Vakantiehuis in West-Vlaanderen

Een zonnige zomervakantie aan zee, een romantisch weekendje in Brugge, een ontspannende midweek in een groene omgeving…. Een vakantiehuis in West-Vlaanderen biedt voor elk wat wils.  Snuif de middeleeuwse sfeer van Brugge op tijdens een stadswandeling, maak een rit met paard en kar of tijdens een boottocht over de Brugse Reien. Beklim het 83 meter hoge belfort en geniet van het weidse uitzocht over de stad. Laat de stress van het dagelijkse leven van je afwaaien aan de Belgische kust. Het levendige Oostende, het mondaine Knokke-Heist en de andere leuke kustplaatsen wachten op jouw bezoek. Ontdek de prachtige fauna en flora van het Provinciaal Natuurpark Zwin. Bezoek de begraafplaatsen en andere getuigen van de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek. De pittoreske plaatsjes Damme, Lissewege en Veurne zijn net ansichtkaarten. Geniet van een welverdiende vakantie in een vakantiewoning in België en ervaar de schoonheid van West-Vlaanderen.

vakantiehuis in west-vlaanderen

Populaire vakantiehuizen - West-Vlaanderen

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - West-Vlaanderen

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - West-Vlaanderen

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - West-Vlaanderen

Loading...

Brugge, het Venetië van het Noorden.

Verdwaal in de smalle straatjes van het middeleeuwse Brugge en laat je charmeren door de unieke sfeer van deze kunststad. Het belang van Brugge in de middeleeuwen is goed te zien in het straatbeeld van het oude centrum. Middeleeuwse huizen, toegangspoorten, kasseiwegen, … Heel Brugge ademt geschiedenis uit.

Bezoek de Markt en aanschouw het indrukwekkende belfort, de typische huisjes met trapgevels en het Provinciaal Hof. Wandel langs de witte huisjes van het wondermooie begijnhof van Brugge. Breng een bezoek aan één van de vele interessante musea van de stad, zoals het Frietmuseum, Choco-Story en het Groeningemuseum. De perfecte vakantiefoto neem je op de Bonifaciusbrug, aan de Rozenhoudkaai of langs de Groenerei. Ontdek de vele restaurantjes, winkels en  terrasjes van Brugge vanuit een vakantiehuis in West-Vlaanderen.

Oostende, Koningin der badsteden

Geniet van een heerlijke vakantie in jouw vakantiehuis in West-Vlaanderen en ontdek het beste van de koningin der badsteden aan de Belgische kust. Ontspan op het zandstrand, laat een vlieger op, bouw een zandkasteel of neem een verfrissende duik in de Noordzee.

Oostende is niet alleen een topbestemming tijdens de zomer, maar ook tijdens de winter is Oostende zeker een bezoekje waard. Drink een heerlijke glühwein op de kerstmarkt of neem deel aan de jaarlijkse nieuwjaarsduik. Breng een bezoek aan het Fort Napoleon, de Japanse tuin, het Ensorhuis of het Casino van Oostende. Wandel langs de Visserskaai en proef de lokale delicatesse wulloks. Je hebt Oostende niet bezocht als je geen mosselen met frietjes hebt geprobeerd. Ook voor de kleinste gasten heeft Oostende heel wat te bieden. Zo kan je een spelletje indoor black light minigolf spelen of slangen aanschouwen in het Serpentarium.

Natuurlijk West-Vlaanderen

Het gevarieerde landschap van West-Vlaanderen is ideaal voor een wandel- of fietsvakantie in een prachtige natuurlijke omgeving. Het Natuurpark Zwin is een absolute must-see tijdens jouw vakantie in een vakantiehuis in West-Vlaanderen. Beklim de panoramatoren, wandel over het blotevoetenpad en geniet van de geur van de kleurrijke planten. Het Zwin is een waar paradijs voor de liefhebber van vogels. Ooievaars, kluten, lepelaars en nog andere vogelsoorten tonen je graag hun woonplaats. Ontdek De Duinbossen van De Haan tijdens een uitdagende wandeling doorheen het zanderige gebied. Maak een fietstocht over het heuvelachtige landschap nabij Westouter en proef een heerlijk glaasje wijn bij één van de vele wijndomeinen. De Moerenroute leid je door vlakke polders, glooiende velden en beboste landschappen.  De Kemmelbergwandelroute, de Oostendse Krekenwandelroute en de Sint-Sixtuswandelroute laten verschillende aspecten van de West-Vlaamse natuur zien. Laat je verrassen door natuurlijk West-Vlaanderen.

Dagje uit in West-Vlaanderen

Het middeleeuwse Brugge, de fauna en flora van het  Zwin en de Belgische kust zijn ware pareltjes. Echter heeft West-Vlaanderen nog veel meer, onbekende pareltjes, te bieden.  Kortrijk is een bruisende stad met tal van bezienswaardigheden. De oude Broeltorens, het witte begijnhof en de Dragonfly zijn zeker een bezoekje waard. De steden Diksmuide en Ieper zijn getuigen van de Eerste Wereldoorlog. Loop door de goed bewaarde loopgraven van de Dodengang in Diksmuide. Sinds 1928 wordt dagelijks de “Last Post” geblazen aan de Ieperse Menenpoort. Een indrukwekkende ervaring die je niet mag missen tijdens je verblijf in een vakantiehuis in West-Vlaanderen. Plopsaland De Panne, Bellewaerde en Boudewijn Seapark bieden uren plezier voor jong en minder jong. Ontdek de pittoreske dorpjes Lissewege en Damme. Een vakantie in West-Vlaanderen is pas compleet na het proeven van de lokale gastronomie, met als absolute topper mosselen met frietjes.

Jouw vakantiehuis in West-Vlaanderen

Beleef een onvergetelijke vakantie in een vakantiehuis in één van de mooiste en meest afwisselende provincies van België. Beklim het Belfort van Brugge en aanschouw de pracht van het oude stadscentrum. Zon, zee en strand vind je in Oostende, net als een mooie Japanse tuin, het Ensorhuis en een drukke winkelstraat.  Kortrijk, Ieper en Diksmuide tonen je de interessante geschiedenis van de regio. Ook het charmante Veurne en het kleine Damme zijn zeker een bezoekje waard.

Wandel door de witte straatjes van het dorp Lissewege. Volg de garnaalvissers in Oostduinkerke, wandel door het Natuurpark het Zwin of koop verse vis op één van de vele vismarkten. Sea Life Blankenberge, het Serpentarium, Plopsaland De Panne en Bellewaerde bezorgen de kleinste gasten een onvergetelijke dag. Ontdek wat West-Vlaanderen te bieden heeft tijdens een vakantie in een vakantiehuis in België.