Vakantiehuis in Luxemburg in België

De provincie Luxemburg is in het hart van de Ardennen gelegen en is daardoor een ideale bestemming voor natuurliefhebbers. De provincie Luxemburg bezit vele fantastische uitzichtpunten, waar je kunt genieten van het uitzicht op uitgestrekte landschappen en nostalgische dorpjes. Ook op gastronomisch vlak is Luxemburg noemenswaardig. Probeer eens een typische vleesschotel of bezoek één van de vele lokale bierbrouwerijen vanuit je vakantiehuis in Luxemburg.

Ontdek België vanuit een vakantiehuis in Limburg

Populaire vakantiehuizen - Luxemburg

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Luxemburg

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Luxemburg

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Luxemburg

Loading...

De hoofdstad Aarlen

De hoofdstad van Luxemburg is Aarlen, de kleinste provinciehoofdstad in België. Deze stad is nog niet heel bekend als toeristische bestemming, maar is zeker een bezoek waard. In deze stad vind je allerlei plekken die uit de Romeinse tijd dateren. Hier vinden vaak folkloristische evenementen plaats. Na een mooie wandeling door de sfeervolle straten kunt je op een terras genieten van een glaasje Maitrank. Ook net buiten de stad zijn mooie wandelgebieden te vinden. De prachtige Attertvallei is vanuit Aarlen gemakkelijk bereikbaar. De stad heeft vele bestemmingen uit de tijd van het Romeinse Rijk, en de stad organiseert ook een schat aan folk-gerelateerde evenementen. Huur een vakantiewoning of appartement in België en bezoek ook de ietwat onbekende stad Aarlen!

Wat te doen in Luxemburg?

Vanuit je vakantiehuis in Luxemburg bereik je gemakkelijk enkele leuke parken voor een dagje uit. Breng een bezoek aan Houtopia in Houffalize. Dit is een overdekt park, waar kinderen spelenderwijs meer leren over allerlei onderwerpen uit het dagelijks leven. Buiten is een speeltuin aanwezig.

In het Euro Space Center in Transinne kun je een ruimtestation bezoeken en de trainingssimulators voor astronauten proberen.

In Barvaux-sur-Ourthe is Le Labyrinthe gelegen, een uniek en groot doolhof met ieder jaar weer andere animatie. Een groot aantal verschillende thema's bieden spanning en entertainment voor alle leeftijden.

Mooie steden in omgeving van jouw vakantiehuis

In Luxemburg zijn zeer veel authentieke dorpen te vinden, welke zijn omgeven door schitterende natuur. Bezoek bijvoorbeeld het dorp Wéris, één van de mooiste dorpen van de provincie. Hier vind je historische overblijfselen, zoals hunebedden, menhirs, vakwerkhuizen en een mooie kasteelhoeve. Rochehaut is een bijzonder gelegen dorp, dat uitzicht biedt op twee schitterende valleien. Ook Torgny, het meest zuidelijk gelegen dorp van België, is een bezoek waard. Dankzij het microklimaat en de wijngaarden heeft dit dorp de bijnaam “Belgische Provence” gekregen.

Jouw vakantiehuis in Luxemburg

De provincie Luxemburg ligt in het hart van de Belgische Ardennen en biedt vele geweldige uitkijkpunten waarvandaan je kunt genieten van het panoramische uitzicht op uitgestrekte landschappen en nostalgische dorpjes. Boek een NOVASOL-vakantiehuis in de provincie Luxemburg en beleef een onvergetelijke vakantie in België.