Vakantiehuis in Waals-Brabant

In het Belgische Wallonië en de Ardennen zijn veel goed uitgeruste huisjes om te genieten van een eersteklas vakantie in Waals-Brabant. Je vindt het hier allemaal, van gezellige boerderijen tot rustieke chalets, tot elegante villa's met zwembaden en enorme middeleeuwse kastelen die zowat iedereen fascineren die kan luisteren naar de vele verhalen van een kasteeltour. Huur een charmant vakantiehuis in Waal-Brabant en geniet van je vakantie in België!

Vakantiehuis in Wallonië huren doe je het best in de Ardennen

Geschiedenis van België

Waals-Brabant ligt ten zuiden van de Belgische hoofdstad. Deze regio wordt vaak de Tuin van Brussel genoemd en staat wereldwijd bekend om zijn rijkdom aan kunst en geschiedenis, zoals het park van Domaine Solvay en het kasteel van La Hulpe, waar het hele jaar door een beroemde tentoonstelling van de beroemde Belgische kunstenaar Folon wordt gehouden. In de buurt van de stad werd op 18 juni 1815 een gevecht gehouden met het leger van Napoleon Bonaparte. Om deze gebeurtenis te herdenken is er een standbeeld geplaats van een leeuw als symbool van  de overwinning van de geallieerde legers. Het monument is een populair uitkijkpunt.

Wat te doen vanuit je vakantiehuis in Waals-Brabant?

Rijd de hoofdstad van Waver in en bewonder de prachtige historische gebouwen: de gotische kerk van St. Johannes de Doper en de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Basse-Wavre. Er zijn middeleeuwse spelen, culturele evenementen en carnaval. De kinderen hou je bezig in Walibi Park, waar volwassenen zich ook kunnen vermake met achtbanen, een waterrijk met veel attracties en een uitstekende sfeer zijn verzekerd. Sportliefhebbers zullen genieten van wandel- en fietsroutes. Deze provincie houdt van alle generaties voor een onvergetelijke sfeer en veel pittoreske dorpjes, kastelen, kloosters, kastelen en natuurlijke schatten. Bezoek Mélin, de Nirvelles met zijn prachtige park en de St. Gertrudekerk of het majestueuze klooster van Villers. De chalets van België hebben een speciale charme, dus probeer het!

Formule 1 route

Op slechts 40 kilometer van Luik, de hoofdstad van het Waalse gewest van België, ligt de stad Hoei, die een van de belangrijkste routes van de Formule 1 herbergt. Elk jaar vindt een van de belangrijkste race-evenementen ter wereld plaats op het circuit van Spa-Francorchamps.

Oudste kristalfabriek in Europa

De Val Saint Lambert is de thuisbasis van de oudste kristalfabriek in Europa, zo niet de wereld. In 1826 begon de eerste Belgische kristalproductie in de kleine fabriekshallen. Je kunt in deze kristalfabriek nog steeds de unieke technieken van de kristalfabriek observeren die deze abdij zo beroemd hebben gemaakt. Over het algemeen biedt de reis naar deze fabriek meer geheime ideeën voor een eersteklas familie-uitje in het Belgische Wallonië! Maar u wilt ook snel een van de waardevolle restaurants in deze regio bezoeken.

Bezoek omliggende steden

Volg een rondleiding door de typische steden en dorpen, ontmoet lokale mensen in de omgeving of geniet van een heerlijk diner in een van de restaurants in de omliggende steden. Als je een van de festivals in Wallonië wilt bezoeken, kun je de oude restaurants niet overslaan voor een eersteklas vakantie in Waals-Brabant.

In Wallonië vindt u het Museum voor Moderne Kunst en het Parc de la Boverie. Er zijn nogal wat plaatsen in België, maar geen van de regio's herbergt talloze werken uit de 19e en 20e eeuw, waaronder schilderijen van Picasso, Monet en de vele beroemde werken van Belgische kunstenaars zoals Evenepoel, de Smet en Delvaux.

Culinaire hoogstandjes

De Waalse keuken is echt kosmopolitisch vanwege zijn traditie en de verscheidenheid aan internationale ingrediënten. Veel chef-koks uit de Waalse regio's zijn wereldwijd ingehuurd in de keukens van de restaurants om hun interpretatie van het slow food aan de bezoekers te presenteren. De Italiaanse keuken in Wallonië is bijvoorbeeld zo veranderd dat de smaak van de gerechten kan worden aangepast aan lokale specerijen.

Jouw vakantiehuis in Waals-Brabant

NOVASOL bied je vele comfortabele vakantie-appartementen en vakantiehuizen in België die je direct online kunt boeken. Hier vind je ook charmante accommodaties in Waals-Brabant voor een ontspannen en avontuurlijke vakantie in België. Laat je betoveren in een vakantiehuis voor een korte vakantie of voor meerdere weken en geniet van de pracht van de regio.