biedt bad- speel- en sportmogelijkheden voor jong en minder jong. Aalst stad bekend als de carnavalsstad van België, maar herbergt ook enkele mooie bezienswaardigheden. Geniet van een heerlijk streekbiertje op een terrasje in Oudenaarde en werp een blik op het indrukwekkende stadhuis. Het groene Lokeren en de centrumstad Eeklo hebben heel wat te bieden aan hun bezoekers. Daag jezelf uit om  de bekende Muur van Geraardsbergen op te fietsen.

Wandelen en fietsen in het groene Oost-vlaanderen

De groene regio’s van Oost-Vlaanderen nodigen je uit voor een heerlijke wandel- en fietsvakantie. Het vlakke Meetsjesland is ideaal voor een fietstocht langs de kreken, polders en kanalen van de regio. De oude Kalevalleiroute laat je kennismaken met het landelijke dorpje Merendree. De Vlaamse Ardennen noemt zichzelf het wandel walhalla van Vlaanderen. Ontdek zelf of dit waar is tijdens jouw vakantie in een vakantiehuis in Oost-Vlaanderen. In de Zwalmvallei wandel je doorheen een prachtig natuurgebied met tal van boomgaarden en uitgestrekte velden. De Durme en de Schelde stromen door de Durmevallei en vormen een idyllisch wandelgebied, net als de rest van het Waasland. Ook de Leiestreek is zeker het ontdekken waard. Trek je wandelschoenen aan of zet je helm op om deze prachtige groene provincie te leren kennen.

Verrassend Oost-Vlaanderen - Deurle & Doel

De kunststad Gent wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht. Echter telt de provincie Oost-Vlaanderen ook heel wat andere pareltjes die heel wat minder vaak bezocht worden. In de gemeente Sint-Martens-Latem vind je het pittoreske dorpje Deurle. De witte huisjes met oranje daken  van het dorp liggen langs smalle kasseiwegen. Deurle werd in 2007 verkozen tot het mooiste dorp van Oost-Vlaanderen. In de polders van het Waasland ligt het plaatsje Doel verstopt. Deze verlaten plek was tot de jaren 70 een bruisend dorpje. Door de uitbreidingsplannen van de haven van Antwerpen zou het dorpje echter verdwijnen. Veel inwoners hebben daarom besloten om het dorp te verlaten. Wandel doorheen dit spookdorp vol verlaten gebouwen en graffiti.  Bezoek het indrukwekkende Slot van Laarne, de Muur van Geraardsbergen en de kreken van het Meetjesland. Ontdek verrassend Oost-Vlaanderen vanuit een vakantiehuis in Oost-Vlaanderen.

Jouw vakantiehuis in Oost-Vlaanderen

Een vakantie in een woning in Oost-Vlaanderen bied je alles wat je nodig hebt om een onvergetelijke vakantie te beleven.  Bezoek de vele interessante musea en bezienswaardigheden van de hoofdstad Gent. Wandel doorheen het begijnhof van Dendermonde, beklim de Muur van Geraardsbergen of proef een stukje Aalsterse Vlaai. Fiets of wandel langs de kreken van het Meetjesland. Bezoek het witte dorpje Deurle of dwaal doorheen het spookachtige Doel.  Maak een daguitstap met de kinderen naar het  Recreatiedomeinen De Ster in Sint-Niklaas of Puyenbroeck in Wachtebeke. Feest mee met de Oost-Vlamingen tijdens de Lokerse Feesten, de Gentse Feesten, Aalst carnaval of één van de vele andere festiviteiten.  Geniet van een welverdiende vakantie in een vakantiehuisje in België en maak kennis met charmante provincie Oost-Vlaanderen.