Vakantiehuis in Namen

Vakantiehuis in Namen

Vakantiehuis in Namen

De provincie Namen is in het zuiden van België gelegen en grenst aan Frankrijk. Namen wordt ook wel “Le Pays des Vallées” genoemd, vanwege het grote aantal prachtige valleien. De provincie staat bekend om de prachtige kasteeltuinen, citadellen, grotten en abdijen die je prima kunt ontdekken vanuit een vakantiehuis in Namen. Tevens zijn in deze provincie enkele brouwerijen te bezoeken; iets wat niet mag ontbreken tijdens je vakantie in België!

Populaire vakantiehuizen - Namen

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Namen

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Namen

Loading...

De hoofdstad Namen

De hoofdstad van Namen bezit dezelfde naam als de provincie zelf. In de oude stad aan de Samber heerst een bijzondere sfeer. Je kunt door zijn straten en steegjes lopen terwijl je de vele historische gebouwen met uitzonderlijke architectuur observeert. De bekendste monumenten zijn het Waals Parlement en de citadel, gelegen op een heuvel. De citadel is één van de grootste burchten van Europa. In het centrum staat de grote Sint-Aubankathedraal. Bezichtig ook de Bourse de Commerce op de Place d'Armes. Deze kastelen en hun tuinen zijn een van de belangrijkste toeristische attracties.

Wat is er te doen in het mooie Namen?

De provincie Namen bezit bezit enkele topattracties, die vanuit je vakantiehuis gemakkelijk bereikbaar zijn. In de plaats Orchimont, in het dal van de Semois, is een heuse bizonranch gelegen. De ranch beschikt over een indianendorp en een saloon, waar je bizonvlees kunt proeven. Bij de citadel van Namen is attractiepark Reine Fabiola gelegen. Hier vind je een grote speeltuin, een klimcircuit en een minigolfbaan.

Kloosterbrouwerijen

Je kunt ook een bezoek brengen aan een van de vele kloosterbrouwerijen. Tegenwoordig wordt bier nog steeds gebrouwen volgens het oude recept. Probeer de verschillende bieren gebrouwen door de lokale monniken - het zal een schande zijn om het goede Belgische bier te missen als je België eenmaal als vakantiebestemming hebt gekozen. Ze hebben allerlei soorten bier voor alle smaken en verhemeltes: klaver, kers, wit, licht, toast, zwart en de inheemse deze provincie. Denk bijvoorbeeld aan La Blanche de Namur.

Fietsen in Namen

De fiets is een zeer belangrijke activiteit in België. Het Waalse Gewest, waar Namen ligt, is een van de belangrijkste centra van deze sport. Namen heeft bewegwijzerde routes, zodat u het landschap kunt ontdekken terwijl u aan het sporten bent. Het Bureau voor Toerisme van België biedt een planningstool op zijn website aan, zodat je je route zowel in de bergen als in bossen en valleien kunt programmeren.

Musea en tentoonstellingen

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van deze stad door zijn musea en tentoonstellingen te bezoeken . Er zijn stripmusea die jong en niet zo klein aantrekken. De strips worden gelezen door alle Belgen en hier hebben ze hun oorsprong beroemde helden van de tekenfilms zoals Kuifje of Lucky Luke .

Ideaal voor natuurliefhebbers

Namen is de ideale bestemming om even weg te zijn van de drukte van het dagelijks leven. Het bergachtige landschap wordt beschouwd als een bevoorrechte plaats onder natuurliefhebbers. Het grondgebied bestaat uit kleine dorpen met boerderijen en dichte bosgebieden die lange wandelingen uitnodigen. Veel van onze vakantiehuizen liggen aan de rand van typische toeristische gebieden. Je kunt het pittoreske Belgische landschap van binnenuit ervaren.

Namen is een perfecte bestemming als het gaat om vakanties in de natuur. Breng een bezoek aan de beroemde grotten van Han. Minder bekend maar zeker een bezoek waard zijn de grotten van Neptunus in Couvin. Hier kun je een boottocht maken op de ondergrondse rivier en wordt je verrast met een fenomenaal klank- en lichtspel. Breng ook een bezoek aan het kasteel van Freÿr en maak een wandeling door de kasteeltuin.

Op avontuur met huisdieren

Je kunt door het prachtige natuurlijke landschap van de Ardennen wandelen zonder jezelf van je hond te hoeven afscheiden. Maak prachtige toeristische wandelingen met je harige vriend en neem geweldige ervaringen mee naar huis. NOVASOL biedt een aantal vakantiewoningen in Namen aan waar huisdieren toegelaten worden.

Waarom een vakantiehuis in Namen huren?

  1. Je zit midden in de prachtige Ardennen

  2. De gelijknamige stad bevat veel Middeleeuwse bezienswaardigheden.

  3. Maak een tocht door de vele grotten, zoals de beroemde grotten van Han

Jouw vakantiehuis in Namen

Het aanbod van vakantiehuizen in België dat we in NOVASOL hebben, omvat appartementen, cottages en villa's met een unieke locatie, dicht bij fantastische attracties en levendige steden. Voel je als een local die geniet van de natuurlijke omgeving, zijn flamenco-delicatessen en zijn Belgische folklore, terwijl je in een gezellig vakantiehuis verblijft. Boek vandaag je vakantiewoning in Namen nog!