Vakantiehuis in Vlaams-Brabant

Heb je al eens gedacht aan een vakantie in een vakantiehuis in Vlaams-Brabant? Nee? Dan wordt het hoog tijd om deze provincie vol met bezienswaardigheden en recreatieve mogelijkheden te ontdekken. Laat je verrassen door de charme van Leuven, de hoofdstad van de provincie. Ook de kleinere steden van Vlaams-Brabant, zoals Diest, Halle  en Tienen zijn zeker een bezoekje waard. Maak een wandeling langs de paarse boshyacinten van het Hallerbos, beklim de origínele Vlooybergtoren of breng een bezoek aan het bedevaartsoord Scherpenheuvel-Zichem. Vanuit elke hoek van de provincie zijn de vele bezienswaardigheden van Brussel gemakkelijk te bereiken, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Van Aarschot tot Zoutleeuw,  Vlaams-Brabant biedt alles wat je nodig hebt om een onvergetelijke vakantie te beleven. Ontdek deze onbekende parel vanuit een vakantiehuis in België.

Vakantiehuis in Vianden

Leuven, studentenstad aan de Dijle

In het hart van de provincie Vlaams-Brabant vind je Leuven, één van de mooiste en meest gezellige steden van België. De oude en indrukwekkende gebouwen van de binnenstad worden afgewisseld door strakke en moderne gevels. De 236 gevelbeelden van het indrukwekkende stadhuis van Leuven houden de wacht. Wandel door de smalle steegjes van het Groot Begijnhof, breng een bezoek aan de grote universiteitsbibliotheek op het Monseigneur Ladeuzeplein of laat je rondleiden doorheen de brouwerij van Stella Artois. Ook de Abdij van Park, de Kruidtuin en het M-Museum zijn zeker een bezoekje waard. De pittoreske Oude Markt van Leuven verandert ‘s avonds in een gezellige uitgaansbuurt voor de vele studenten van de stad. Laat je helemaal gaan op het festival Marktrock in augustus of geniet van de feeërieke sfeer van de kerstmarkt in december. Ontdek de geheimen van Leuven vanuit een vakantiehuis in Vlaams-Brabant.

Cultureel Vlaams-Brabant

Wie graag een beetje cultuur wilt opsnuiven, is in Vlaams-Brabant aan het goede adres. De kunststad Leuven is rijk aan heel wat bezienswaardigheden, waaronder het impossante stadhuis, het romantische begijnhof en het M-Museum. Wandel door het gezellige centrum van Halle en bewonder de Sint-Martinusbasiliek en het statische stadhuis. Bezoek het Suikermuseum en de ruïnes van de Begijnhofkerk In Tienen. Slenter doorheen het oude centrum van Diest en ontdek de indrukwekkende citadel.

Brand een kaarsje bij het bekendste bedevaartsoord van België, de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel. Ook de kastelen van Horst, Beersel en Gaasbeek zijn zeker een bezoekje waard tijdens jouw vakantie in een vakantiehuis in Vlaams-Brabant. De Toren Ter Heide in Rotselaar lijkt uit het sprookje van Rapunzel te komen. Laat je verrassen door het cultureel erfgoed van Vlaams-Brabant.

Natuurlijk Vlaams-Brabant

Hoewel Vlaams-Brabant rond de Belgische hoofdstad Brussel gevestigd is, telt de provincie heel wat prachtige natuurlijke plekjes. Zo mag je zeker het Provinciedomein Het Vinne niet missen tijdens jouw vakantie is een vakantiehuis in Vlaams-Brabant. Een houten wandelpad over het water leidt je doorheen dit wondermooie natuurgebied.

Vlaams-Brabant is een waar wandelparadijs. In het pittoreske Bierbeek begin je aan de Schavaaiwandeling, een rustige wandeling langs akkers en  bossen.  Een meer uitdagende wandelroute is de Wijngaardbergwandeling. Hier wandel je langs wijngaarden en enkele verlaten ijzersteengroeves. De Vlooybergtoren in Tielt-Winge, een soort van zwevende trap naar nergens, biedt een weids uitzicht over de groene omgeving. Tijdens de lente, wanneer de boshyacinten in bloei staan, kleurt het Hallerbos helemaal paars-blauw.

Een avondje uit in Vlaams-Brabant

Of je nu houdt van een streekbiertje op een gezellig terras of van een stevig festival, Vlaams-Brabant belooft jou een onvergetelijke vakantie. In leuven vind je een groot aanbod aan heerlijke restaurants en leuke cafés. De levendigheid van Leuven is te danken aan de vele studenten die studeren aan de universiteit en hogeschool van Leuven. Halle is één van de grootste carnavalssteden van België. Elk jaar trekt de kleurrijke carnavalsstoet door de straten van deze levendige stad. Het wereldberoemde festival Rock Werchter vindt plaats in het dorpje Werchter. Ook andere festivals, zoals Suikerrock en Marktrock, worden georganiseerd in deze sfeervolle provincie.  Na een gezellige avond  is er natuurlijk niets beter dan thuis te komen in een gezellig vakantiehuis in Vlaams- Brabant.

Jouw vakantiehuis in Vlaams-Brabant

Een vakantiehuis in Vlaams-Brabant is ideaal voor wie op zoek is naar een afwisselende en deugddoende vakantie. Maak een wandeling over de kanaaltjes van het Groot Begijnhof van Leuven, geniet van een ijsje aan de “lekdreef” bij de Abdij van Averbode of bezoek het indrukwekkende kasteel van Beersel. Laat je rondleiden doorheen één van de vele brouwerijen in de omgeving, zoals die van Hoegaarden, Lindemans of Stella Artois. Het heuvelachtige Hageland en de groene Zennevalei bieden uren wandelplezier. Ontdek de fauna en de flora van het adembenemende Provinciedomein Het Vinne. Breng een bezoek aan het bedevaartsoord Scherpenheuvel-Zichem en wandel er over de sfeervolle markt. Fiets langs de vele molens van Aarschot, waaronder de mooie ‘s hertogensmolen. Brussel is vanuit de hele provincie makkelijk te bereiken, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Een vakantiehuis in België bied je de mogelijkheid om kennis te maken met het prachtige Vlaams-Brabant!