Vakantiehuis in Luik

De provincie Luik kent een rijke geschiedenis, waar bijvoorbeeld de militaire forten en prehistorische grondgebieden enkele waardevolle overblijfselen zijn. Tevens is het landschap in deze provincie zeer divers. Dit is goed te merken tijdens een bezoek aan bijvoorbeeld het Land van Herve of de bergen in het zuiden. Ook zijn de watervallen van Coo en het stuwmeer van Bütgenbach een bezoek waard vanuit je vakantiehuis in Luik.

Vakantie in een vakantiehuis in Luik

Populaire vakantiehuizen - Luik

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Luik

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Luik

Loading...

Het prachtige Luik

Luik is een metropool in het prachtige Waalse Gewest. Hier kunt je deelnemen aan de Belgische cultuur, geschiedenis en natuur. We hebben veel verschillende vakantiehuizen in Luik, die zowel grote als kleine reisgroepen kunnen combineren met de droom van een vakantie in België het hele jaar door.  

Breng ook een bezoek aan het kleine stadje Limburg, gelegen aan de rivier de Vesder. Dit stadje bezit een prachtige historische stadskern. In het noorden van de provincie Luik is het drielandenpunt van Gemmenich gelegen. Neem de lift naar de top van de 50 m hoge Boudewijntoren en geniet van het uitzicht op Nederland, België en Duitsland.

De geschiedenis van Luik

Luik heeft een interessante en rijke geschiedenis en door een vakantiehuis in Luik te huren, heeft u een goede uitvalsbasis om de geschiedenis van het gebied te verkennen. Al in het jaar 558 wordt de stad genoemd in verschillende geschriften, maar in het gebied zijn er overblijfselen van voormalige nederzettingen. Tot halverwege de 1300 was Luik het centrum van de kerk. Luik is ook een bloeiend handelscentrum geweest.

Tijdens de 17e eeuw emigreerden veel Waalse mijnwerkers, smeden, kooplieden en industriëlen naar Zweden, waaronder Louis De Geer, die vaak wordt opgeroepen tot de vader van de Zweedse industrie. Een andere beroemde persoon uit Luik is Karl de Grote, die in de stad is geboren.

Er zijn veel oorlogen gevochten in Luik, tussen 1792 en 1794 werden verschillende oorlogen tussen Oostenrijk en Frankrijk gevochten in het gebied. In de slag om Luik vonden de eerste oorlogsgerelateerde evenementen plaats tijdens de Eerste Wereldoorlog. Dan ben je geïnteresseerd in geschiedenis, dus overweeg of de volgende vakantie in Luik zal plaatsvinden en deel zal uitmaken van het spannende geschiedenishuis.

Wat kan je doen vanuit je vakantie huis in Luik?

Het landschap van de regio is zeer gevarieerd. Doe vanuit je vakantiewoning in Luik uitstapjes naar het platteland van Herve of naar de bergen ten zuiden van Luik . Een ervaring is ook de watervallen van Coo en het kunstmatige meer van Bütgenbach. Trek jew andelschoenen aan en ervaar de vele mogelijkheden van de Belgische provincie Luik.

In de provincie Luik dien je vanuit een vakantiehuis zeker een bezoek te brengen aan het bekende attractiepark Plopsa Coo, gelegen bij de watervallen van Coo in de plaats Stavelot. Dit attractiepark beschikt over snelle achtbanen en spetterende waterattracties. In Chaudfontaine is het park Source-O-Rama gelegen. In dit park komt je middels zeer unieke virtuele attracties meer te weten de kringloop van bronwater, dat in Chaudfontaine wordt gewonnen. In de plaats Huy is recreatiepark Mont-Mosan gelegen, waar kleine attracties en een kleine dierentuin te vinden zijn.

Luik is een aantrekkelijke stad die gemakkelijk te bereiken is vanuit je vakantiehuis in België , in de provincie met dezelfde naam. Luik is een levendige stad met interessante bezienswaardigheden . Geniet van de sfeer in een van de gezellige terrasjes op Place de la Cathédrale of Place du Marché. Wandel over de grote Place Saint-Lambert en bekijk het prachtige paleis van de 16e-eeuwse prins-bisschop . Niet minder indrukwekkend is het ultramoderne treinstation Luik-Guillemins.

Een van de meest interessante bezienswaardigheden in Luik is is een 370 treden lange trap in Montagne De Bueren. Deze trap is op de 1e zondag van oktober en biedt een werkelijk indrukwekkende feestelijke verlichting. Tijdens dit evenement zorgen meer dan 3000 kaarsen langs de trappen voor een magische avondverlichting. Of bezoek de trap tijdens de Bueren de Fleurs in juni, wanneer kleurrijke bloemen de trap versieren.

Alle leuke activiteiten op een rijtje

  • Trek je wandelschoenen aan

  • Attractiepark Plopsa Coo

  • Kastelen en paleizen in de hoofdstad Luik

  • Langste trap in België; de Bueren

Tour de France Gevoel in België

Als u een vakantie in de Ardennen in Luik plant, moet u beslist het charmante stadje Huy bezoeken en genieten van een glas wijn op het sfeervolle marktplein . Als je een gezinsvakantie in België plant, wordt een bezoek aan Mont-Mosan Park aanbevolen. Het park heeft kleinere attracties en een kleine dierentuin.

In Huy is ook de Mur de Huy . Elk jaar in het voorjaar beslist de meest veeleisende eendaagse race in de internationale racefietskalender, de Waalse Pijl, over deze klim. En de Tour de France bracht hulde aan de legendarische helling en omvatte de Mur voor individuele etappes in de racekalender.

Vakantiehuis in Luik huren

België is een van de kleinere bestemmingen wat betreft het aantal vakantiehuizen. In vergelijking met de kleine omvang van het land is het aanbod aan vakantiehuizen en appartementen echter niet klein. Er is een zeer mooie selectie van alle soorten vakantiehuizen in België. Reis je met vrienden of gaat het hele gezin samen, zodat je gemakkelijk een vakantiehuis In Luik  kunt vinden met ruimte voor bijvoorbeeld 10 personen. Je kunt je ook vermaken in de zogenaamde vakantieparken, waar meerdere vakantiehuizen naast elkaar liggen en waar er vaak meer activiteiten zijn die je kunt gebruiken. Vakantiehuizen direct aan het water zijn ook mogelijk aan de Belgische kust. Het Belgische klimaat in de zomer is mild en aangenaam, en een van de mooie vakantiehuizen bij het zwembad zou hier echt een goede keuze kunnen zijn.