Vakantiehuis aan de Belgische kust

vakantiehuis aan de Belgische kust in Oostende

Vakantiehuis aan de Belgische kust

Voor wie niet ver van huis wil, maar wel op zoek is naar het echte vakantiegevoel is een vakantie aan de Belgische kust ideaal! Je kunt hier genieten van zon, zee en strand en thuiskomen in een van onze Belgische vakantiehuizen en appartementen aan zee. De Belgische kuststrook heeft een lengte van 70 kilometer. 13 badplaatsen in 10 kustgemeenten bieden samen een diverse regio met tal van recreatiemogelijkheden, mooie natuur, cultuur, evenementen en natuurlijk ontspanning aan zee. Geniet van zon, zee en strand aan de Belgische Kust en ervaar dat echte vakantiegevoel gewoon bij de zuiderburen, het gevoel dat je er even helemaal tussenuit bent, in een vakantiehuis aan de Belgische kust.

Populaire vakantiehuizen - Belgische kust

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Belgische kust

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Belgische kust

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Belgische kust

Loading...

De 5 bekendste Belgische kustplaatsen op een rijtje

  1. Knokke

  2. Oostende

  3. Blankenberge

  4. Middelkerke

  5. De Panne

1) Knokke-Heist - De bekendste badplaats in België

Knokke en Knokke-Heist staan bekend als luxe badplaats voor de welgestelde mens. Een plek voor trendsetters en cultuurliefhebbers. Aan de Zeedijk zijn (helaas voor het straatbeeld) alleen maar appartementengebouwen gelegen, maar verder zie je vooral veel grote villa’s, dure auto’s, winkels met dure merken en toprestaurants. Het is “the place to be” om te shoppen als je een goed gevulde portemonnee meeneemt. Watersportliefhebbers kunnen waterskiën, surfen en nog veel meer. Natuurliefhebbers moeten zeker een wandeling maken vanuit je vakantiehuis aan de Belgische Kust door het nabijgelegen natuurgebied ’t Zwin. Voor ontspanning kun je genieten bij een van de vele strandtenten op het prachtige strand.

2) Oostende - Van vissersambiance tot shoppingwalhalla

Oostende heeft behalve haar prachtige stranden en heerlijke boulevard ook veel te bieden op cultureel gebied. Het Filmfestival Oostende is jaarlijks een belangrijk evenement. Nationale en internationale sterren treden op in het Casino Kursaal. Naast regelmatige exposities in de stad vertoont het Museum het hele jaar door prachtige kunst. Als je even lekker wilt shoppen vanuit je vakantiehuis aan de Belgische Kust in Oostende, moet je in de Kapellestraat zijn. Wil je samen met je kinderen kennismaken met de wetenschap, breng dan een bezoek aan Explorado. Kortom, tijdens je vakantie in Oostende is er het hele jaar door voor ieder wat wils.

3) Blankenberge - Breed zandstrand en hippe strandclubs

Blankenberge barst van de gezellige plekjes. Dat weten heel veel mensen, want Blankenberge is een van de drukste badplaatsen aan de Belgische kust, dus wees hier wel van bewust. De lange boulevard barst van de gezellige terrasjes. Je kunt heerlijk uitwaaien op de grote pier, wandelen door natuurpark ‘de Fonteintjes’, ontspannen genieten van de vele strandtenten of een bezoek brengen aan het Sea Life Centre. Daar ontdek je de mysteries van de onderwaterwereld.

4) Middelkerke - Strand met de meeste zonuren

Middelkerke is de perfecte badplaats voor een strandvakantie met het hele gezin. Middelkerke bezit het meest aantal kilometers strand en in de zomer worden de stranden dagelijks opgeruimd. Je kunt er heerlijk zonnebaden of diverse watersporten uitoefenen. Tijdens het hoogseizoen zijn er bewaakte zwemzones, wat vooral prettig is zodra je met kinderen op het strand bent. Voor het grootste aantal uur zon moet je ook vooral naar het strand van Middelkerke gaan.

Liefhebbers van stripfiguren moeten zeker een keer een bezoek brengen aan Middelkerke. Ieder jaar vindt daar het stripfestival plaats en op de Zeedijk kom je minstens een dozijn aan bronzen beelden van stripfiguren tegen.

5) De Panne - Combineer strand met pretpark

De Panne is de meest zuidelijke badplaats aan de Belgische kust. Bij veel gezinnen bekend vanwege het pretpark Plopsaland. Vanuit je vakantiehuis aan de Belgische kust kun je genieten van deze omgeving. Behalve het brede strand en vele sportieve mogelijkheden voor jong en oud, is de natuur hier sterk aanwezig. Je kunt er prachtige wandelingen maken in verschillende natuurreservaten of door het Calmeynbos. De Dumontwijk is ook leuk om doorheen te wandelen. Hier zie je dezelfde bouwstijl als aan de Noord-Franse kust.

De kusttram in West-Vlaanderen

Parkeren is in veel badplaatsen een groot probleem. Duizenden bezoekers komen ieder jaar naar de Belgische kust voor een bezoek aan West-Vlaanderen. Kort of lang, maar vooral in de weekenden is het er enorm druk. Om de parkeerdrukte tegen te gaan, worden er regelmatig extra toeristentreinen ingezet om mensen van en naar het strand te vervoeren. Maar er is nog een mogelijkheid. Langs de Belgische kust rijdt namelijk al 130 jaar de kusttram! Van Knokke-Heist tot De Panne verbindt de tram 68 haltes op 1 lijn. Nergens anders kun je zo’n lange afstand reizen met een tram, zonder over te stappen. In het hoogseizoen rijdt de kusttram iedere 10 minuten. Mocht je van Knokke-Heist tot De Panne willen reizen ben je 143 minuten onderweg, maar pik je wel een unieke rit mee langs alle kustgemeenten. Mocht je verblijven in een  vakantiehuis aan de Belgische Kust en wil je ook even een andere badplaats verkennen? Laat de auto staan en neem de tram!

“Kust-sees”, die je niet mag missen aan de Belgische kust

  • De Mercator in Oostende: Dit oude zeilschip heeft 54 reizen gemaakt. In 1961 is het ingericht als museumschip en sinds 1964 ligt het in de haven van Oostende.

  • Het Belle Epoque Centrum in Blankenberge: Hier kun je kennismaken met de prachtige tijd uit de 19e en 20e eeuw: de belle époque. Drie prachtige villa’s daterend uit die tijd werden gerestaureerd en samengevoegd tot het bezoekerscentrum.

  • Beaufort Beeldenpark aan Zee: Iedere 3 jaar wordt de Belgische kust omgetoverd tot een decor van verschillende kunstobjecten. Van Knokke tot aan De Panne maken alle badplaatsen deel uit van dit beeldenpark. De eerste editie was in 2003. Uit voorbije edities blijven er altijd een aantal werken staan waardoor je hier altijd iets van terug zal vinden.

Jouw vakantiehuis aan de Belgische Kust

Verblijf in onze appartementen of in een vakantiehuis aan de Belgische Kust. Onze vakantiehuizen en appartementen zijn zeer divers, ruim en comfortabel en bieden het uitzicht waar je naar op zoek bent. Je krijg nooit genoeg wanneer je vanuit jouw vakantiehuis aan de Belgische Kust geniet van het uitzicht op zee, een panorama die nog lang op je netvlies blijft staan en die schitterende plaatjes oplevert. Van modern, ruim en luxe tot gezellig, knus en sfeervol en met of zonder uitzicht op zee... Dankzij de ruime keuze appartementen in België vind je altijd wel een appartement dat bij je past.

Bij een vakantie aan de kust denk je al vaak “als het maar wel lekker weer is”. Maar aan de Belgische kust is gelukkig ook genoeg te beleven bij slecht weer of buiten de zomervakantie om. De appartementen en vakantiewoningen dienen als perfecte uitvalsbasis om diverse badplaatsen in België te ontdekken en te genieten van de sfeervolle boulevards, prachtige stranden en gezellige sfeer. Ideaal voor een heerlijk weekendje weg aan de Belgische Kust of voor fijne strandvakantie in België.